Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Finska Missionssällskapets strategi

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Finska Missionssällskapets strategi"— Presentationens avskrift:

1

2 Finska Missionssällskapets strategi 2017 - 2022
Hoppets vägkarta Finska Missionssällskapets strategi

3

4 Våra värderingar

5 Vår identitet

6 Vår identitet Finska Missionssällskapet är Finlands evangelisk-lutherska kyrkas globala partner i den treenige Gudens mission i världen. Finska Missionssällskapet förkunnar evangelium bland dem som inte är kristna och förverkligar kärleken till nästan. Vår verksamhet bygger på den gemensamma tron på Fadern, Sonen och den Heliga Anden som är Skaparen, Försonaren och Förnyaren. Finska Missionssällskapet är delaktig i Guds mission, i vilken Gud Skaparen ger oss hela skapelsen, Kristus hela sitt arbete och den Heliga Anden alla sina gåvor. Finska Missionssällskapets särskilda kallelse i Guds mission är riktad till människor och grupper som står utanför det kristna vittnesbördet. Vårt vittnesbörd förverkligas bland de människor och grupper som har förskjutits av samhällen, gemenskaper och religiösa system.

7 Vår identitet Finska Missionssällskapet grundades år 1859 och är en av missionsorganisationerna inom evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. Sällskapets föreningsmedlemmar utgörs av alla församlingar i evangelisk-lutherska kyrkan i Finland samt kristna föreningar och stiftelser, som genom sällskapet stöder arbetet att dela det kristna budskapet internationellt. Vi är en del av medborgarsamhället och vi fungerar som statens partner i det internationella utvecklingssamarbetet i enlighet med vår kristna värdegrund. Globalt arbetar vi tillsammans med Kyrkornas världsråd, Lutherska världsförbundet och ACT- alliansen. Finska Missionssällskapet har förbundit sig till Finlands evangelisk-lutherska kyrkas bekännelse, kyrkoordning och ekumeniska överenskommelser.

8 Vår vision för världen Guds rike är… Rättfärdighet och frid och glädje i den Heliga Anden. Rom 14:17 Budskapet om Guds kärlek förverkligas i hela världen genom glädje, fred och rättvisa.

9 Budskapet om Guds kärlek förverkligas i hela världen genom glädje, fred och rättvisa.
Vi vittnar om Guds gräns-överskridande kärlek Vi försvarar diskriminerades människovärde och mänskliga rättigheter Vi arbetar för en mer rättvis värld Vi bygger fred och försoning Hoppets teman

10 Vi vittnar om Guds gränsöverskridande kärlek
Hoppets teman Och när han hittar fåret blir han glad och lägger det över axlarna. Och när han kommer hem samlar han sina vänner och grannar och säger till dem: ”Gläd er med mig, jag har hittat fåret som jag hade förlorat.” (Luk. 15:5-6) Vi vittnar om Guds gränsöverskridande kärlek Tillsammans med våra samarbetspartner överskrider vi modigt geografiska, kulturella och sociala gränser för att i ord och handling vittna om Guds kärlek.

11 Vi försvarar diskriminerades människovärde och mänskliga rättigheter
Hoppets teman Jesus frågade: ”Vilken av dessa tre tycker du var den överfallne mannens nästa?”Den laglärde svarade:”Den som visade honom barmhärtighet.”Då sade Jesus:”Gå du och gör som han!” (Luk. 10:36-37) Vi försvarar diskriminerades människovärde och mänskliga rättigheter Tillsammans med våra samarbetspartner arbetar vi för att stärka diskriminerade gruppers ställning och förverkliga deras mänskliga rättigheter.

12 Vi arbetar för en mer rättvis värld
Hoppets teman Till sin värd sade Jesus: ”När du bjuder på middag eller någon annan måltid, bjud då inte dina vänner eller bröder eller släktingar eller rika grannar, så att de bjuder tillbaka och det blir din belöning. Nej, när du skall ha en fest, så bjud fattiga och krymplingar, lytta och blinda. Salig är du då, eftersom de inte kan ge dig någon belöning; belöningen får du vid de rättfärdigas uppståndelse.” (Luk. 14:12-14) Vi arbetar för en mer rättvis värld Tillsammans med våra samarbetspartner kämpar vi för ekonomisk och social rättivisa.

13 Vi bygger fred och försoning
Hoppets teman Ära i höjden åt Gud och på jorden fred åt dem han har utvalt. (Luk.2:14) Vi bygger fred och försoning Tillsammans med våra samarbetspartner främjar vi fred och försoning mellan grupper och i samhällen.

14 Finska Missionssällskapets vision

15 Finska Missionssällskapets vision
Vi är en pålitlig samarbetspartner, en erfaren expert och en modig föregångare i holistiskt missionsarbete.

16 Framtida framgångsfaktorer
Kristen värdegrund Förnyelse Kommunikation och synlighet Sakkunniga anställda Respektfullt och lyssnande partnerskap Långsiktighet

17

18


Ladda ner ppt "Finska Missionssällskapets strategi"

Liknande presentationer


Google-annonser