Sommarjobb Uppgifter.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Frågor som vi brottats med
Advertisements

Utan spaning – ingen aning
Nytt från Skolverket skolverket.se/yrkesutbildning.
Personligt brev – din egen form av marknadsföring!
Lärande på arbetsplats =inlärning i arbetet i Finland.
Informationssökning & Källkritik
Leveranser av data och sökningar i K-samsök Västarvets databaser Sammanslagen databas för publicering Port K-samsök webbservice SHM KB RAÄ Tekniska Nordiska.
Praktisk arbetslivsorientering
Må bra på jobbet.
Arbetsförmedlingen Alla människor som söker jobb har något att bidra med på arbetsmarknaden.
Näringslivets Ungdomsprogram: Morgondagens förmågor behövs nu.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Enkätstudie besvarad av nyanställda tandläkare inom NLL samt sommararbetande studenter 2011 Åsa Engström Lindh & Malin Westin Fredriksson.
Reformer i arbetslöshetsförsäkringen 1 september 2013
En vetenskaplig rapport
Elevforum.  Vad? Att påverka, förändra och utveckla till det bättre för alla elever.  Hur? Vi fattar beslut enligt demokratiska principer. Diskussioner.
Instruktioner BF12A – BF12B
Strategisk påverkan från Fritt Fram Föreläsning av Gunnar Svensson på Lärkonferens SPeL 25 augusti 2010.
Sökrummet. ”På så sätt ska undervisningen bidra till att eleverna utvecklar ett kritiskt tänkande kring sina egna resultat, andras argument och olika.
Vård och omsorgscollege Södra Norrland
[ ] SOMMARJOBB 2014 Kim Johansson INFO OM ÅBO STADS SOMMARJOBB hittas här Information på svenska här här.
En metod som ger jobb IPS ökar aktivitetsförmågan hos psykiskt sjuka. Det visar sig genom att fler får jobb, de har längre anställningstid och fler arbetade.
©Else-Britt Hellström
INTEGRATION Som nykomlingens vän och stöd Integrationscykeln.
Hur du säljer in dig själv och dina kunskaper!
Den virtuella arbetsförmedlingen. Frågeställning Hur kan man underlätta för gymnasielever att söka jobb genom Arbetsförmedlingen.
Arbetslivsinriktad rehabilitering på Arbetsförmedlingen
Jobbansökan När du ska söka ett jobb är det viktigt att fundera över på vilket sätt du matchar de kvalifikationer som efterfrågas i platsannonsen. Skriv.
Personligt brev.
Vad säger bilden oss egentligen!?
Efter filmen… 1) Vilka nya ord lärde du dig i filmen som handlar om reklam? 2) EPA- skriv ner och berätta för en kompis! 3) I filmen pratar man om att.
IPadpilot. Var, När och Varför? Jag arbetar i år 2 på Svanetorpskolan i Åkarp. Vi är 18 elever i klassen. Vi började arbeta med iPad i februari detta.
Form och funktion Designprojekt TK år 7.
Skapande skola Kyrkskolan. Pengarna som tilldelats Kyrkskolan har använts till författarbesök. År 1-3 har haft besök av Helena Bross vid två.
Livsfrågor Vad är meningen med livet? Vem är jag egentligen?
Färdighetsinventering SYV Önneredsskolan Anna Bryntse.
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
Systematisk problemlösning enligt EPA-modellen -MÖJLIGHETER OCH UTMANINGAR.
Föreställ dig att du är 22 år och precis pluggat färdigt. Du bestämmer dig för att söka jobb hos Hela Världen AB. Hela Världen AB är ett företag som.
ATT TÄNKA PÅ NÄR DU REPRESENTERAR VÅR BRANSCH Studiebesök för årskurs 6-9.
Välkommen till en introduktion – konceptet Teknikcollege Fredrik Gunnarsson Industriarbetsgivarna Greta Hjortzberg Innovations- & kemiindustrierna (IKEM)
Uppsats. Du ska skriva en uppsats om något som har med musik att göra! Det kan till exempel vara en grupp eller ett instrument Du kommer att få lektionstid.
Sotenässkolan Helene Stensson Studievägledare Genuspedagog Egenföretagare Ingenjör Samhällsvetare.
Söka bidrag – hur gör man? Vi har: 60 lokalföreningar runt om i landet och medlemmar Många aktiva medlemmar som jobbar ideellt Behov av finansiellt.
Studie- och yrkesvägledare Finns på skolan: Måndag – Fredag
Ny termin – nya möjligheter. Sista rycket i grundskolan.
Diskussion om jobb (inspiration för e-post)
Arbetslivet: aktivera vokabulären!
Torsdag Arbetspass 1 Kompetensförsörjning – problem och
Arbetssökning vid arbets- och näringsbyrån
Företagande Uppgifter.
Metodstöd Att arbeta med MUSK-resultatet
Organisationer som arbetsgivare
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Vad gör vi idag? Lek 2 Vad händer idag och varför?
Video med tips för arbetssökning
Branschbyte Uppgifter.
Skolsamverkan - Göteborg.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Rubrik Förnamn Efternamn.
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Framtidens lärlingsutbildning
Söka skola 2019 – Stockholm Underlag till informationsträffar mm för fristående skolor som medverkar i det gemensamma ansöknings- och antagningssystemet.
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
ViA - Västra Götalandsregionens Introduktion i Arbetslivet
CV 1.0 – vad är det och hur tusan gör man?.
Det är bara lite drygt två procent av elektrikerna som är kvinnor
Stormaktstiden grupparbete 1611 och 1721
Presentationens avskrift:

Sommarjobb Uppgifter

Gallup i klassen före videon Hur många har haft ett sommarjobb? Hur många har haft fler än ett sommarjobb? Hur många har sökt sommarjobb?

Diskussion efter videon Var kan man hitta sommarjobb? Kan den egna aktiviteten i organisationer och föreningar främja arbetssökandet? Hur? Hur skulle de egna fritidsintressena kunna hjälpa en att hitta ett sommarjobb?

Sommarjobb inom det egna området Varje elev utreder med hjälp av en dator utbudet av sommarjobb i den egna kommunen. Hur många arbetsplatser finns det på arbets- och näringstjänsternas webbplats? På vilka andra ställen skulle man kunna söka jobb? Varje elev väljer tre sommarjobb och antecknar följande uppgifter om dessa: När är ansökningstiden? Till vilken bransch hör jobbet? Vilka krav ställs på sommarjobbaren? Hur lång anställning handlar det om?

Från hobby till arbete Dela in klassen i små grupper på 3–4 personer. Fundera i de mindre grupperna på vilka färdigheter och styrkor eleverna utvecklat genom hobbyer och som skulle kunna vara till nytta även i arbetslivet. Till exempel färdigheter att arbeta i grupp, djurskötsel, trädgårdsskötsel, bakning och så vidare. Varje grupp gör en lista över dessa färdigheter och jämför den med de övriga gruppernas listor. Finns det någon hobby som verkar ge många färdigheter för arbetslivet?