Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Hur och varför skall man be?
Advertisements

1 - Bönens värld, inledning.
Evangelierna  Evangelium = glädjebud  4 st evangelium i bibeln  Synoptiska evangelierna; Markus, Matteus och Lukas  Johannes är skriven senare. 
Söndag 2 mars hur utmanande är det inte?! MATTEUSEVANGELIUM KAPITEL 9 FÖLJ JESUS.
Konstruktiv bildkritik Källor: fotosidan.se Facebookgruppen Street Photography- Sweden Elevarbeten Kärrtorps gymnasium Tack till fotograferna som givit.
KRISTENDOMEN. PLANERING 1: Historia 2: Helig skrift 3: Speciella riter 4: Centrala gestalter 5: Gudssynen.
Pedagogik för framtiden Hur lär vi oss i olika åldrar? Hur kan vi skapa bra förutsättningar för inlärning? Minnet – repetition Olika inlärningsstilar och.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID.
1 Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Ps. 139:14 Många mammor tror att de är de enda i världen som fått ett barn med funktionshinder.
Tre religioner – systerreligioner. Judendomen, kristendomen, islam Tre olika religioner men mycket gemensamt Kommer från samma del av världen Abraham.
HOSIANNA Hosianna, kommer från hebreiskan och betyder "rädda oss" eller "kom med hjälp!". Det är en hos judarna förekommande vädjan till konungar eller.
Jesus stressade inte -men han hann ändå.. Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen,
Evangeliets kraft 2.
NSFs landskonferanse i veiledning 2017 Drammen
Sträck dig som ett streck
Sky det onda och gör det goda, sträva efter att hålla fred. Ps. 34:14
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Inled med att presentera Raoul Wallenbergs dag
BE Gå vidare genom att klicka på musen ! ® BrucElvis.
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
BUDDHISM.
Jesus – enligt evangelierna Johannesevangeliet 14:1-11
Varför läser ni religionskunskap?
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Andens gåvor 1.
(antal enkäter = 229, antal svar = 196)
Bön & tillbedjan.
Fredagsmys Vecka 37.
Att ansluta sig till en avdelning.
Helgelse Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.
Vecka 37 Tisdag den 12:e september 2017 Dagens namnsdag Åsa Åslög.
Motivera lantbrukarna i rådgivningen
Renässansen, den Nya tiden
Finland 100 år En berättelse om Guds beskydd!
LIVET Skruva upp volumen och klicka för att komma igång.
Vad är daglig verksamhet Daglig verksamhet är en frivillig insats och ska i första hand syfta till att matcha individer mot arbete, men anpassas utifrån.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Implementering av peer learning i verksamhetsförlagd utbildning (VFU)
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Söndag 4 februari 2018 Motala Baptistförsamling
Välkommen till Bibeläventyret
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
”Lev utan fruktan för din ekonomi del 1 Motala Baptistförsamling
Ett fel på kvinnor.
En gemenskap som väcker förundran
Vi får alltid höra "the rules" från kvinnornas sett o se på saker o ting. Här kommer äntligen männens regler!!!.
BUDDHISMEN stillhetens tro.
Finska Missionssällskapets strategi
Ett nådens år Matteusevangeliet 21:1-11.
Det handlar inte om oss Markusevangeliet 1:32-39
Spelmissbruk/spelberoende
Hur grupper utvecklas och hur folk beter sig i grupper
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Ledtråd: Ljusbärare.
Vad är viktigt för dig? Att designa tjänster utifrån behov
”Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa utan av Jesus Kristus och Gud fadern som uppväckt honom från de döda.  2Jag.
Vad måste jag kunna? SFI kurs D.
Dokumentera rätt i vården
- LISTAR DE STÖRSTA LEDARSKAPSUTMANINGARNA 2019
Presentation för föräldrar
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Avvikelsehantering En säker verksamhet = en säker arbetsmiljö!
Om buden.
Om Tro.
Kyrkan. Kyrkan Hej. Det är jag som skall visa er lite om vad kyrkan är för något om jag hinner.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11

Gud är alltid god Hur lätt är det för oss att tro på Guds godhet? Hur lätt är det för oss att ta emot generositet från andra eller från Gud själv? Gud visar sin godhet i skapelsen – allt som Han gjorde var gott. Gud visar sin godhet genom Jesus död och Uppståndelse. Gud visar sin godhet varenda gång någon är frälst, helade eller befriade.

Gud är alltid god ”Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar, ska dörren öppnas.” (Matteus 7:7-8) Gud vill ge, Gud vill att vi hittar Honom, Gud vill öppna dörren. ”Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i Himlen ge det som är gott till dem som ber honom?” (Matteus 7:11) Kan vi vara mer generösa än Gud? ”..hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?” (Lukas 11:13) Gud vill ge sig själv till oss.

Besvikelse och oro kan vara hinder ”Bekymra er därför inte och fråga inte: Vad ska vi äta? Eller: Vad ska vi dricka? Eller: Vad ska vi klä oss med? Allt detta söker hedningarna efter, men er himmelske Far vet att ni behöver allt detta.” (Matteus 6:31-32) Oro och rädsla visar oss att vi inte litar på Gud. ”Mästare! Bryr du dig inte om att vi går under?” (Markus 4:38) Stormen tog över lärjungarnas förståelse av Jesus. ”Är du den som skulle komma? Eller ska vi vänta på någon annan?” (Matteus 11:3) Ska Johannes Döparen tillåta sin omständigheter visa honom vem Jesus är eller ska han tillåta Jesus själv visa vem Han är?

när vi överlåter oss totalt, ser vi hur vackert Guds godhet är. Det är viktigt att vi tillåta Gud uppenbara för oss Hans godhet på Hans sett. ”Söker först Guds rike och hans rättfärdighet.” ”Vi behöver se att Gud är Gud och vi är inte gud.” (Brian Johnson) Ordningen är så här: Söker först Guds rike och Hans rättfärdighet. Utifrån relationen som ni har med Gud – be och ni ska få. Vi får allt som vi behöver, som är Gud själv.

Gud är alltid god F. Hur kan vi växa i vår förståelse av Guds godhet? Vara i en miljö av tro, och en miljö som söker ständigt efter mer av Gud. Skapar tro i dig själv genom att komma ihåg vittnesbörd. Möta vår oro och besvikelser tillsammans med Gud. Vi alla behöver investera i vår relation med Gud varenda dag.