Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: ""— Presentationens avskrift:

1

2 https://youtu.be/olZ0LRdAGfs

3 Aldrig förr har så många jägare haft så många jaktmöjligheter på så mycket vilt som nu!
Många arter ökar, till exempel grågås, bäver, dovhjort, vildsvin och kronhjort 87% av svenskarna är positiva till jakt 
(enl. Sifo-undersökning 2013) Nu är det dags att gå från bevarande och uppbyggnad till förvaltning

4

5 Svenska Jägareförbundet bildades 1830 för att stärka våra dåtidens viltstammar i syfte att öka antalet jaktbara arter

6

7 För att exemplifiera allt det arbete som Svenska Jägareförbundet har gjort och gör för den svenska jakten så har vi lyft fram fem framgångar som ingen jägare vill vara utan

8 Sverige har förmodligen en världens mest generösa regler kring löshundsjakt. Det finns väldigt få regleringar kring hundanvänvding i samband med jakt i Sverige, men man behöver bara åka till något av våra nordiska grannar för att upptäcka att det finns mer regleringar där. I Finland finns det t.e.x mankhöjdsbrgränsnginagar på drivande hundar. Detta är vi den organisations som mest aktivt försvarar då det är en stor del av vår nordiska jakttradition. Återkommande så synas detta men där vi hittills lyckats avvärja inskränkningar.

9 I Sverige har vi ett unikt utbud av jaktbara arter och möjlighet till jakt i stort sett hela året.
Vid senaste översynen av jakttabellen fick vi åtta utökningar istället för inskränkningar på jakten, detta trotts att vi nu för tiden måste motivera VARFÖR vi ska få jaga en art. Tidigare så behövde vi bara försvara att vi skulle få fortsätta jaga arterna i jakttabellen, dvs idag är det omvänd, bevisbörda.

10 Jakt på statens mark enbart var innan 1992 bara tillgänglig för dom med bra kontakter med länsstyrelse eller med gott om pengar som kunde köpa sig jakt. Detta ansåg jägareförbundet var fel och la mycket resurser på att ta fram ett förslag till regeringen som skulle möjliggöra att ”vanliga” svenskar också skulle få tillgång till jakt på statens mark röstades regeringens beslut igenom och jakten på statens mark öppnades upp för alla. Idag jobbar vi för att svenska ska ha förtur till dom svenska fjällen då jaktttrtycket är bitvis hårt från utländska jägare.

11 Idag så är det främst jägarnas egna etik och kunskap som reglerar jakten i Sverige. Vår jaktlagstiftning är mycket generös och styrs främst av §27 som säger att man ska inte utsätt viltet för onödigt lidande. Samhället litar på jägarnas etik, kunskap och utbildningsnivå. Vi får som bevis på detta förvalta majoriteten av våra viltstammar själva. Men detta är något som vi på Svenska Jägareförbundet bevakar då det idag finns många som vill vara med och tycka om hur jakt ska bedrivas i Sverige vilket klart kan ge inskränkningar på hur vi jagar idag. Tack vare Svenska Jägareförbundet flyttas alltså förvaltningen hela tiden närmare jägarna.

12 Vi är den enda svenska jaktorganisationen som på plats i Bryssel bevakar jakt- och miljöfrågor inom EU. Vi har på så sätt lyckats stoppa de flesta jaktfientliga regleringar på ett tidigt stadium. Till exempel har vi lyckats hindra ett stopp av jakt på lodjur och björn, vilket var mycket nära. Det var kommissionen som drev överträdelseärenden mot Sverige lo och björnjakt. Vi bidrog till att processerna lades ner. Ett led den verksamheten innebar dock att vi tvingades inför registrering för att undvika en vidare process.

13 Svenskjakt.se – Där man alltid kan läsa dom senaste nyheterna inom jakt. Här finns även vår e-tidning Jagareforbundet.se – Här hittar du massor av fakta kring jakt, jakttider, solens upp- och nedgång, våra utbildningar m.m. Facebook.com – Med både Svenka Jakt och Svenska Jägareförbundet Viltmat.nu – Recept

14 Svenska Jägareförbundet finns i varje buske med våra 340 kretsar som täcker hela landet från norr till söder. Som medlem hjälper gärna din krets dig att komma i kontakt med jägare i ditt närområdet, eller ibland t.o.m att få tillgång till jakt!

15 Du som medlem ska få ut så mycket som möjligt av ditt medlemskap i Svenska Jägareförbundet. Förutom allt arbete som vi gör för att bevara och utveckla den svenska jakten jobbar vi hela tiden med att ta fram förmånliga erbjudanden på jaktrelaterade produkter. Sveriges största jakttidning; 11 nr av Svensk Jakt per år Olycks- & ansvarsförsäkring för dig och rovdjurs- & trafikeftersöksförsäkring för dina hundar. Medlemsrabatter

16 Kontakt:

17 Läs mer om våra rabatter på jagareforbundet.se/medlemsrabatter

18

19


Ladda ner ppt ""

Liknande presentationer


Google-annonser