Agenda Bakgrunden till NVP Erfarenheter från införandet av LCP

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Brytpunkt Bertil Axelsson.
Advertisements

Vårdplaneringsprocessen vid in- och utskrivning till och från landstingets slutna hälso- och sjukvård Inskickningsmeddelande Inskrivnings meddelande Kallelse.
Landstinget och Kommunerna i Kalmar län - i samarbete
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Nationellt kunskapsstöd för god palliativ vård
Palliativregistrets värdegrund
Att införa LCP – LCP-ansvariges roll Marie-Louise Ekeström
Marie-Louise Ekeström
PALLIATIV VÅRD HYLTE KOMMUN
Relationen mellan begrepp i Socialstyrelsens termbank och NI:s begreppsmodell Ett fackspråkligt begrepp med dess definition motsvaras av flera atomära.
Palliativregistrets värdegrund
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Palliativt vårdinnehåll i livets slutskede
Vårdsamverkan Fyrbodal
LEDNINGSFUNKTIONER I PRAKTIKEN
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
NPÖ –användning i Örebro
Regionala arbetsgruppen-cancerrehabilitering
Palliativregistrets värdegrund
Distriktssköterska Annelie Bobeck-Axling
Aldrig skada Patientsäkerhetsarbete Brukarsamverkan
Preventivt arbetssätt Mål/ målområde Åstadkomma förbättringar Påverkansanalys – Bättre liv för sjuka äldre Bättre liv för sjuka äldre 2013 Bättre liv för.
Kartläggning av stöd- och ledningsprocess
SAMBA Metodologiskt utveckling IT i vården terminologi
QULTURUM Mari Bergeling 2014 Kartläggning av stöd- och ledningsprocess Personcentrerad processkartläggning – PCP Före- byggande Identifiering av förutsättningar.
Forsknings-plattform
Palliativregistrets värdegrund Jag… och mina närstående är informerade om min situation är lindrad från smärta och andra besvärande symtom är ordinerad.
Medicinsk Vårdplan.
– överenskommelse mellan de halländska kommunerna och
Avgränsningar: vård i livets slutskede, barn,
Underlag hemuppgift LS3 – LS4
Ledning och styrning av sjukskrivningsprocessen
Vårdinformation och informationsöverföring
Erfarenhetsutbyte Svenska palliativregistret 24 oktober 2012.
Svenska Palliativregistret
Herman & Brita Uppföljningsmöte Utskrivningsprocessen
Nuläge för regionalt koloncancerprojekt kopplat till RCC´s sydöst löften till patienter se även resultatrapportresultatrapport
Utbildning i SIP – Samordnad individuell plan
PALLIATIV VÅRD 1.
Palliativ vård och samordning
Palliativregistrets värdegrund Jag… och mina närstående är informerade om min situation är lindrad från smärta och andra besvärande symtom är ordinerad.
Palliativregistrets värdegrund Jag… och mina närstående är informerade om min situation är lindrad från smärta och andra besvärande symtom är ordinerad.
Samordnad vård och omsorgsplanering i slutenvård, öppenvård och hemsjukvård Lokala anvisningar/rutiner för östra länsdelen.
KomHem – vård, omsorg och rehab nära dig Avtal om hemsjukvården Avtal mellan Landstinget och kommunerna i Jönköpings län om överlåtelse av.
Utförarmöte SÄBO Hälso- och sjukvård Kvalitetsregister Senior alert Svenska palliativa registret BPSD LCP Patientsäkerhetsberättelse Symfoni Legevisitten.
Brytpunktssamtal Staffan Lundström, Överläkare, Med dr Palliativa sektionen och FoUU-enheten Stockholms Sjukhem FoUU-ansvarig Svenska Palliativregistret.
Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland Linda Macke Processledare Det goda livet för sjuka äldre i Västra Götaland.
Har det blivit bättre liv för sjuka äldre? Växjö 11 november 2015 Maj Rom.
Palliativregistrets värdegrund Jag… och mina närstående är informerade om min situation är lindrad från smärta och andra besvärande symtom är ordinerad.
Nyhetsbrev 1, januari 2017 Trygg och effektiv vård
Palliativ vård och ASIH Skåne Ann-Louise Norlund Verksamhetschef
Hemsjukvårdsreformen i Östergötland
Palliativ vård & NVP Del 1
Trygg och effektiv utskrivning från sluten vård (SOU 2015:20)
Kvalitetsarbete.
Lag samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (2017:612) Träder i kraft 1 januari 2018 enligt beslut 15 juni 2017 och har bestämmelser.
Socialnämnden ska erbjuda stöd för att underlätta för de personer som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre eller som stödjer en.
Omställningen av hälso- och sjukvården
Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård
Journalgranskning vid införande av NVP Enhet: Datum: Granskare: Palliativt Utvecklingscentrum, Lund
”KRONOBERGSMODELLEN”
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Steg 4 Övningsexempel för strokevård
Socialstyrelsens arbete mot våld i nära relation
En presentation av NVP Enhet: Datum:
Utvärdering palliativ vård i livets slutskede
Nära vård i samverkan Förändrade arbetssätt inom Primärvården och Specialiserade vården/ambulansverksamheten i samverkan med kommunerna genom utökad samverkan.
Att introducera Nationell vårdplan för palliativ vård (NVP)
Uppgifter inför samskapande dialog
Utbildningsplan Lärandemål
Presentationens avskrift:

Agenda Bakgrunden till NVP Erfarenheter från införandet av LCP Bedömningsinstrumentet NVP del 2D Fikapaus Kontinuerlig bedömning/bedside dokumentet Patientfall i grupper av ca 4 personer Dialog kring patientfallet Avslut, plan framöver

Palliativt Utvecklingscentrum

Vad grundar sig NVP på? Nationellt kunskapsstöd för god palliativ vård i livets slutskede Nationellt vårdprogram för palliativ vård Svenska Palliativregistret Liverpool Care Pathway (LCP) Samlad kunskap och erfarenhet från palliativ vård.

Vad är NVP? NVP, är ett personcentrerat stöd för att identifiera, bedöma och åtgärda en enskild patients palliativa vårdbehov. NVP syftar till att kvalitetssäkra vården från det att vården övergår från botande till lindrande/ stödjande vård, till att patienten bedöms vara döende samt omhändertagande efter dödsfallet. NVP kan användas såväl inom hälso- och sjukvården som inom den kommunala omsorgen oberoende av patientens diagnos och ålder.

NVP är till för hela teamet och för alla yrkeskategorier. NVP är framtaget utifrån patientens behov, därför är det av största vikt att samtliga kompetenser och yrkesgrupper samarbetar tillsammans med patient och närstående, kring hur vården, stödet och insatserna ska planeras och genomföras.

Exempel på frastext i journal Övergång idag till Nationell vårdplan för palliativ vård del: kontinuerlig bedömning som förvaras inne hos den boende. Beslut taget av Dr. X. Läkemedel dokumenteras fortsättningsvis i datajournal. Ges läkemedel skrivs en anteckning under teamanteckning i NVP, kontinuerlig bedömning, med hänvisning till datajournal.

NVP Del 2D UTÖKAT BESLUTSSTÖD FÖR PALLIATIV VÅRD DAGAR TILL NÅGON VECKA KVAR I LIVET

KONTINUERLIG BEDÖMNING, DAGAR TILL NÅGON VECKA KVAR I LIVET

Vad händer nu? http://palliativtutvecklingscentrum.se/vardpersonal/nationell-vardplan-nvp/ Del 2D, vårdåtgärder för den döende människan och om man vill även del 3 Skapa en lokal rutin för NVP ex gällande dokumentation och informationsöverföring till timvikarier etc. Utse NVP stödjare (en ssk och en usk) Anmäl er som användare på palliativt utvecklingscentrum