Elliot Dahl Maria Karlsson.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Samborådet Emina Redzematovic. Samborådet 2. Coach/vägledare kartläggning Motivationssamtal Bedömning Upprättande av handlingsplan Planera insats Följa.
Advertisements

I dessa två bilder ser vi en del av min uppgift (bilden med mannen som är vd för MAN) och i den andra Hampus arbete med stereoskopiskt seende. Hampus.
Opinionsbildning och påverkan i stort och smått. Varför beslutsfattarna ska lyssna på Företagarna?
Förbättringsområde Ökad tillgänglighet för personer med behov av att ta sitt blodtryck.
Oskrivna och skrivna regler i Kallhälls scoutkår Hälsodeklaration, personuppgifter och kontaktuppgifter Kåren har som policy att ta in en ny hälsodeklaration.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
Vad är du för typ av person? (Skriv vid raderna i dina papper)
Coachande ledarskap. Övning coachande ledarskap Ta reda på saker du inte vet om din kollega genom att ställa slutna frågor, ja och nej-frågor Ta reda.
Inge Dahlenborg Arbetsterapeut inom primärvård. Mobilt Demensteam 50% Bakgrund Lokalt vårdprogram.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
STUDIETEKNIK Hur lär man sig?. H ÄLSA - Försök att få så bra sömn som möjligt - Ät ordentligt, mindre socker - Träna och promenera - Försök att få en.
En ingång Kartläggning av befintliga och framtida behov
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Saco-förbundet för dig i transportsektorn
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Barn och ungdomars utveckling
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Lekterapins behandling av barn och unga med stickrädsla
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Religion - vad är det?.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Föräldraenkät 2017 Förskola
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Andra delen i analys och planeringsfasen
Teletal Personligt stöd vid telefonsamtal En förmedlingstjänst från PTS
Att bemöta och bli bemött
Del 4:1 Samhällets ansvar Svensk lagstiftning
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Del 4:1 Samhällets ansvar Svensk lagstiftning
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Iris Rosengren Larsson
Uppföljning utav Medhelp
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Implementering av peer learning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Kurs mindfulness Studenthälsan
Ett bra bemötande är att bemöta alla olika
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Gruppens uppdrag: Att via medarbetarna i Örgryte-Härlanda utveckla kund-/brukarfokus utifrån Visionen . Metod: Ta fram stöd till hjälp för varje arbetsgrupp.
- Att vara personlig och beröra
Källkritik och historiska källor
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Målkartor för utskrift
Kurs mindfulness Studenthälsan
Regin Dahl Fysioterapeut Cytostatika sektionen/Palliativa teamet och Mobilt Närvårds teamet vid Sjukhuset i Arvika.
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
WCAG-checklistan Så här ska du använda checklistan.
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Digitalisering handlar inte om IT utan om ett sätt att tänka: öppenhet och samarbete eller göra allt själv bakom lyckta dörrar? Bättre och effektivare:
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2019
Exempel på SU: Funk Verksamhetsutveckling från brukarundersökningar – förbättrad kommunikation mellan brukare och personal inom funktionshinderomsorgen.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Elliot Dahl Maria Karlsson

Kort fakta MISA står för Metodutveckling, Individuellt stöd, Samhällsinriktning och Arbetsinriktning. Elliot deltog i insatsen ITA – Introduktion Till Arbete på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Tidsperiod för ITA är högst 1 år - varav högst 6 månader är kartläggningsfas och resten av tiden är arbetsprövning ute på en arbetsplats.

Att hitta struktur för kommunikation och möten – hur gjorde vi? - Sms påminnelser om i stort sett allt. - Kommunikation om förändringar, tex om någon blir sen. - Ifall Elliot ej svarar på sms så påminde arbetskonsulent efter några timmar, lätt att glömma bort att svara. - Minska sinnesintrycken genom att sitta i lugn miljö. - Visualisera! Mötesagenda skrivs upp på tavlan och Elliot kunde alltid påverka mötesagendan med egna punkter. ”Det jag ser eller kan ta på, tar jag in”. - Arbetskonsulent har skrivit anteckningar under tiden vi hållit möten, vilket Elliot uppskattat eftersom han sluppit ha ögonkontakt. - Efter möten. Skicka mötesanteckningar till Elliot, det skrivna är konkretare än det muntliga.

Period av arbetsprövning på Systembolaget. Några utmaningar: Ta sig fram och tillbaka mellan arbete och hem – rusningstrafiken!!! Olika sinnesintryck! Att vara en lagspelare och vilja prata med kollegor om väder och vind! Att vara tankeläsare, flexibel, självständig OCH samtidigt älska grupparbeten. Att ha helhetsperspektiv OCH ett öga för detaljer, vara fokuserad, målinriktad och ändå finna tid att vara i nuet. Känsla av att känna sig inkluderad var en hjälp!

Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen? Började med lite tid och utökade sedan när läget var mer stabilt – handlar om sinnesintryck på nya platser, att ej kunna filtrera i början. Elliot skrev upp alla frågor som vi betade av varje vecka. Först tog vi alltid akuta frågor markerade i rött som besvarades på fasta veckomöten. Elliot upplever stress att gå när passet är slut ifall han ej hunnit slutföra en uppgift. ”Flextid” införs där han har en timme per vecka att fördela ifall han vill stanna lite längre en dag och slutföra en uppgift. Använde brusreducerande hörlurar och Timestock. Elliot fick mycket informativt material om Systembolaget – fylla i tomrummen och få bättre helhetsperspektiv.

Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen? Visualisera vid mötessituationer, mycket tal är svårt att minnas men när det skrivs ner så kan Elliot lättare strukturera och minnas. Får använda sina brusreducerande hörlurar – vilket sänker stressen och sparar Elliots energi, kan behålla fokus på sina arbetsuppgifter. Fått fördjupa sig i en arbetsuppgift i taget och lärt sig den innan han fått nya arbetsuppgifter. Elliot samlar ihop frågor som han har och de tas upp på vecko- eller månadsvisamöten, på så sätt lättar trycket och stressen minskar – när han vet att han ska få svar på de frågor som dyker upp.

Hur försökte vi sänka stressen på arbetsplatsen? Elliot upplever stress att gå när passet är slut ifall han ej hunnit slutföra en uppgift. ”Flextid” införs där han har en timme per vecka att fördela ifall han vill stanna lite längre en dag och slutföra en uppgift. Elliot känner sig med tiden mer trygg i att ställa frågor till handledare eller kollegor direkt när de uppstår på arbetsplatsen. Stressen att det samlas på massa frågor är mindre nu än innan. Tryggare i möten med kunder och kollegor. Stress oro och ångest förekommer fortfarande, men kan bemöta dessa genom att stanna upp och analysera situationen.

Hur blev det sen då? Med rätt stöd har jag blivit en tillgång! ”Elliot, ett uppslagsverk” – jag kan inte mest, men jag är vetgirig, snabb att ta reda på fakta!