QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Vardagsrummet är stort, så här finns det plats för mycket saker
Snabbguide och tips.
Det är viktigt att se till elevens hela skoldag, att lärmiljön är utformad så att de som behöver, kan använda alternativa verktyg i det vardagliga arbetet.
Hur arbetar vi… …på Slöingeskolan?
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
ClaroReadPro V5 B engt Österlind Solna Skoldatatek 18 november 2009.
Att träna Läsförståelse
Anneli och Christians Datorskola
Lära sig läsa, skriva och räkna med datorn som första verktyg.
Att skriva sig till läsning
BLOMMENSBERGSSKOLAN 6-9-skola Kulturprofil Temainriktat arbetssätt
Mål och betygskriterier
Publicera användbar information Erik Geijer tydligare.se Internetdagarna
Utveckling av Kapellbacken 2013/2014
Ipad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Våren 2009 Beskriv ett land Mathias Ahrn Jan-Eije Hammaräng.
Intervju inför ViV-projektet.
Att hålla en presentation
Göra en enkel webbsida med word
Gävle Centrumsamverkan QR-utbildning. Möjligheterna med QR.
Riktad skrivning Hur tyckte att boken Alex Dogboy verkade utifrån det du hittills läst och fått veta? Motivera ditt svar. Skriv tills jag säger stopp,
Sveriges kommuner och landsting Sjukvårdsdata i fokus
Word Read Plus 08 talsyntes
C-pen Z-pen Skanner Amis och Daisy
Utvärdering i HK?.
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
iPad och IT som digitala verktyg i undervisningen
Integrera mp3 i hotpotatoes.  Se hur test-övningen kommer att se ut: N1_Audio_01.htm
Demokratibegreppet Det offentliga skolväsendet vilar på demokratins grund. Skolans uppgift är att låta varje elev finna sin unika egenart och därigenom.
Nationellt prov Sv – I andras ögon.
Analysförmåga Jämföra: Likheter och skillnader, för- och nackdelar
Frågor om elevinflytande till elever i åk 3 – 9 i grundskolan
Exempel på skriftligt omdöme
ATT SKRIVA SIG TILL LÄSNING. Undervisningen ska stimulera elevernas intresse för att läsa och skriva. Undervisningen ska även syfta till att eleverna.
.. Föräldramöte Tomtebogård Tomtebogårds vision Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld. Vi trivs och bygger framtiden.
Kommunikationspass Jag heter
Marlene Nordhage QR-KODER Det finns många möjligheter med att använda sig av QR-koder i förskola och skola. En QR-kod är en avskanningsbar kod som kan.
Kom igång med Disgen 5 - röd Skriv ut en ansedel Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1.
NE.se Ale Kommuns avtal. Syn på kunskap  Hämta information  Söka svar  Lita på fakta.
Uttala de flesta svenska språkljuden Bokstävernas namn och ljud (stora och små). Ordbilder på vanligt förekommande korta ord t.ex. jag, och, kan. Läsa.
Mini och den magiska stenen Sid. JT 6-9 För att kunna läsa måste man inte bara kunna ljuda ihop bokstäverna, man måste även förstå det man läser.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
Berättelser i PowerPoint Några blandade trick. Hitta material
Torsdag 26 november om muntlig framställning och uppgiften.
Personlig försäljning Kap. 2
Hur du kan lära bättre!.
4 processer att behärska:
Ny termin – nya möjligheter. Sista rycket i grundskolan.
VISNINGSVERKTYGET POWERPOINT i office 365
Wordgenomgång.
Om du jobbar i huset (ekero1)
LINDESKOLANS HANDLINGSPLAN för elever i läs- och skrivsvårigheter.
Att vara 15 år Det var bättre förr!.
Tyck som jag! Om metoder för påverkan
LPP i Geografi ht Varför läser vi Vad skall vi gå igenom?
Kroppsspråk, röst och artikulation
Idag: Vi övar vidare på: att leda ett samtal, formulera och bemöta argument samt sammanfatta huvuddragen i vad som sagts.
Ale Kommuns avtal NE.se.
Måndag den 5 februari 2018.
Att göra om en bild med text till textfil
Validera hjärtstartare i Sveriges Hjärtstartarregister
Anpassad för barn till den som drabbats av en hjärnskakning
Göra en enkel webbsida med word
Kursplan för svenskundervisning för invandrare
I vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet
Inför NP Svenska Våren 2019.
Skrivtips för webben Skrivtips för webben.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Hej användare! Välkommen till nya mallar.
Presentationens avskrift:

QR-koder ”Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande.” Lgr11

Vad är QR-koder? Streckkod som leder till olika webbsidor, tex youtubeklipp, kartor, bilder, texter osv Väcker nyfikenhet och lust att lära Man skapar koder genom tex sidan http://www.skapaqrkod.se/ Välj ut en webbadress, kopiera den, klistra in och välj ”skapa QR-kod” Spara sedan koden, kom ihåg att namnge! För att läsa av QR-koder används en telefon/paddaoch en QR-läsare tex QR-reader

Tips på uppstart Hemlig skattjakt Varje QR-kod avslöjar en bokstav som tillsammans bildar ett ord. För de yngre eleverna kan man ha en siffra framför bokstaven så man vet var i ordet den ska vara:) Skriv ut bilden och klipp isär QR-koderna. Göm dem och låt dina elever leta. När de hittar en kod skannar de av den och när de hittat alla 7 koder kommer det att bildas ett ord.

Användningsområden Kalendrar Ämnestema Övergripande tema Fördjupning Elevarbete Tipspromenad GPS-skattjakt

Fler tips på användningsområden Instruktioner med hjälp av QR-kod (som ett komplement till instruktion i text finns då alternativ att få instruktionen uppläst genom att skanna in QR-koden) Ett praktiskt redskap för att hjälpa elever med läs- och skrivproblem att gå till en krånglig webbadress utan att behöva sitta och pilla med långa URL:er som lätt riskerar att bli fel, eller för att snabbt få in grundtext- tex instuderingsfrågor- i ett dokument de ska skriva. Bokrecensioner med QR-koder . Koppla QR-koder till skolans bokblogg där eleverna recenserar boken. Då får man direkt reda på vad andra tycker om boken och kan välja utifrån detta. Gör en QR-kod med ljud där elevern berättar om boken och tipsa varandra i klassrummet/på skolan Presentation. Låt eleverna presentera sitt konstverk genom att lägga till en QR-kod där de själva berättar om bilden eller installationen. Information med hjälp av QR-kod Information som vårdnadshavare behöver tillgång till kan göras till en QR-kod och presenteras på hemsidan/skolportalen eller varför inte klassblogg om man har en sådan Gör en länklista till eleverna med användbara fakta inom ett område för att hjälpa dem sortera i informationsflödet Guidad tur- Gör en slinga i naturen och sätt upp QR-koder med fakta om till exempel olika träd eller växter. Detta kan sedan bli ett grupparbete där eleverna får välja område/art att läsa mer om när de kommer tillbaka till skolan Fakta om kroppen. Låt eleverna rita en stor kropp och sätt upp på väggen. Låt dem sedan arbeta i grupper med att ta fram fakta om olika kroppsdelar. När arbetet är färdigt gör de en QR-kod som redovisar vad de lärt sig, sätt upp den på kroppsbilden. Klasskamraterna kan då skanna av koden på till exempel nyckelbenet och får upp informationstext och länk till lämplig sida med mer fakta eller varför inte lyssna på en redovisning som gruppen spelat in) Du kan skriva frågor som du gör en kod av och sätter in på ett ställe i elevens bok där du vill att den stannar upp och reflekterar eller för att kontrollera läsförståelsen. Om ni jobbar i olika stationer kan instruktionerna ges som QR-kod.