Diagnos och delaktighet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Diagnos och delaktighet
Advertisements

Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)  1§ Med hälso- och sjukvård avses i denna lag åtgärder för att medicinskt förebygga, utreda och behandla sjukdomar och.
Hälsa och samhälle Samhällets värderingar och syn på hälsa är avgörande för hälso- och sjukvården  Hur mycket resurser läggs ned på hälsovård  Samhällets.
Anna Jonsson Barnsjuksköterska Regional samordnare för Första linjen och En väg in Region Skåne Marie Golsäter Barnsjuksköterska.
Regiongavleborg.se Journal via nätet ARBETSPLATSINFORMATION Journal via nätet (Journalen)
En väg in för utlandsutbildad vårdpersonal Projekt i landstinget Västmanland
Kontaktsjuksköterskans uppdrag och ansvar Klara Karlsson & Jennie Jackson Samordnande kontaktsjuksköterskor Hematologiska processen.
Likvärdig utbildning – Likvärdig undervisning
Tillsammans för en smartare @asazetterberg.
1 Patientlagen 1 januari Varför införs en patientlag? Lagen ska: -stärka patientens ställning -skapa förutsättningar för delaktighet och självbestämmande.
Landstingsfullmäktiges hälso- och sjukvårdsberedningar Det finns fyra beredningar: öst, nord, syd och mitt. Beredningarna består av förtroendevalda.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Förbättra kunskapsläget.
Mina vårdkontakter blev 2015……
Fil.Mag, med lic. doktorand Sahlgrenska Academy
regeringen. se/rattsdokument/proposition/2017/02/prop
Nationell Patient Översikt
Taltidning till fler 16 mars 2017 Götabiblioteken.
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Från Mina vårdkontakter till 1177 Vårdguidens e-tjänster
Lärarstöd för att använda 1177.se
Tandvårdsstöd - en god tandhälsa är livskvalité
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation
Barns Röst Vi arbetar för och med: Barn med NPF år. Vi riktar oss också till: Vårdgivare och föräldrar Vi samarbetar med: KIND och Habilitering &
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Till dig som är en ny studerande Studenternas hälsovårdsstiftelse
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Patientlagen ger utökad valmöjlighet
Vi vill veta vad du tycker!
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Verksamhetsplan 2015 Mål med verksamhetsplanen
Regionalt utvecklingsarbete evidens- baserad praktik (EBP) inom verksamhetsområdet stöd till personer med funktionsnedsättning Förstärkt delaktighet och.
9...
Rådgivningsstödet webb grundutbildning
En välinformerad patient är en trygg patient
Diabetesskola - med fokus på fysisk aktivitet
Barn och ungas delaktighet
Vårdsamordning Länets invånare ska kunna säga: ”Jag får den vård jag behöver när jag behöver det och där jag behöver det” Presentera mig Vi precis som.
Diabetesenkäten och Diabetesprofilen på webben
1177 Vårdguiden på telefon - hörnstenar
Nationell patientöversikt - NPÖ
Välkomna! Utbildning för sköterskor förskrivning av madrasser
Överenskommelse mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen
SOU 2017:43 Gunilla Lillhager förvaltningschef LD Hjälpmedel
Nationell patientöversikt
Nationell Patient Översikt
Journal via nätet - en av e-tjänsterna på 1177 Vårdguiden
- ett verktyg för ANDT-uppföljning Introduktion
LSA-uppdrag del 2: förskrivningsdata
För ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion
Utbildning i hantering av Behovstrapporna
Fokusutbildning tidbok och webbtidbok
Insatser i öppenvården för att förebygga ungdomars återfall i brott
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
Digitalisering av rehabiliteringsverksamheterna
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Alla drabbas inte av cancer men alla blir berörda av cancer.
Led- och muskelmottagning
Modersmålsbaserad hälsokommunikation Folkhälsa och sjukvård
1177 Vårdguidens e-tjänster Halland
Ett komplement till vårdens övriga hälsofrämjande arbete
Feber hos barn Hälsa i Sverige
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
Test av användbarhet Nationella vård- och insatsprogram (VIP) inom psykisk hälsa April 2019.
1177 Vårdguiden.
Caisa Hedlund, Vårdvalsråd Vårdval fysioterapi
Presentationens avskrift:

Diagnos och delaktighet Använd 1177.se i mötet med patienten

Det är mycket som ska förmedlas i mötet med patienten

Patienten ska kunna förstå, vara delaktig i och ge sitt samtycke till sin vård eller tacka nej till vård. Informationen ska ges på patientens villkor. Den ska anpassas till mottagarens ålder, mognad, erfarenhet, språkliga bakgrund och andra individuella förutsättningar. Patienten ska kunna förstå informationen vara delaktig i och ge sitt samtycke till sin vård eller kunna tacka nej till vård. Informationen ska ges på patientens villkor. Den ska anpassas till mottagarens ålder, mognad, erfarenhet, språkliga bakgrund och andra individuella förutsättningar.

1177.se gör det lättare för dig som jobbar i vården att uppfylla informationsplikten. På 1177.se har vi samlat information om sjukdomar och hälsa som riktar sig till allmänheten och patienter. Hänvisa gärna till texterna och filmerna eller använd dem i mötet. All information på 1177.se är fri att skriva ut.

Använd texterna och filmerna på 1177.se i ditt möte med patienten. På 1177.se finns information som riktar sig till allmänheten och patienter. Använd texterna och filmerna på 1177.se i ditt möte med patienten. Underlättar för dig som jobbar i vården att uppfylla informationsplikten.   

Ny patientlag från 1 januari 2015 Du som vårdpersonal har utökad och förtydligad informationsplikt. Patienten ska ge sitt samtycke till vård eller tacka nej till vård. Patienten har rätt till ny medicinsk bedömning så kallad ”second opinion” vid livshotande eller allvarlig sjukdom eller skada. Patienten kan välja öppenvård i hela landet. Läs mer på 1177.se/patientlagen Extra viktigt i och med att den nya patientlagen syftar till att stärka patientens roll, integritet, självbestämmande och delaktighet. Lagen innehåller förändringar och förtydliganden av informationsplikten, den handlar om samtycke och om rätt till ny medicinsk bedömning vid livshotande eller allvarlig sjukdom eller skada. Och den ger möjlighet för patienten att välja öppenvård i hela landet.

Mer på 1177.se Som du säkert vet finns det oändligt mycket mer att hämta på 1177.se

Artiklar om sjukdomar, besvär, under- sökningar och behandlingar. Texter om hälsa, förebyggande vård och om hur vården fungerar. Temasidor med information, kunskap, råd och inspiration. Filmer och reportage. Här finns tusentals artiklar om sjukdomar, besvär, undersökningar och behandlingar. Patienten kan läsa om hälsa, förebyggande vård och om hur vården fungerar. På speciella temasidor finns information, kunskap, råd och inspiration i olika ämnen och från olika livssituationer. Det finns filmer och reportage om andras upplevelser och berättelser.   Allt innehåll produceras tillsammans med hälso- och sjukvården. Delar av innehållet finns också översatt till andra språk.

Fler tjänster från 1177 Vårdguiden Förutom fakta och råd på 1177.se, har 1177 Vårdguiden flera andra tjänster, som du kan rekommendera till din patient.

Ring 1177 för sjukvårdsrådgivning. Ställ anonyma frågor på 1177.se. Hitta och jämför vård på 1177.se. E-tjänster: tidsbokning, förnya recept, läsa provsvar, beställa hjälpmedel, med mera. På 1177.se går det att ställa anonyma frågor och få personliga svar från vårdpersonal inom sju dagar. Det går också att läsa tidigare frågor och svar.   På 1177.se går det att hitta och jämföra vård. Det finns kontaktuppgifter, öppettider och annan information om vård- och tandvårdsmottagningar. Det går också att jämföra tillgänglighet på vårdcentraler och kvalitetsomdömen från patienter. Patienten kan logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster för att boka tid, förnya recept, läsa provsvar, beställa hjälpmedel, med mera. Innehållet kan dock variera, eftersom varje enskilt landsting eller mottagning bestämmer vad som går att göra. 1177 är numret för den som behöver sjukvårdsrådgivning. Det är samma nummer i hela Sverige och man kan ringa dygnet runt. Sjuksköterskorna ger råd, bedömer behov av vård och hänvisar till rätt vårdmottagning.

1177 Vårdguiden i korthet 1177 Vårdguiden är en tjänst från alla landsting och regioner. På 1177.se finns kvalitetssäkrad, användarvänlig information och tjänster som underlättar patienters och närståendes kontakter med vården.  

1177.se har kvalitetssäkrad, användarvänlig information. Den underlättar för patienter och närstående. Främjar hälsa, ökar allmän- hetens kunskap och stärker patientens ställning. En tjänst från alla landsting och regioner. Allt innehåll på webbplatsen produceras tillsammans med hälso- och sjukvården. 1177 Vårdguiden har drygt 350 manusförfattare och faktagranskare, som är med och skapar innehållet. Regionala redaktioner kompletterar med specifika texter och tjänster för respektive landsting och region.   Tjänsten ska främja hälsa, öka allmänhetens kunskap och stärka patientens ställning.

1177 Vårdguiden – för vårdpersonal På 1177.se/vardpersonal finns information, verktyg och tips om hur du som arbetar inom vården kan använda dig av 1177.se i mötet med dina patienter.