Competence Academy – Public Sector

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppdrag om myndighetssamverkan inom kompetensförsörjningsområdet
Advertisements

Arbetsplatslärande - ett annorlunda sätt att lära
Gunilla Kajrup, proj.ledare Mikael Lennartsson, bitr.
Socialfondens regionala plan. Styrkor - Stockholm är en fungerande och funktionell region där lokala problem kan lösas regionalt - Stockholm har en stor.
FRÅN VÄSTERHAVET TILL VÄTTERNS STRAND
Från idé till verklighet!
Samordningsförbundet. Förstudie Arena Projektperiod 1 febr – 31 dec 2014 Projektledare; Päivi Johansson.
Regionalt kompetensforum Utmaningen. Regionalt Kompetensforum Syfte Regionalt kompetensforum ska verka för att säkerställa kompetensförsörjningen i regionen.
Samordnare Digital agenda Västra Götalands län
- En presentation av resan dit... Varumärkes- och turismstrategi Öland Per Ekman, Tendensor Borgholm, 24 januari 2012.
Kompetensförsörjningen lyft idag som en av de viktigaste faktorerna för tillväxt: •Att svårigheten att rekrytera kompetent personal är ett av de främsta.
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Länsstyrelsen Västra Götalands län
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH. SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH Presentation Jämte, Estland, Västerbotten, Stockholm.
Leadermetoden… Bygger på - Nära samverkan mellan sektorerna …underifrånperspektiv …fokus på lokal landsbygdsutveckling Bygger på - Nära samverkan mellan.
Erbjudande - Examensarbete Högskolan i Skövde 2013.
Green Living. Förstudien undersöker förutsättningar för att utveckla marknads- och mötesplatser med syfte att främja företagsutveckling inom klimatsmarta.
ÅRJÄNGS KOMMUN Välkomna till Fokusgrupp i Projektet CREARE VIVERE finansierat av Europeiska Socialfonden.
ÅRJÄNGS KOMMUN Sunne kommun Creare Vivere Finansierat av Europeiska socialfonden.
Verksamhetsplanering 2012 IPKs vision: Internationellt samarbete ger förutsättningar för det bästa lärandet.
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Från RUP till RUS Möjligheter nära dig Styr regionala utvecklingsarbetet Grund för regionala program med betydelse för hållbar.
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
Matchning Södertörn. Regionalt utvecklingsprogram för Södertörn Vision: Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm- Mälarregionen, med en.
utveckla de styrkeområden som identifierats utvärdera och identifiera forskningsmiljöer och forskningsprojekt forskare med hög internationell kompetens.
Landstingets flerårsplan 2013–2015 Nya perspektiv.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
Serviceprogram (RSP) Remissutkast Jämtlands län - att längta till och växa i.
Sara Nyberg, ECE/Lärande Dan Borglund, ECE/Lärande
SMAK  Projekt SMAK ( )  Kompetensutveckling för aktörer som möter personer NPF i sin yrkesutövning  Regionförbundet och Europeiska socialfonden.
De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar.
Entreprenörsregionen AB Divisioner: Värdegrund? Vad står vi för? FlowPower Vårt erbjudande? Vad är varumärket laddat med? Service- och tjänsteavdelning.
Mål och Handlingsplan 2009 Kommungemensamma Mål och aktiviteter inom chefsförsörjningsområdet 2009.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
Näringslivsstrategi Strategin ska omfatta följande: Avgörande kriterier och förutsättningar för att nya företag ska vilja etablera sig i Nacka och för.
Integration Gävleborg 2.0
ArbetSam – Erfarenheter och satsningar
Regional Digital Agenda för Gotland. Bakgrund och syfte En digital agenda för Sverige, november 2013 Konkretisering av EU:s mål för Europa Syftet med.
”Från Kust till fjäll skapas en hållbar attraktiv region” Regional utvecklingsstrategi för Västerbottens län
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Läget i Strukturfondspartnerna Skåne Blekinge, december 2015 Brysselnätverket Ystad 8 december 2015 Carin Peters.
Integration för tillväxt Stora kompetensförsörjningsproblem Enda gruppen som med kraft kan bidra till lösningen är invandrare Extremt stort flyktingtryck.
Gestaltad livsmiljö - en ny politik för arkitektur, form och design Gestaltad livsmiljö – en ny politik för arkitektur, form och design SOU 2015:88 Överlämnande.
Förberedande projekt inom temat Framtidens välfärd Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn –
MIA-Mobilisering Inför Arbete Riktad utlysning till Samordningsförbunden Stockholms län – totalt 100 MKR - Vad betyder detta? Utlysningen har tre syften:
Tillsammans skapar vi en Inkluderande arbetsmarknad
Varför behövs KOBRA? Framtidens kompetensförsörjning är en gemensam stor utmaning för Sverige, Norge och Danmark. Arbetsmarknaden förändras allt snabbare.
projekt campus näckrosen universitetsstyrelsen
Jämställd och jämlik hälsa för ett hållbart Gävleborg
Fokus vård och omsorg Kompetensförsörjning inom välfärdssektorn
10 medverkande kommuner deltagare
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Arbetsgivare för framtiden – statens kompetens utvecklar samhället
Förändringsteori Utlysning 2017/00484 breddad rekrytering för arbete
Fokus i fördjupad utvärdering av miljömålen 2015
Befintlig forskning om och med Resurscentra för kvinnor
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
FRAMTIDENS SMAKDESTINATIONER Eva heter jag, för er som inte träffat.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Dagens tema Samverkan i arbetet med att förebygga och bekämpa användandet av Alkohol, Narkotika, Droger och Tobak – och kopplingen till folkhälsa och hållbar.
Identifierade trender
Omställningen av hälso- och sjukvården
Vad innebär regionbildningen?
Att leda och genomföra transformation WS 3 Region 10
Samverkansprojekt för bättre hälsa
Förbättra klubbkvalitet
Rättviks kommun ”Här är alla digitala medborgare”
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Presentationens avskrift:

Competence Academy – Public Sector Competence Academy – Public Sector är ett projekt som drivs av Tourism in Skåne med stöd av Europeiska socialfonden(ESF). Syftet är att identifiera och utveckla kompetenser och nya yrkesroller hos Skånes kommunala och regionala turism- näringslivs och tillväxtorganisationer. Fokus ligger på att stärka organisationernas arbete som främjande aktörer för besöksnäringen och skapa en destination i framkant.

Vad är Competence Academy – Public sector? Projektstart: 1 mars 2018 Projektslut: 28 februari 2020 Omsluter: 10.900.000 SEK Deltagare: 33 kommuner, 4 regionala utvecklingsaktörer Medfinansiering om ca 3.600.000 SEK genom deltagande i olika aktiviteter och utbildningsinsatser. CAPS drivs av Tourism in Skåne med stöd av Europeiska socialfonden(ESF) och syftar till att: Identifiera och utveckla befintliga samt nya kompetenser och yrkesroller hos Skånes kommunala och regionala turism- näringslivs och tillväxtorganisationer. Utbildningsinsatserna i projektet ska bidra till att stärka vårt gemensamma arbete som utvecklings aktörer för besöksnäringen samt tillgodose behovet av att bibehålla och rekrytera ny kompetent arbetskraft.

Målet med CAPS Det gemensamma målet är att utveckla Skåne till en destination i framkant och skapa ”excellence” i destination management.

Varför CAPS? ”Digitalisering och automatisering påverkar hela samhället. Förändringarna kräver nytänk. Genom att skapa hållbara och flexibla arbetsplatser går det att ställa om och bemöta de utmaningar vi ställs inför. ”

Alla funktioner är viktiga Infrastruktur fysisk/digital Tillstånd/tillsyn Besöksnäringen involverar en mångfald aktörer såväl privata som offentliga. Samverkan mellan olika samhällsfunktioner är kärnan för en växande besöksnäring och utveckling av hållbar turism. I både lokala och regionala organisationer finns ett ansvar för utveckling av näringslivsfrågor, fysisk planering, fysisk miljö, kultur- och fritidsverksamhet, kommunal service, kompetensförsörjning och utbildning samt tillstånd och tillsyn. Gemensamt bidrar dessa till att skapa en destination i framkant. Kompetens- försörjning Marknadsföring, destinationsutveckling, värdskap

Kompetensutveckling VI TAR ETT KLIV MED NY KUNSKAP VI LÄR OSS AV OMVÄRLDEN Kliv med ny kunskap Samspelet mellan näringslivet och offentliga organisationer är en förutsättning för det fortsatta utvecklingsarbetet. Kommunala och regionala organisationer behöver ligga i framkant för att stötta företagens nya behov. Vi lär oss av omvärlden Vi studerar hur framgångsrika destinationer arbetar, ”best practice” för att lära oss nya metoder. Vi lär oss av varandra Vi arbetar över kommungränserna för att utveckla de kompetenser som finns inom organisationerna. Det ger oss möjlighet att utveckla områden såsom servicekvalitet, specialistkompetenser, medarbetare och ledarskap. Vi inkluderar Vi arbetar för en breddad rekrytering och utveckla jämställda organisationer. Genom hållbara och inkluderande arbetsplatser kan vi utveckla Skåne till en destination i framkant. VI LÄR OSS AV VARANDRA VI INKLUDERAR

Utbildningsinsatser Utbildningsinsatserna baseras på deltagarnas kompetensbehov som har kartlagts i analysfasen. Genom fysiska träffar, webbinarier och e-learning erbjuds deltagarna utbildningar som fokuserar på olika områden som exempel: Strategisk verksamhetsutveckling Hållbarhet Ledarskap och coaching  Medarbetarskap Marknad och internationalisering Omvärld och analys Affärsmannaskap Besöksnäringen ur ett företags- och planeringsperspektiv.

Kontaktuppgifter Caroline Forsnor - Projektledare, tel. 072-4693770, carolineforsnor@skane.com Therese Gebart, Projektkoordinator, tel. 072-4693771, therese.gebart@skane.com Johan Merlo- Projektkoordinator, tel. 072-5939465, johan.merlo@skane.se Sofia Inestam – kommunikatör, tel. 0725972545 sofia.inestam@skane.com Katarzyna Mallenberg, tel. 0725 97 26 88, katarzyna.mallenberg@skane.com