Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Söndag 2 mars hur utmanande är det inte?! MATTEUSEVANGELIUM KAPITEL 9 FÖLJ JESUS.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Söndag 2 mars hur utmanande är det inte?! MATTEUSEVANGELIUM KAPITEL 9 FÖLJ JESUS."— Presentationens avskrift:

1 Söndag 2 mars hur utmanande är det inte?! MATTEUSEVANGELIUM KAPITEL 9 FÖLJ JESUS

2 matteusevangelium kapitel 9 9 Jesus fortsatte därifrån, och då han såg en man som hette Matteus sitta utanför tullhuset sade han till honom: ”Följ mig!” Och Matteus steg upp och följde honom. 10 När Jesus sedan låg till bords i hans hus kom många tullindrivare och syndare dit och lade sig till bords tillsammans med honom och hans lärjungar. 11 Fariseerna som såg det sade till lärjungarna: ”Hur kan er mästare äta tillsammans med tullindrivare och syndare?” 12 Han hörde det och sade: ”Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka. 13 Gå och lär er vad som menas med orden: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare.”

3

4 Vad är frågan?

5 Fariséen i oss vill… … döma andra och upphöja oss själva … söka makt och människors beundran … dras till lagiskhet och bibelavguderi … ha kontroll

6 Vad är felet med religiösa/fariséistiska människor? Enligt Mark Driscoll 1. De är mer kända för vad de är emot än för, de är negativa och letar fel 2. De missar det stora perspektivet och fastnar i tämligen oviktiga detaljer 3. De tycker att alla andra ska bättra sig men omvänder sig inte själva, säger aldrig förlåt eller erkänner fel 4. De förenklar och citerar gärna bibelord som enkel lösning som manual och vill inte förstå att människors situation ofta är svår och att det krävs närvaro och känsla för att förstå och hjälpa 5. De vänder sig till redan troende istället, för icke-troende, de ”kidnappar” kristna för att kämpa emot andra kristna 6. De väljer att tala om människor inte med dem. Hellre en offentlig debatt än att reda ut sinsemellan 7. De blandar ihop principer och metoder, tycker att alla behöver praktisera principerna på samma sätt som de själva gör 8. De försöker förflytta fokus från det viktigaste uppdraget, de försökte kidnappa Jesu tid, kraft och glädje

7 5 områden som postmoderna människor brottas med: Tilliten Toleransen Sanningen Trasigheten Ensamheten

8 matteusevangelium kapitel 9 12 Han hörde det och sade: ”Det är inte de friska som behöver läkare, utan de sjuka. 13 Gå och lär er vad som menas med orden: Barmhärtighet vill jag se och inte offer. Ty jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga, utan syndare.”


Ladda ner ppt "Söndag 2 mars hur utmanande är det inte?! MATTEUSEVANGELIUM KAPITEL 9 FÖLJ JESUS."

Liknande presentationer


Google-annonser