Jörgen Lundälv Docent i socialt arbete, Göteborgs universitet

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Våldsutsatta kvinnor berättar En utvärdering av projekt Karin
Advertisements

FREDA – bedömningsmetoder i arbetet mot våld i nära relationer
Peter Strandell, Stiftelsen Tryggare Sverige
KOLLEGIAL HANDLEDNING REFLEKTION TILLSAMMANS I ARBETSLAG
Säker i butik Gratis utbildning på Internet
Vad säger lagen? – om projekt När barn är anhöriga
Vårdande/stödjande handlingar inom kommunala boenden Delrapport 7
Nu sätter vi fokus på dem som utsätts för våld i nära relation Myndighetssamverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten.
ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet ÖPPNA JÄMFÖRELSER Trygghet och säkerhet 2010.
Kvinnofridsprogrammet i Malmö Grundvärderingar •Samhället har ansvar för att skydda, hjälpa och stödja våldsutsatta kvinnor.
På arbetsplatsen Hot och Våld.
Vems ansvar? vad kan vi göra?
Nationella riktlinjerna för missbruks- och beroendevården
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Falck Healthcares krisstöd
Arbetsmiljölagen Våld och hot Statligt anställda
Uppsökande och förebyggande arbete
Handlingsplan för att bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck (HRV) samt våld i samkönade relationer 56 åtgärder inom sex insatsområden:
Pilotgruppens egna erfarenheter från studiegruppen våren 2009
Aldrig skada Patientsäkerhetsarbete Brukarsamverkan
Funktionshinder i tiden 1-2 april, Stockholm Samling för social hållbarhet – åtgärder för jämlik hälsa i Västra Götaland.
ETT BETEENDE PRÄGLAT AV HOT OCH/ELLER VÅLD.
Lena Stenvall och Åsa Forssell
Lex Sarah Lex Sarah är en del i det lagstadgade systematiska kvalitetsarbetet. Gäller för verksamheter inom SoL och LSS. Syftet är att verksamheten ska.
Lex Maria Bakgrund: 1936 avled ett antal patienter på Maria sjukhus i Stockholm till följd av felbehandling.
Ett led i regeringens psykiatrisatsning
SOCIALTJÄNSTEN - SKYDDANDE AV PERSONSUPPGIFTER
STs arbetsmiljörapport 2008 ST-veckorna. ST jobbar hårt för en bättre arbetsmiljö! Långsiktigt och medvetet arbete med arbetsmiljön ST- undersökningar.
SLUGs Medlemsundersökning Resultat och kommentarer från studenterna
Västernorrlandsmodellen används för att lyssna till barn som brukare
Våga fråga! Utbildning i våld i nära relation Anette Eriksson Ingela Widell jan 2016.
Frisk under risk - om förekomst och förebyggande av stressrelaterad psykisk ohälsa bland underläkare.
Arbetsmiljölagen och det systematiska arbetsmiljöarbetet.
Verksamhetsrapport 2016 Verksamhet xx - medarbetare Svarsfrekvens Verksamhet xx 100% (100 svarande/100 mottagare) Svarsfrekvens AcadeMedia totalt 76% (6103.
1 Att upptäcka våld mot barn - om rutinfrågor inom elevhälsan Karin Blomgren Tematisk rådgivare/Sakkunnig Rädda barnen.
Lex Sarah Gäller för: Äldreomsorgen Individ- och familjeomsorgen Funktionshinderomsorgen All verksamhet som omfattas av SoL, LSS samt socialförsäkringsbalken.
Hälsa- och arbetsmiljö PU 17 februari Agenda Aktuellt om sjukfrånvaro Guide Hälsa och Arbetsmiljö Information om AFS 2015: 4 om organisatorisk och.
Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.
Vad är våld i nära relationer, statistik och begrepp Haninge kommun.
En översikt Jan-Åke Sandell 1.  Arbetsmiljölagen är en ramlag  Lagen innefattar  Allmänna uttalanden om arbetsmiljöns beskaffenhet, om människans förhållande.
Rapport OM MISSFÖRHÅLLANDE ELLER RISK FÖR MISSFÖRHÅLLANDE ENLIGT LEX SARAH 14 kap.3 § SoL 24b § LSS Gäller hela socialtjänsten samt all verksamhet vid.
Lex Sarah - ett verktyg för bättre kvalitet Riktar sig till dig som jobbar inom Sektor LSS, VoF, Östersunds kommun Bildspelet tar upp: - vilket ansvar.
AFS 1993:2 Våld och hot i arbetsmiljön 1§ Dessa föreskrifter gäller arbete där det kan finnas risk för våld eller hot om våld. Risken för att utsättas.
Hantering av krav på vård av viss behandlare inom hälso- och sjukvården.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Innehåll Introduktion: Vad är organisatorisk och social arbetsmiljö? OSA-kompassen Arbetsmiljöverkets föreskrifter ”Organisatorisk och social arbetsmiljö”
Lex Maria.
Utbildningsmodul Svenska Röda Korset
AFS 1993:2 Våld och hot i arbetsmiljön
Samverkan.
Hot och våld i arbetslivet
Arbetsmiljö.
Kännetecknande för det goda arbetet
Kvalitetsarbete.
DEN GODA ARBETSMILJÖN Hur vår arbetsmiljö ska vara är tydligt reglerat i arbetsmiljölagen och arbetsmiljöförordningen I lagen lyfter man upp de grundläggande.
AFS 1993:2 Våld och hot i arbetsmiljön
Heby kommuns kvalitetspolicy
Rapport till Örebro läns landsting om Medarbetarundersökning
Min psykosociala Arbetsmiljö
Rapport psykosocial skyddsrond
Funktionshinder och rehabilitering
DIFFUS VARAKTIGHET: LSS-handläggares upplevelser av möten med trafikskadade i kommunerna - en enkätundersökning Jörgen Lundälv, universitetslektor i socialt.
Till dig som är chef Materialet som ligger i ledningssystemet under verksamhetsplanering och uppföljning, jämställd och jämlik verksamhet, jämställdhet.
Kumla skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling
Närvarande ledarskap för en hållbar välfärd
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID
Kortare arbetstid med heltidslön - Hur funkar det?
DEN GODA ARBETSMILJÖN Presentation, vilka är vi..
Lex Sarah – en möjlighet till bättre kvalitet
Lex Sarah – en möjlighet till bättre kvalitet
Presentationens avskrift:

Jörgen Lundälv Docent i socialt arbete, Göteborgs universitet HOT OCH VÅLD, HARMONI OCH SÄKRA MÖTEN - Utbredning, kunskap och prevention Säkerhetskonferens 2013 för svenska universitet och högskolor 17-18 april 2013, Jönköping Jörgen Lundälv Docent i socialt arbete, Göteborgs universitet

Forskningsrapport: Harmoni och säkra möten Jörgen Lundälv Docent i socialt arbete Göteborgs universitet

Vad vet vi om hot och våld i socialt arbete? Vilken kunskap finns? Hur tas erfarenheter tillvara?

Tre perspektiv – Tre horisonter Brottsofferperspektivet Klientperspektivet Socialarbetarperspektivet

Begrepp och definitioner Våld: Begreppet våld inom vård och omsorg kan definieras som en avsiktlig, eller synbarligen avsiktlig, aggressiv handling, som leder till psykisk eller fysisk skada hos en annan människa”. (s.10 i Hallberg, 2011). Hot: ” Med hot inom vård och omsorg avses muntliga (eller skriftliga) hotelser om fysiskt våld eller skadegörelse. Hoten kan vara riktade mot en vårdgivare eller mot vårdtagaren själv, till exempel som hot om självmord. Exempel på hot som riktas mot en eller flera vårdgivare kan vara obscena eller aggressiva gester, sexuella närmanden eller anspelningar. Hot kan också utgöras av personangrepp och innebära nedsättande kommentarer och omdömen om en specifik vårdgivare” (s.8 i Hallberg, 2011).

Utbredning Hälften av dem som drabbas av hot och våld i sitt arbete är anställda inom kommuner och landsting. I en undersökning genomförd av AV och SCB (2001) rapporterade mer än var tredje kvinna inom vård- och omsorgssektorn att hon utsatts för hot eller våld på arbetet under de senaste tolv månaderna” (s.7 Hallberg, 2011).

Traumatisk händelse: ”En traumatisk händelse utgör vidare ett allvarligt hot mot ett eller flera av personens grundläggande behov och värden, som dennes sociala identitet, trygghet och livsmål. Händelser som kan leda till ett trauma sker ofta med en plötslighet och en våldsamhet som personen är helt oförberedd på” (Barbro Lenneér Axelsson, 2010)

Emotionellt stöd: Emotionellt stöd är det allra vanligaste och behövs i samband med alla slags kriser och sorger. Det innebär samtal med närstående inom och utanför familjen, där den berörda möter engagemang, förståelse och omsorg, liksom uppmuntran och bekräftelse. (Barbro Lenneér Axelsson, 2010)

FALL 1 "I de ärenden där det förekommer hot om våld och andra hotelser finns i dag ett mycket knappt utrymme för kollegor att stötta och handleda varandra", skriver skyddsombudet. Socialsekreterarna upplever att de inte hinner sköta sina uppgifter på ett korrekt sätt, att de mår psykiskt och fysiskt dåligt av den allt mer pressade arbetssituationen och att oerfarna socialsekreterare får inte erforderlig hjälp”. Källa: Skyddsombudets larm tas på allvar. Tidningen Finnveden den 10 april 2013.

FALL 2 ”Vid ett tillfälle när vakten inte var på plats slog han in dörren till receptionen. X beskriver det som att han "gick bärsärk". Mannen var så våldsam att personalen låste in sig i arkivet tills polisen kom. - Sju gånger har han brutit mot besöksförbudet. En del mår sämre än andra av det. Vi ställer upp med vad vi kan och har anmält händelserna till Arbetsmiljöverket och kontaktat företagshälsovården, säger X”. Källa: Personalen på soc sökte skydd i arkivet. Nordvästra Skånes Tidningar den 30 mars 2013.

FALL 3 ”En man gick in på socialtjänsten i Skurup beväpnad med en slägga och slog sönder ett kontor på måndagen. Polisen grep honom på plats” //” Han slog därefter sönder en socialsekreterares tjänsterum. Mannen ska inte ha varit högljudd eller stökig, enligt personalen som var på plats. I stället tog han sig målmedvetet in till tjänsterummet som tillhörde en viss socialsekreterare”. Källa: Greps efter släggattack mot socialen. Skånska Dagbladet den 26 mars 2013.

FALL 4 En man får villkorligt straff efter att ha hotat en socialsekreterare i Kungsbacka. Mannen åtalades för två fall av hot mot tjänsteman mot två olika socialsekreterare under 2011. Mannen döms nu för det ena fallet då han hotade en socialsekreterare med att ta till våld om han skulle få sin vilja igenom. Han ska vid tillfället sagt att han vet vem socialsekreterarens make är, var de båda bor samt att han har kontakt med en kriminell mc- organisation”. Källa: Döms för hot mot socialsekreterare. Göteborgs-Posten den 13 februari 2013.

Rekommendationer: ”Som ett led i att förebygga hot och våld inom vård och omsorg behövs fler människor i vården, vilket måste ske på bekostnad av en minskad administrativ verksamhet” (s.38 i Hallberg, 2011).

Rekommendationer: För att minska förekomsten av hot och våld inom vård och omsorg så krävs starka, tydliga och kunniga chefer, som är utbildade för att organisera och leda arbetet på en arbetsplats samt verka för en kreativ och psykosocialt god arbetsmiljö”. (s.38 i Hallberg, 2011).

Skadeförebyggande åtgärder fortsättning Utbildning nödvändig för handläggare inom socialtjänsten. Empatisk förmåga, social kompetens och handlingsberedskap är nödvändiga inslag i det skadeförebyggande arbetet. Utsatt socialarbetare måste få handledning. Informella samtal med kollegor är otillräckligt.

Slutsatser Socialt stöd och emotionellt stöd viktigt. Viktigt med avvikelserapportering och uppföljning av skadeerfarenheter Drabbade socialarbetares erfarenheter viktiga att följa upp och studera på lång sikt Behov av nationella studier påtagliga.

Läsa mer Lundälv,Jörgen. (2007). Harmoni och säkra möten. Gävle: Meyers förlag. Hallberg,Ulrika. (2011). Kunskapsöversikt – hot och våld inom vård och omsorg. Rapport 2011:16. Stockholm: Arbetsmiljöverket. Andersson,Frida. (2011). Våld och hot om våld inom socialt arbete – en studie om fem socialarbetares upplevelser och förståelse av våld och hot om våld från brukare. Examensarbete, Institutionen för socialt arbete, Linnéuniversitetet. Höstterminen 2011. AFA Försäkring (2011). Rapport om hot och våld bland kommun- och landstingsanställda 2005-2009. Stockholm: AFA Försäkring. Arnetz J. (2001). Våld i vårdarbete. Lund: Studentlitteratur. Menckel E. (2000). Hot och våld i vård och omsorg. Stockholm: Arbetslivsinstitutet.

Läsa mer Liljedahl,Martina. (2013). Döms för hot mot socialsekreterare. Göteborgs-Posten den 13 februari 2013. Wenger,Eva-Pia. (2013). Greps efter släggattack mot socialen. Skånska Dagbladet den 26 mars 2013. Sandström,Sven. (2013). Personalen på soc sökte skydd i arkivet. Nordvästra Skånes Tidningar den 30 mars 2013. Gärdeman, Lena. (2013). Skyddsombudets larm tas på allvar. Tidningen Finnveden den 10 april 2013.