Bön & tillbedjan.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur och varför skall man be?
Advertisements

1 - Bönens värld, inledning.
Välkommen till Ungdomssamling!
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen DENNA PRESENTATION GÅR IGÅNG AUTOMATISKT – SKRUVA BARA UPP DINA.
Och allt vad ni gör i ord eller handling, gör det i Herren Jesu namn och tacka Gud, Fadern, genom honom. (Kol 3:17) Vad ni än gör, gör det av hjärtat,
Nionde söndagen Efter trefaldighet Tema: Goda förvaltare Kollekten går till: Svenska kyrkas internationella arbete. För kollekten i Berga är
Hjälpmedel Västerbotten Fjärrkommunikation för personer som inte kan _tala_ i vanlig telefon Några bilder kommer från ett utbildningsmaterial om alternativ.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.
Pedagogik för framtiden Hur lär vi oss i olika åldrar? Hur kan vi skapa bra förutsättningar för inlärning? Minnet – repetition Olika inlärningsstilar och.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Trettonde söndagen Efter trefaldighet- Tema: Medmänniskan Kollekten går till: Diakoniinstitutionerna. BERGA KYRKA Texterna står på sidan 1514.
Tionde söndagen efter trefaldighet efter trefaldighet Tema: Nådens gåvor Kollekten går till: Svenska kyrkans internationella arbete. BERGA KYRKA
JUDENDOMEN Av: Alisa. ISRAEL ÄR JUDARNAS LAND DET ÄR DÄR FLEST JUDAR BOR.
HOSIANNA Hosianna, kommer från hebreiskan och betyder "rädda oss" eller "kom med hjälp!". Det är en hos judarna förekommande vädjan till konungar eller.
Jesus stressade inte -men han hann ändå.. Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen,
Tänk på era ledare som har förkunnat Guds ord för er, se på vad deras liv förde fram till och ta efter deras tro. Jesus Kristus är densamme i går, i.
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Evangeliets kraft 2.
Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11.
Återberättande text Kurs C.
Sky det onda och gör det goda, sträva efter att hålla fred. Ps. 34:14
Religion - vad är det?.
PRAO vecka 16 & 17 ( april).
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Insändare Vad kan vi om insändare?
Inför det muntliga nationella provet i svenska
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Andens gåvor 1.
Diskutera! När vi diskuterar så är vi två eller fler som pratar tillsammans. När man diskuterar tycker man något! Om jag tycker något så kan man säga att.
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
Wordgenomgång.
Brokyrkan Sundsvall & Street Aid
Helgelse Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.
Andra delen i analys och planeringsfasen
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Renässansen, den Nya tiden
Steg för livet
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Mitt utvecklingssamtal HT 2016
Monoteistiska religioner Islam – moskén och koranen
Religion.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Uttryck för din personliga relation med Gud, din Far
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Uppföljningen av Om mig 2016: Psykisk ohälsa Albin Sjöberg Skrivet av: Amanda Ramidh & Narek Habo
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
Motala Baptistförsamling Söndag 3 juni 2018
Barnkonventionen.
Ett fel på kvinnor.
En gemenskap som väcker förundran
Sång : Anne Murray. You Needed Me.
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
Ett nådens år Matteusevangeliet 21:1-11.
Det handlar inte om oss Markusevangeliet 1:32-39
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Välkommen !.
”Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa utan av Jesus Kristus och Gud fadern som uppväckt honom från de döda.  2Jag.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Målkartor för utskrift
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Världens största religion
Om buden.
Om Tro.
Religion Livsåskådning.
Kyrkan. Kyrkan Hej. Det är jag som skall visa er lite om vad kyrkan är för något om jag hinner.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Bön & tillbedjan

Bön?

Att bygga på din relation med Gud Bön? Att bygga på din relation med Gud

Att bygga på din relation med Gud Bön? Att bygga på din relation med Gud Något dynamiskt

Bön kan vara många saker… Tillbedjan Tacksägelse Lyssnande Bekännelse & förlåtelse Böneläsa Bibeln Bön för andra Bön för Guds rikes utbredning Bön för överhet, stad, land… Bön för materiella behov Bön om kraft mot frestelser Proklamation Andlig krigföring

Helixnebulosan, kallas även ”Eye of God” Kärnan: Relation med Gud ”Och detta är det eviga livet: att de känner dig, den ende sanne Guden, och den som du har sänt, Jesus Kristus.” (Joh 17:3) Helixnebulosan, kallas även ”Eye of God”

Relation med Gud I Jesus finns denna relation! Du gör inte denna relation möjlig, Jesus har gjort den möjlig! (Heb 10:19). Du lever i förbund med Gud genom Jesus Kristus (du är ”i honom”). = Du är redan ”framme”, allt som stod i vägen är borta!

Relation med Gud ”Be ständigt” (1 Tess 5:17) HUR!?

Relation med Gud ”Be ständigt” (1 Tess 5:17) – att leva i en medvetenhet om Guds närvaro. Den Helige Ande ber ständigt i dig... (Rom 8:26-27). Anden vill lära dig och hjälpa dig att be…

Kvalitétstid med Gud Matt 6-bön Bara-Gud-bön Avskild bön

Kvalitétstid med Gud ”Och när ni ber ska ni inte vara som hycklarna, som älskar att stå och be i synagogorna och i gathörnen för att synas inför människor. Jag säger er sanningen: De har fått ut sin lön. Nej, när du ber, gå in i din kammare och stäng din dörr och be till din Far som är i det fördolda. Då ska din Far, som ser i det fördolda, belöna dig. Och när ni ber ska ni inte rabbla tomma ord som hedningarna. De tänker att de ska bli bönhörda för sina många ords skull. Var inte som de, för er Far vet vad ni behöver innan ni ber honom om det.” (Matt 6:5-8, SFB-15)

Kvalitétstid med Gud ”Så ska ni be: Fader vår, du i himlarna; helgat vare namnet ditt; tillkomme riket ditt; ske viljan din, som i himmel och på jord; brödet vårt, det dagliga, ge oss idag; och förlåt (befria) oss skulderna våra, som också vi förlåtit de oss skyldiga; och inled oss inte i frestelse, men rädda oss från det onda.” (Matt 6:9-13)

Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna?

Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa.

Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa. Var dig själv – inget rollspel, inga floskler.

Kvalitétstid med Gud Vilka är poängerna? Avskildhet – låt inget störa. Var dig själv – inget rollspel, inga floskler. Det är i det fördolda dina rötter fördjupas, du förbereds för det som ”syns”.

Att ”be igenom” Uttryck som ofta användes i vissa sammanhang förr. När Gud lägger ett böneämne på ditt hjärta. Du ber uthålligt till dess du har fått en inre visshet om att det du bett för är givet/fått svar. Handlar inte om att få Gud att göra som du vill, utan om att be tills du gripit tag i lösningen Gud har!

Tips i bön Låt känslorna följa, inte leda. ”Lova Herren, min själ…” (Ps 103:1-2) Sätt av tid med Gud – tid ”får” man inte automatiskt. Använd Bibeln (främst Psaltaren), be genom att läsa högt… (för att komma igång). Det är inte fel att ha en viss struktur… (se t.ex. ”Fader vår”). Glöm inte att lyssna. Be Anden om ledning…

Frågor: Vad längtar jag efter mer av i min relation med Gud? Hur kan jag underlätta/skapa förutsättningar för att det ska hända? Utmaning: - Börja be morgonbön (varje dag!) 