Samverkan hälsingland

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Valfrihetssystemet eID 2016 Övergångstjänst E-legitimationsnämndens informationsmöte 31/5
Advertisements

Västra Götaland Förutsättningar att bli en stark jordbruksregion inom Horisont 2020.
Tillsammans för en smartare @asazetterberg.
Förväntningar! – BIM Alliance? BIM Alliance är en sektorsdriven ideell förening som arbetar för bättre samhällsbyggande med hjälp av BIM Med hjälp av BIM.
Utvecklingsprocess för centrala myndigheter Träff 3 – 4-5 November 2015.
Miljödepartementet Ökat skadeståndsansvar och förutsättningar för generationsskifte Miljöminister Andreas Carlgren, Torsdagen den 18 februari 2010.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Ett säkrare samhälle i en föränderlig värld RIB –Resurs i en föränderlig värld Örnsöldsvik 30/ Glesbyggdskonferensen.
Integration, Direktionsmötet den 17 mars 2016 Ny prognos från Migrationsverket Sverige tillsammans-konferenser Aktuellt i projektet (tre processer) EU-projekt.
En presentation. PYN PUA SIRIUS Visionen för SIRIUS SIRIUS bidrar aktivt till att förverkliga ”den goda arbetsplatsen” för ökad konkurrenskraft.
Färdiga e-tjänster för att effektivisera er hantering kring ENSAMKOMMANDE BARN Under 2015 kom ensamkommande barn och unga till Sverige för att söka.
Flytten till Visborg Gemensam förvaltning för interna stödtjänster.
Hur ser den nationella riskbilden ut idag och i framtiden
Smart Built Environment Utlysning mars 2016
Psykisk hälsa Specialist Primärvård
Mediebranschen hot, risker och sårbarheter
Digitalisering, flera begrepp i samma term
Viktoria Hagelstedt, verksamhetsutvecklare CSN
Barn och unga Skapa förutsättningar för en gynnsam hälsoutveckling
Utveckling i Norsjö kommun med stöd av digitalisering och IT
Jämställd regional tillväxt Blekinge Malin Faraasen
Nystart för nollvisionen
Välkomna till tvärsektoriellt miljömålsmöte 21 okt 2015
enklare verksamhetsutveckling och samverkan för en smartare välfärd
En kort presentation av Tillväxtverket
Grön infrastruktur - Friluftsliv
AKTIVITETER RESULTAT EFFEKTER HÅLLBARHETS MÅL
Analysseminarium – ÖK februari
Index för att mäta företags kapacitet att energieffektivisera
Information för it-handledare i pensionärsföreningar
eHälsomyndigheten om planerna för Säker Åtkomst och Sambi
Ansvar inom regeringskansliet
Arbetsmarknadsutsikterna hösten 2017
Att långsiktigt säkra konkurrenskraften genom att samverka
Miljömålen i samhällsplaneringen
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Johan M. Sanne Lisa Schmidt
IT verksamhetens satsning utifrån IKT.
Digital signering av hälso- och sjukvårdsåtgärder
Johanna Sandahl Delegationens arbete, regeringens planer och
Nordic Rail Lena Erixon Näringslivets transporter 7 oktober, 2015
Vi gör Sverige rikare genom att få människor och företag att växa
Tjänsterna inom offentlig upphandling
Så enkelt som möjligt för så många som möjligt.
SGUs årsredovisning 2017.
En bättre kontakt med medborgaren
Regionalt utvecklingsprogram Regionalt tillväxtprogram
Samordning av miljöinformationsförsörjning Inte nytt men ”nystart”
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Erfarenheter av dynamiskt Inköpssystem
Produktpaket för geodata
Åtgärdsvalsstudie - Tillgänglighet för Stockholm, Nacka, Värmdö och Lidingö SL Riggert Anderson.
Nästa steg regionkalmar.se.
Så får vi praktisk nytta av nya ISO 50001
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Ersättningskollen.
Framtidens vårdinformationsmiljö Webbutbildning
Beslut vid SKL:s kongress 2015
Hållbar utveckling måste vara
Navigatorn.
PSS och framtiden… ”Hur vill vi ha´t?”
Saker att ta upp… Skärpning av reglerna omkring MKN vatten
ARBETSGRUPP KOMPETENS
Framtidens hälsa och social välfärd
Regional handlingsplan för att integrera och stärka klimat- och miljöperspektiven i det tillväxtarbetet i Stockholms län december 2017.
Kontinuitetshantering
Dylan Selway.
Det här är ett bildbibliotek som kan användas i sin helhet eller i valda delar när Geodatarådets medlemmar eller andra bärare av information om Geodatastrategin.
Presentationens avskrift:

Samverkan hälsingland Räddningstjänsterna i Hälsingland har under ett antal år jobbat för att utveckla samverkan mellan kommunerna och stärka Hälsingland som landskap. En ambitionshöjning var när vi kopplade ihop Räddningstjänstorganisationerna i ett gemensamt räddningstjänstnät, RISCS. 2016 undertecknades ett gemensamt avtal där vi förbinder oss att vidmakthålla och utveckla samverkan samt att uppfylla god informationssäkerhet.

Samverkan hälsingland Det räcker dock inte med att ”bara” Räddningstjänsterna jobbar i det gemensamma nätet om vi verkligen vill utnyttja fördelarna med samverkan. Räddningstjänsterna jobbar idag med en befälsnivå som har benämningen BiB ( Befäl i Beredskap). Tre org i landskapet. Kommunerna har även löst Tib-funktionen på lite olika sätt Staten kommer att lägga mer ansvar på kommunerna gällande det civila försvaret och ökad krishanteringsförmåga. Här kommer, som vi ser det, en fördel när vi nu har ett gemensamt robust kommunikationsnät att användas till fler områden att nyttja och samverka i.

Vision 2020 Sverige har en nationell infrastruktur för geodata som främjar innovation och tillväxt inom näringslivet, möjliggör digitalisering och effektivisering av processerna inom offentlig sektor, aktivt bidrar till att medborgarna har en god, säker och hållbar livsmiljö Mål 2016 - 2020 Geodata är öppna Geodata är användbara Geodata är tillgängliga Samverkan är välutvecklad

Viktiga samhällsutmaningar där geodata kan bidra med lösningar: Innovation och tillväxt Digitaliseringen av offentlig förvaltning En effektivare samhällsbyggnadsprocess Försvar, samhällsskydd och beredskap ” Här finns flera utmaningar under de närmaste åren. Förutsättningar för försörjning med kartor och annan geodata ser mycket olika ut mellan de olika aktörerna, från statliga myndigheter via blåljusaktörer till privata aktörer. ” ” För att skapa bästa möjliga förutsättningar att rädda liv och egendom vid kriser och olyckor ska samtliga aktörer ha gemensam tillgång till enhetliga kartor och positioneringsdata, för att säkerställa en gemensam lägesbild både före, under och efter en händelse. ”

Blåljuskartan Kommunal geodata En gemensam bakgrundskarta för blåljusverksamheter som grund för en effektiv kartförsörjning och ett effektivt samarbete blåljusaktörer emellan. Den gemensamma bakgrundskartan ska bygga på Lantmäteriets nationella kartinformation (Topografisk webkkarta Visning) och Trafikverkets nationella väg- och järnvägsdata och utvecklas i ett samarbete mellan myndigheterna. Kommunal geodata Även inom kommunal verksamhet anses kartor och geodata som ett viktigt verktyg för att presentera, planera och analysera/simulera information som faller inom kommunens åtaganden. Exempel på sådan data kan vara fastigheter, byggnader, adresser, befolkning, VA-nät, miljödata och kommunal samhällsservice.

(Räddningstjänst i Samverkan Cloud Solution) RISCS (Räddningstjänst i Samverkan Cloud Solution) RISCS är en nätverk för Räddningstjänst som underlättar samverkan och överbrygga teknik i vardagen och i kris. Tjänsten har en hög säkerhet och skyddar känslig information. I dagens högteknologiska samhälle utnyttjas tekniken för att öka tillgängligheten och gör informationsdelning mellan parter i RISCS anslutna organisationer. RISCS skapar en plattform för decentraliserad ledning/bakre stöd, typ IB funktion. Som ger bättre och större uthållighet vid större insatser i samsyn med MSB:s Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar.

RISCS Gemensamma tjänster 4G APN IT ORG IT ORG Ljusdal NHR KFSH IT ORG

PostGIS Geoserver

Samverkan hälsingland Förslag till fortsatt utveckling/samverkan; Via en förstudie utveckla ta fram ett konkret projektförslag – ”Projekt Krisnät Hälsingland”, Att Hälsingerådet ställer sig positiva till detta och ger ett inriktningsdirektiv, Att samtliga Hälsingekommuner är beredda att delta och gemensamt vara med att finanisera, Att vi gemensamt söker statsbidrag via MSB till projektet, Att ge mandat för en förstudie som syftar till att ta fram ett projektuppdrag att driva under hösten 2018. Att en avstämning sker vid nästa möte med Hälsingerådet