Jesus stressade inte -men han hann ändå.. Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Varför sätta olika mål ? Mål förbättrar prestationen Mål förbättrar träningens kvalitet Mål minskar risken för uttråkning Mål ökar den inre motivationen.
Advertisements

KRISTENDOMEN. PLANERING 1: Historia 2: Helig skrift 3: Speciella riter 4: Centrala gestalter 5: Gudssynen.
 Le i telefonen  Hälsa och presentera dig med fullständigt namn  Fråga efter personalansvarig/rätt person  Finns det tid?  Fråga på ett intressant.
Allra första kameran År 1826 gjordes den allra första kameran av fransmannen Joseph Nicéphore Niépc men det tog åtta timmar att exponera bilden och den.
1 Jag tackar dig för dina mäktiga under, förunderligt är allt du gör. Ps. 139:14 Många mammor tror att de är de enda i världen som fått ett barn med funktionshinder.
Utförd av: Per Svensson Organisationsnamn: Göteborgs Stad NEKK-projektet Undersökningen utfördes från till Antal svar: 5 Antal inbjudna.
HOSIANNA Hosianna, kommer från hebreiskan och betyder "rädda oss" eller "kom med hjälp!". Det är en hos judarna förekommande vädjan till konungar eller.
Inge Dahlenborg Arbetsterapeut inom primärvård. Mobilt Demensteam 50% Bakgrund Lokalt vårdprogram.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Hej och välkommen Undervisning 1.Mental träning Övning 1. Visualisering 2. Målbild Utvärdering 1.Frågor 2.Enkät.
Jan Larsson Studieteknik Jan Larsson
Gud är alltid god Matteus 6:33, 7:7-11.
Sky det onda och gör det goda, sträva efter att hålla fred. Ps. 34:14
Religion - vad är det?.
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Andens gåvor 1.
KORT KJOL Christina Wahldén.
4. Vad ska det bestämmas om?
Leda och utveckla en förening
Samordnad Individuell Plan - Hur enkelt kan det bli?
Bön & tillbedjan.
Helgelse Må fridens Gud själv helga er helt och fullt, och må er ande, själ och kropp bevaras hela, så att ni är utan fläck vid vår Herre Jesu Kristi ankomst.
Värderingar Spårvägen F98
Vad kan du som förälder göra? Om någon annan inte har det bra
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Steg för livet
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Religion.
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Din lön och din utveckling
Charlie har fått möjlighet att starta ett företag under gymnasietiden
Träff 10 Välkomna!.
Vad är regeletik, konsekvensetik och sinneslagsetik
Kurs mindfulness Studenthälsan
CASE Jolanda Riissanen
Du är riktigt trött och frustrerad……
Vart tar det smutsiga vattnet vägen?
Skolrelaterad psykisk ohälsa bland unga tjejer och killar
Din säkerhet på sjukhus
ÅP / Lektion 8 Omtumlande händelser och inledda återfall
Matteusevangeliet 8:5-13 Söndag 22 april 2018
Barnkonventionen.
Ett fel på kvinnor.
En gemenskap som väcker förundran
Ett nådens år Matteusevangeliet 21:1-11.
Det handlar inte om oss Markusevangeliet 1:32-39
Du är riktigt trött och frustrerad……
Karin Elardt leg psykolog Barn- och ungdomspsykiatrin Nässjö
Tobak - Lektion 2 Åk 4-6.
Välkommen !.
”Från Paulus, apostel, utsänd inte av människor eller genom någon människa utan av Jesus Kristus och Gud fadern som uppväckt honom från de döda.  2Jag.
Du är riktigt trött och frustrerad……
Roy Brander Eva Wendt Jarinja Thelestam Mark Jan Halling.
Målkartor för utskrift
Kurs mindfulness Studenthälsan
Du är riktigt trött och frustrerad……
Målformulering att sätta upp mål
Ny som ledare Block A Förväntningar på en ledare
Margareth Jeppson Jarinja Thelestam Mark Jan Halling Eva Wendt.
Ta hand om dig själv.
Lag (2017:310) om framtidsfullmakter
HÅLLBARA LIVSSTILAR - Hur du lyckas med insats & utvärdering
Om buden.
Om Tro.
Vet du egentligen vad dina föräldrar vill?
Religion Livsåskådning.
HjärtLung Forskning Patientvald forskning för ett längre liv och en bättre vardag Riksförbundet HjärtLung samlar in medel och delar ut pengar till forskningsprojekt.
Kyrkan. Kyrkan Hej. Det är jag som skall visa er lite om vad kyrkan är för något om jag hinner.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Jesus stressade inte -men han hann ändå.

Jesus var Gud och samtidigt människa. Han blev: Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Hungrig, trött, ledsen, arg och upprörd. Mötte motgångar, blev missförstådd, kritiserad för det han gjorde. Mötte motgångar, blev missförstådd, kritiserad för det han gjorde. Pressad från olika håll, hade stora förväntningar på sig. Pressad från olika håll, hade stora förväntningar på sig.

Jesus var Gud och samtidigt människa. Folk stod i kö för att han skulle fixa deras problem. Man kan säga att han levde ett liv där han var utsatt för stark stress. Risken för honom att gå i väggen var uppenbar. Man kan säga att han levde ett liv där han var utsatt för stark stress. Risken för honom att gå i väggen var uppenbar. Hur hanterade Jesus stressen?

1.Att lära känna sig själv. Joh. 8:12, 10:9,11,36. 14:6 Jag är… Jesus visste vem han var Jesus visste vem han var Om du inte själv vet vem du är kommer andra att försöka tala om för dig vem de tror att du är. = Du lever i en osäkerhet. (bygger inte på sanningen) Om du inte själv vet vem du är kommer andra att försöka tala om för dig vem de tror att du är. = Du lever i en osäkerhet. (bygger inte på sanningen) Osäkerhet gör oss alltid pressade, lätt att sätta upp orealistiska mål. Osäkerhet gör oss alltid pressade, lätt att sätta upp orealistiska mål.

2.Bestäm dig vem vill du vara till lags. Joh. 5:30 Jesus viste vem han ville vara till lags/behaga. Jesus viste vem han ville vara till lags/behaga. Du kan inte vara alla till lags. Du kan inte vara alla till lags. Inte ens Gud kan vara alla till lags, försök inte du heller. Inte ens Gud kan vara alla till lags, försök inte du heller.

3. Tänk efter vad du vill åstadkomma. Joh. 8:12-14, 10:9-10 Vi lever antingen efter våra prioriteringar eller krav. Antingen bestämmer du vad som är viktigt för dig annars gör andra det för dig. Joh. 11:1-7 Antingen bestämmer du vad som är viktigt för dig annars gör andra det för dig. Joh. 11:1-7 Förberedelser och planering hjälper dig att slappna av. Förberedelser och planering hjälper dig att slappna av. Att ha mål hjälper dig att vara fokuserade. Att ha mål hjälper dig att vara fokuserade.

4. Fokusera på en sak i taget. Luk. 4:42-44 Skilj mellan viktigt och nödvändigt. Skilj mellan viktigt och nödvändigt. Prioritera. (du kan vinna hela världen men förlora dig själv) Prioritera. (du kan vinna hela världen men förlora dig själv) Att äta en elefant går, bara man tar en bit i taget Att äta en elefant går, bara man tar en bit i taget

5. Delegera, försök inte klara allt själv. Mark 3:13, Luk. 10:1 Allt vilar inte på dig, lär dig lägga av bördor. Allt vilar inte på dig, lär dig lägga av bördor. Om Jesus behövde delegera, så behöver även vi lära oss det. Om Jesus behövde delegera, så behöver även vi lära oss det. Du är viktig men samtidigt en del av en större helhet. Du är viktig men samtidigt en del av en större helhet.

6. Rekreation, vila, njut av resan. Mark 6: Se på liljorna, se på fåglarna… Gud vill belöna dig. Lär dig belöna dig själv! Du är ande, kropp och själ. Allt behöver sitt. Olika delar av dig har unika behov som behöver bli mötta. Därför skapade Gud vilodagen för oss! Olika delar av dig har unika behov som behöver bli mötta. Därför skapade Gud vilodagen för oss! Du kan inte vila bort ett andligt behov, där behövs andlig påfyllnad. Ett möte med Gud. Du kan inte vila bort ett andligt behov, där behövs andlig påfyllnad. Ett möte med Gud. Du fyller inte ett själsligt eller fysiskt behov med mera andliga övningar. Du behöver vila. Du fyller inte ett själsligt eller fysiskt behov med mera andliga övningar. Du behöver vila.

7. Lämna över din stress till Jesus. Matt 11:28-30 Matt 11:28-30 Jesus är den ene som kan fylla våra djupaste behov. Han är skaparen och känner dig väl. Ps. 62:2 Jesus är den ene som kan fylla våra djupaste behov. Han är skaparen och känner dig väl. Ps. 62:2 Inget är fördolt för honom. Hebr. 4:13 Inget är fördolt för honom. Hebr. 4:13 I Kristus finns det verkliga livet. I Kristus finns det verkliga livet. Synd är att gå sin egen väg, bort från välsignelsen, tryggheten och friden. Jesus är vägen hem! Synd är att gå sin egen väg, bort från välsignelsen, tryggheten och friden. Jesus är vägen hem! En liten stund med Jesus o vad det ändrar allt, det ger åt hela livet en ny och ljus gestalt…..

FRIDFULL SOMMAR!