Förutsättningar för en effektiv flyttprocess

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Motorstadion i Lidköping en idrottsplattform som specialanpassats för personer med funktionsnedsättning. Vi vill erbjuda funktionshindrade en fin upplevelse.
Advertisements

Förändringsarbete Enligt Rendahl et al (1995) är en förståelse för förändringen en nödvändig förutsättning för att medarbetarna skall prioritera förändringen.
Det är viktigt att se till elevens hela skoldag, att lärmiljön är utformad så att de som behöver, kan använda alternativa verktyg i det vardagliga arbetet.
3D - Fastighetsbildning
BBR 20 (BFS 2013:14) Trädde ikraft den 1 juli 2013.
Mobila anknytningar med Springmobil
SKL bibliotek och e-böcker
Affärside Fallskyddspecialisterna är ett komplett fallskyddsföretag vilket innebär att vi förutom försäljning av fallskyddsprodukter och räddningssystem.
Information om det nya kravet på yrkesförarkompetens
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Solgårdens verksamhetsmål MILJÖ  Solgårdens anställda ska prioritera ett miljömål för året; Solgårdens miljöplan 2013  Samtliga anställda kan och ska.
Politisk info om simhallen 26 september Idrottshuset i Enköping - egen regi eller samverkan?
Hösten 2011 Nortech Telecom
Utveckling av Er IT-miljö Hjälp med datorproblem Allmän IT-support.
Verksamhetspresentation av Tunets fritidshem
Exempel på beslutsprocess gällande programutbud Bilaga 4.
Kortversion av BOSTADSPOLITISK STRATEGI
Kompetensutveckling Processansvarig: Ulrika Sjöholm
Tomt och byggnader idag H Villa Flerbostadshus G A B Villa.
Projektet IT-coacher 2013 Enkäter angående intresset av IT-utbildning för seniorer gjordes i kommunerna Lidköping, Götene och Munkedal. De som svarade.
Folktandvården Norrland
Ny guide för inköp av elkrävande utrustning samt projektering, ändringar och renoveringar.
CENTRALLASARETTET VÄSTERÅS – OPERATIONSVERKSAMHETEN PRESENTATION AV TIDIG FÖRSTUDIE GÄLLANDE OPERATIONSVERKSAMHETENS FYSISKA MILJÖ Infoga bild – workshop.
Övergripande inriktning för samhällsskydd och beredskap
Kinda och Linköping i samarbete med KK-stiftelsen
Behov av habilitering och rehabilitering
UPPDRAG OCH PRINCIPER FÖR FINANSIERING FÖR REGISTERCENTRUM- ORGANISATIONERNA
Barn- och utbildningsförvaltningen
Erfarenheter Partnering Ny Vårdbyggnad, Västerås
Finansiell samordning – för vem ger det resultat ?
Konfigurationsanalys Cosmic. ”Agenda” Sammanfattning Bakgrund Metodik/Angreppssätt Avgränsningar Resultat Observationer Slutsats och rekommendationer.
Skoldatatek i praktiken Anders Fridell
1 Geoteknisk sektorsportal - datainfrastruktur för tillgång till geotekniska undersökningar Huvudstudie Bengt Rydell och Mats Öberg, SGI SKL referensgrupp.
Reinvestering Avses utbyte av uttjänta/avskrivna byggnadsdelar, system och system- komponenter i sin helhet och i syfte att bibehålla eller öka fastighetens.
Alternativ 1 Stark beställarfunktion Renodlad marknadslösning 100 procentig konkurrensutsättning TP konkurrerar men har ingen garanti om uppdrag TP kan.
Jannike Sköldebjer Mona Wikman
Organisera vattentjänsterna för framtiden. Vattentjänstorganisationernas utmaningar Klimatförändringen ställer nya krav på dricksvattenproduktion och.
Hanteringsordning. och. samverkansstruktur. för
Bibliotekets samling och tjänster VEGA Vårgårda 2007.
Linnéuniversitetets alumnverksamhet. Utredning gjord En utredningsgrupp tillsattes våren Gruppen bestod av representanter från - Samtliga institutioner.
Vägverket och Banverket förbereder åtgärdsplaneringen i gemensamt projekt Ett transportslagsövergripande synsätt ger de mest effektiva lösningarna Transportsystemen.
Införa IT-stöd i verksamheten Anna Lena Westman. Status Införa IT-stöd i verksamheten 2 Upphandling av IT-stöd för planering och uppföljning genomförd.
Nämndplan 2015.
Regiongavleborg.se Vård på distans. regiongavleborg.se Vård på distans 2014 Förstudie med finansiering av Energimyndigheten Jan – mars fördjupning.
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Lönekriterier – ett stöd till chefer. Varför lönekriterier?  Att ha tydliga lönekriterier är en förutsättning i samband med lönesättning.  Kriterierna.
Ergonomi. 2 Hur kan vi skapa en bättre dag på jobbet? Better at work >Vi låter våra grundvärderingar genomsyra allt vi gör >Ser till hela människan och.
Välkommen! Nya Regionens hus I Göteborg. Aktivitetsbaserad arbetsplats.
UTÖKADE ÖPPETTIDER!. Direktiv: Utökade öppettider inom förskolan Direktivram Utredning som genomlyser behovet av eventuellt utökade öppettider inom Kristianstads.
SIP 16 december 2015 Maj Rom. Antal personer Källa: SCB 2013.
IF Friskis&Svettis Kalmar Verksamhetsplan
Vägen till en säker läkemedelsbehandling – är vi redo för kraftsamlingen? Medverkande Hans Karlsson, avdelningschef Sveriges Kommuner och Landsting Ann.
Skolinspektionen i Almedalen 2017
Vuxennämnden i eskilstuna kommun
Tillsyn av egenkontroll av energihushållning
Ladok3 och studenttjänster
Benchmarking 2 Förbättringsarbete
Exempel på beslutsprocess gällande programutbud
Rylanders Kontorsvägen Lysekil Epost
Tillsyn av egenkontroll av energihushållning
Aktivitetsbaserad arbetsplats
PoC Mobilt Efos
Förhållningssätten.
Reinvestering Avses utbyte av uttjänta/avskrivna byggnadsdelar, system och system-komponenter i sin helhet och i syfte att bibehålla eller öka fastighetens.
Test & Kvalitetssäkring
Energilunch 16 maj 2016 Johan Bruce, Sweco
Systemanskaffning – IT-avdelningens syn
Kalmar läns fornminnesförening 1871 Stiftelsen Kalmar läns museum 1977
HSB Brf Hamnen i Stockholm, kontakt:
Nästa steg mot en attraktiv och hälsofrämjande arbetsplats
Presentationens avskrift:

Förutsättningar för en effektiv flyttprocess För att flyttprocessen ska kunna ske så tids- och kostnadseffektivt som möjligt så arbetar vi utifrån följande gemensamma förutsättningar: Flyttprojektets uppdrag är att erbjuda en så likvärdig kontorslösning som respektive verksamhet har idag. Ombyggnation/anpassning av lokaler kommer endast att ske i begränsad omfattning och befintliga rumslösningar bibehålls i så stor utsträckning som möjligt. Vi gör ingen lokalanpassning som påverkar tekniska installationer t ex ventilation. Inredning - Vi strävar efter att flytta så få möbler som möjligt. Likartade lösningar för skrivbord, kontorsstolar och förvaring kommer inte flyttas om motsvarande möbler finns i den yta man flyttar till. Undantag kan göras för arbetsanpassade lösningar. IT-utrustning - Utrustning såsom bildskärmar, tangentbord, dockningsstationer etc som tillhör arbetsplatserna är avdelningens egna och följer med i flytten. AV-utrustning/bokningsbara mötesrum - Behålls i befintliga rum i största möjliga utsträckning. Kompletterande investeringar - Eventuella önskemål om nyinvesteringar utöver den funktionalitet som finns idag ryms inte inom ramen för flyttprojektet.