Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
HISTORIA så hängde vi med trots ekonomiska problem och rekryteringsproblem, vi verkade efter en fyraårsplan med slutmål EM i frankrike. Men.
Advertisements

På KI:s hemsida hittar du information som vänder sig till alla KI:s studenter ingång för student Studievägledning Studera utomlands Studenträtt.
Svensk idrott världens bästa
Flexibla Lärmiljöer! ”Förskolan ska erbjuda en trygg, miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Den ska inspirera barnen att utforska.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
KIA - Göteborgs Stad Utbildningsförvaltningen har registeransvar
Regionalt flexibelt lärande inom vuxenutbildningen i Göteborgsregionen
- en del av svensk idrott. Svensk idrotts nya verksamhetssystem.
Oktober 09. Så här redovisar du: Arrangemangsuppgifter Inriktning/Syfte: Här skriver du vad ni har tagit upp på träffen Studiematerial: Kan vara någon.
Syfte: skapa och stärka relationen med tidigare studenter för ömsesidigt utbyte För att bl a kunna: få reda på.
Kompetensförsörjning Rekrytera Behålla Utveckla - Hur ser det ut i ditt distrikt? - Motiv till att du är med? - Något du gjort som blivit bra, god feedback.
Dialog inom hela SPF Dialog föreningar Dialog distrikt Dialog förbundet Gemensam viljeriktning.
Ambassadörsutbildning för dig som ska prata om IdrottOnline Version: beta
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Förberedelser inför mötet med kommunen Ha ett internt möte - föreningens styrelse, konsulent/verksamhetschef och andra nyckelpersoner före uppvaktningen/mötet.
Positiv Livskraft © Att komma dit du vill
Vad handlar det om? Fotboll-, innebandy- ishockey samt bandyförbundet i Gästrikland samverkar tillsammans med Gästriklands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
IDROTTSLYFTET
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
Sammanställning av uppdrag, önskemål och information efter föreningsmötet Arlandastad i april 2013 Se även minnesanteckningar från mötet.
Välkomna! Informationsmöte ang. LOK-stödsansökan via IdrottOnline (IO) Henrik PerssonHans Bergman Gästriklands IdrottsförbundSISU Idrottsutbildarna.
RF:s anvisningar för barn- och ungdomsidrott
SISU Idrottsutbildarna Golfträffen 2007 Vi är där när idrotten lär! Vår vision.
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Förslag till verksamhetsinriktning och ekonomiska förutsättningar för 2014 SISU-stämman 2011 beslutade attFS ges i uppdrag att i dialog arbeta fram rutiner.
Utbildarforum 1-2 september
Balanced Scorecard Processen steg för steg
Föreningsutveckling – Knivsta IK Presentation - Person - Organisation: SISU, KIK Syftet med träffen? -Vad är Knivsta IK:s Verksamhetsidé? -
Förslag till innehåll Beskrivning av SISU Idrottsutbildarnas resa Nyläge från och med 2008 Samarbeten med idrotten Samtal.
JH Skyttesportförbund Agenda VadTidVem Inledning/presentation 10 minJH SSF/Leif Fakta om idrottsrörelsen Sverige och i länet 30 minLeif JH.
IDROTTENS EKONOMISKA RESURSER Idrottens tre huvudsakliga inkomstkällor är: Egenavgifter Bidrag Kommersiella intäkter.
Information – SF stödet
Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet Besöks- och leveransadress: Fiskartorpsvägen 15A, Stockholm Telefon växel: E-post:
Varför läsa ett språk till i åk 8 och 9?
Idrottens eget studieförbund. Del av Sveriges största folkrörelse Cirka 3 miljoner svenskar är med i en idrottsförening. Vilket gör SISU Idrottsutbildarna.
Föreningskonferens Kvällens innehåll Bakgrund Idrottslyftet Idrottens stödorganisation till föreningar Er förenings utveckling.
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation.
Min verksamhet som mentororganisation. Att vara mentororganisation Associationer till betydelsen av ”mentor” Ledare Föreläsare Hjälp-stöd-stöttning Rådgivning.
Vi är en idrottsförening med spets, bredd och mångfald. Vi som föreningen vill ge dig en chans att utvecklas hos oss. Föreningens värdegrund är glädje,
Stockholmsidrotten. Det här är Stockholmsidrotten.
RFs app Med RFs app kan ni: Kommunicera - med lag, träningsgrupp eller styrelse via sms och meddelande i appen. Rapportera LOK-stödsaktiviteter -
Räkna ut resultat Intäkter − Kostnader = Resultat.
Idrottens organisation i Sverige
Summering från lördagen
Inspiration och idéer från klubbkonvent 2017
Idrottens organisation I Sverige
Michael Hansson Löfqvist SISU Idrottsutbildarna Stockholm
FAIR PLAY 2011 Syfte Fair-Play utbildning Vi vill ha en attityd hos våra barn och ungdomar som präglas av respekt för fotbollens regler och en stolthet.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Talangutveckling Ungdom
Om idrottens stödorganisationer i Västernorrland
Föräldra- och spelarmöte Brunflo FK P-04/05
Anti-doping ”Riksidrottsförbundet är svensk idrotts samlande organisation med uppgift att stödja, företräda och leda rörelsen i gemensamma frågor,
Certifiering av fotbollsföreningar i Uppland
Välkommen till Nätverk Kustbollen
Så funkar svensk idrott

1 1.
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Söka skola 2018 – Stockholm Underlag till informationsträffar med mera för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Lektion 5:1 Vad kan du göra nu? Framtida utmaningar 1.
Utbildning och utveckling
LSF 1951 – år.
Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Vi har alla ett ansvar för miljön
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Välkomna till denna presentation av projektet Idrott för alla.
Prevent – arbetsmiljö i samverkan
Presentationens avskrift:

Svensk Idrotts Studie- och Utbildningsorganisation SISU Idrottsutbildarna är ett studieförbund som finns i hela Sverige. Jag representerar Stockholmsdistriktet.

Vi är Stockholmsidrottens utbildningsorganisation! - Vi hjälper Stockholms idrottsföreningar att utvecklas Vi erbjuder utbildning som på olika sätt förbättrar föreningarnas verksamhet Vi på SISU Idrottsutbildarna Stockholm mötte ca 800 föreningar förra året. Hundratals idrottsföreningar använder oss som bollplank, utbildare och utvecklare. Det vi gör är att stötta och hjälpa till med att ytterligare höja nivån på utbildningen i föreningen. Vi vill vara en eftertraktad resurs som: stimulerar lärande stärker engagemang utvecklar verksamheten Det gör vi genom: - mångsidigt utbud flexibla metoder pedagogisk kvalitet

Vi är där när idrotten lär VISION: Vi är där när idrotten lär Alltså: Vi kan sammanfatta vår verksamhet så här.

KOMMUN FÖRENING SDF/DF SISU som resurs är först och främst er egen personliga SISU-konsulent, dvs jag. Ni behöver bara ha kontakt med mig. Jag är ert bollplank, jag har möjligheter och ingångar till både förbund och kommun men framförallt till det vi på SISU arbetar med – utbildnings- och utvecklingsfrågor, oavsett vad ni vill så kan ni alltid gå genom mig. Ibland pratar man om SISU som listor och pengar men den största resursen är er konsulent. I en framtid med en bra organisation kring utbildning finns det även ekonomiska utbildningsresurser = redovisa intern utbildning och utveckling (oftast i lärgruppsform).

… eller ni kommer till oss. Vi kommer till er… Vi finns där ni behöver oss. I ert arbete med utbildning och utveckling kan ni få stöd i det interna arbetet, med material eller kompetens (uppdrag). Möjligheten finns även att ni kommer till oss, vi anordnar kurser själva och i samverkan med kommuner, där några från föreningen kan gå för att sen ta hem kompetensen till föreningen. Vi är till för att hjälpa er på bästa sätt. … eller ni kommer till oss.

www.sisuidrottsutbildarna.se/stockholm Besök oss gärna på På vår hemsida kan ni hitta allt ni behöver, tex - Ta reda på kontaktuppgifter Anmäla er till utbildningar Ladda ner blanketter Ladda ner utbildningsmaterial Instruktionsfilmer för IdrottOnline