Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En gemenskap som väcker förundran

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En gemenskap som väcker förundran"— Presentationens avskrift:

1 En gemenskap som väcker förundran
Matteusevangeliet 5:14 Söndag 1 juli Motala Baptist En gemenskap som väcker förundran

2 Kända för Jesus kärlek En kärlek som är radikal ”Alla tullindrivare och syndare höll sig nära Jesus för att höra honom.” – Luk 15:1 Vi ser att Jesus alltid mötte människor där de BEFANN sig och löste dem ur synd, bundenhet och fördärv En kärlek som är genuin När Jesu kärlek drabbar oss älskar vi människor och det märks tydligt om det är så. Det är den helige Ande som väcker upp denna kärlek i vårt hjärta

3 ”De kom fram till Jerusalem, och Jesus gick in på tempelplatsen och började driva ut dem som sålde och köpte i templet . Han välte växlarnas bord och duvförsäljarnas stolar, och han tillät inte att man bar något över tempelplatsen. Och han undervisade dem och sade: "Står det inte skrivet: Mitt hus ska kallas ett bönens hus för alla folk? Men ni har gjort det till ett rövarnäste!" Översteprästerna och de skriftlärda hörde det, och de försökte finna ett sätt att röja honom ur vägen. De var rädda för honom, eftersom alla människor var överväldigade av hans undervisning. När det sedan blev kväll lämnade han staden.”


4 Kända för Guds barmhärtighet
När han såg folkskarorna förbarmade han sig över dem, för de var härjade och hjälplösa som får utan herde” - Matt 9:36

5 Kända för Guds barmhärtighet
Människors situation berör oss  När Anden verkar ibland oss grips vi av vad som är på Faderns hjärta. Det går inte att vara fylld av Anden och likgiltig inför världens behov. Barmhärtighet är alltid uppoffrande ”Gå och lär er vad detta betyder: Jag vill se barmhärtighet och inte offer . Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare." (Matt 9:13)

6 ”Som Fadern har sänt mig, sänder jag er.”
Joh 20:21 ”Men så kände de igen dem och kom ihåg att de hade varit med Jesus.” Apg 4:13

7 Kända för den helige Andes kraft
Jesus ärende var Guds rike Det Jesus sade var synonymt med vad han gjorde genom att bota sjuka och befria från onda andar. Det enda sättet att kunna ge Kristus Om det vi gör som kyrka inte stämmer överens med vem Jesus är och vad han gjorde ger vi något annat till världen och det består aldrig.


Ladda ner ppt "En gemenskap som väcker förundran"

Liknande presentationer


Google-annonser