Nykterhet och demokrati. AKTIV. Varför är du ideellt engagerad? Vad betyder ordet folkrörelse för dig? Kan ett samhälle vara demokratiskt utan frivilligas.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Liberalism Individer och stater är rationella.
Advertisements

Demokrati & diktatur.
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Markör Marknad och Kommunikation AB 2009
Nuläges Analys - utse en bordsvärd - utse en tidshållare - utse en sekreterare Runda Vilka framgångar ser du att ni redan har gjort i i ert projekt? Vilka.
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
Bemötande o etiskt förhållningssätt med utgångspunkt i lagstiftning
Ta reda på hur ditt liv ser ut just nu
Om vi fick bestämma. För, med & av unga Vad är en ungdom?
Nivå- Bas Ämne: Human Resources & Volontärsamordning Modul 1: Introduction till volontärsamordning DU 1.1:Introduktion till ideellt engagemang Vad är ideellt.
”Jag tror inte på välgörenhet. Jag tror på solidaritet
Demokrati, politik och val.
Jämställdhetspolitiken
”Jag vill vara konstruktiv i debatten”. ”Jag vill inte vara en papegoja och upprepa vad andra sagt i syfte att höra min egen röst…även fast den är trevlig.
Kunskapskrav och matriser
Med fokus på unga En politik för goda levnadsvillkor, makt och inflytande Foto: Colourbox.
Demokrati och diktatur
och tankar har lika mycket värde som vuxnas.
Demokrati och diktatur
Maria Jansén Länsmuseernas samarbetsråd, Länsstyrelserna och Riksantikvarieämbetet.
Politiskt deltagande: demokrati och mänskliga rättigheter
Press och media Så kan pressarbete hjälpa oss att nå en mer demokratisk och solidarisk värld fri från droger.
Demokratiprojektet Den arabiska våren.
Värderingsövning/ fyra hörn
Olika sätt att tänka om samhället och världen…
Att bli klokare med hjälp av andra Socialt kapital är summan av den tillit som individerna i en grupp eller samhälle har för varandra. Det är beroende.
Förstå, jämföra och föreslå åtgärder Centrala ord och begrepp
Vad kännetecknar en Reggio Emilia inspirerad förskola?
Förbättra villkoren för det civila samhället – ideella föreningar, stiftelser, trossamfund, nätverk och andra aktörer – som en central del i demokratin.
Demokrati och diktatur
”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar förmåga att ta hänsyn till, och leva sig in andra människors situation samt viljan att hjälpa andra.”
Liberalismens kännetecken:
Tema: Vänskap och relationer Att känna sig trygg och att trivas på förskolan är en grundläggande rättighet. Hur kan man som förälder hjälpa sitt barn.
DEMOKRATI Skriv ner dina tankar kring begreppet Demokrati. Vad betyder det för dig? Vad tänker du när du hör ordet? Går det att föreställa sig hur det.
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Socialt entreprenörskap i ideell verksamhet En studie om de aktiva eldsjälarnas motivation och drivkraft som gör skillnad i samhället.
Sävja Danmark- vår plats i världen -barns inflytande och delaktighet
Adress: Tennishallen, Pildammsvägen 10, Malmö Facebook: Webbsida:
Föräldrakraft oktober 2006 Föräldrakraft. ”Moderna familjen” – dagens föräldrar har sällan tillgång till andra vuxna.
Demokrati, politik och val. Demokrati = folkstyre För att ett land ska kunna kallas demokratiskt måste det ha: 1.Återkommande fria val. Folket ska fritt.
Hållbart engagemang. Vad ska vi prata om? Ideellt engagemang Hållbart engagemang (övning) KASAM UNFs policy för ett hållbart engagemang.
Värdegrund. Presentation Syfte Värdegrund Presentation av workshop Utvärderingar Framtiden Summering Frågor Kontakt.
Idrottslyftet – mer och fler Utformning av kommande arbete.
+ Etiska begrepp. + Etik och moral I valet om vad som är rätt eller fel visar vi vår moral Rätten till abort Dödsstraff Donera sina organ Ska man förlåta.
Folk i rörelse Medborgerligt engagemang i Sverige
Nykterhet som ideologi. FRIHET. Vad betyder frihet för dig? En drog är något som är sinnesförändrande (berusande), beroende- framkallande och giftigt.
Vilket är INTE ett värdeord i moderna språk, åk 9 Enstaka enkla Flera olika strategier Finna flera olika lösningar Enkel form.
Livsåskådning Wilhelm Kardemark doktorand. Livsåskådningsvetenskap Vad studerar man inom den vetenskapen? Vad folk tror på Samtida religiösa uttryck Hur.
Strategi för folkhögskolornas arbete för en globalt hållbar utveckling. Varför? Vad? Hur? Folkbildning och vuxenutbildning som strategisk utvecklingsfaktor.
Demokrati, politik och val. Demokrati = folkstyre För att ett land ska kunna kallas demokratiskt måste det ha: 1.Återkommande fria val. Folket ska fritt.
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Politiskt deltagande: Ideal och normer för politiskt deltagande
Nykterhet och solidaritet
Demokratins utmaningar och förtroendevaldas roll
Förändringsarbete Bo Ahrenfelt
Hur säkerställs kvalitén i ett system där många olika utförare levererar tjänster? Det ska finnas en koppling mellan det som står i förfrågningsunderlag.
TRYGGA RELATIONER I KLASSEN
Vem sa det? Om anonymitet.
Måste du veta vem jag är? Om anonymitet.
Delmoment 1: Rapport över sociala webben
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2016
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Vår förening och verksamhet
Värdedokument Uddens Förskola rev. Aug. 2017
Ulrika Persson-Fischier,
Olika är normen!.
Religion.
Hur skapar man ett bra samhälle med hjälp av civilsamhället?
Demokratien Demokratien har nyligen blivit ett eget självständigt land, ni bor i landet och ska nu besluta vilka lagar som gäller i landet. Demokratiens.
Framtidens fritid och civilsamhälle
Presentationens avskrift:

Nykterhet och demokrati

AKTIV. Varför är du ideellt engagerad? Vad betyder ordet folkrörelse för dig? Kan ett samhälle vara demokratiskt utan frivilligas insatser? Vi arbetar inte endast för nykterhet, utan ger också verktyg till människor att vara aktiva och deltagande samhällsmedborgare.

TILLTRO. Vad händer i ett samhälle när vi inte litar på varandra? Varför litar människor inte på varandra? Tycker du att människan är god? Demokrati vilar på en positiv människosyn och grund- läggande tilltro till att människan är god och vill bidra till en bättre värld.

DROGER. Varför arbetar UNF för demokrati? Hur påverkas demokratin av att folk dricker? Är ett samhälle mer eller mindre demokratiskt på grund av att folk dricker? Drogkonsumtionen är ett hinder och en börda för demok- ratin eftersom drogkulturen försvårar för människor att ta ansvar och makt över sina liv och samhällsutvecklingen.

MAKT. Vad tänker du på när du hör ordet makt? Är makt något positivt? Har du makt? Om ja, hur får du den? Om nej, varför inte? Makten i ett samhälle är inte en begränsad mängd som fördelas, utan makt kan skapas och förstöras.

LYCKA. Tycker du att det finns någon koppling mellan lycka och demokrati? Tycker du att det finns någon koppling mellan lycka och makt? I en demokrati ges varje människa utrymme att forma sitt eget liv och sin omvärld, vilket bidrar till att människor får makt över sitt eget liv och välbefinnande.