Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vem sa det? Om anonymitet.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vem sa det? Om anonymitet."— Presentationens avskrift:

1 Vem sa det? Om anonymitet.
Övning Tid: minuter

2 Syfte med övningen I de flesta sammanhang vill vi veta vem som står bakom en viss information. Vi vill veta vem som är avsändaren. Det kan också vara så att olika avsändare har olika inverkan på oss. Vissa litar vi på, andra inte. Syftet med övningen är att fundera kring vikten av att veta vem som sagt eller skrivit vad.

3 Diskutera Finns det sammanhang då det är oviktigt att veta varifrån information kommer? Varför finns det sällan anonyma artiklar i en dagstidning? Borde det finnas anonyma artiklar i en dagstidning? Motivera ja eller nej. Vad vill man veta om avsändaren i följande fall: Nyhetsartikel Ledarsida Reklam Lärobok Undervisande lärare

4 Undersök I den svenska demokratin finns begreppet meddelarfrihet. Ta reda på vad det är samt vilken funktion det har. Tycker du att det är en viktig princip, ja eller nej?

5 Diskutera i helgrupp Finns det några problem med anonymitet i en demokrati? Vad i demokratin kan fungera bättre om anonymitet tillåts? Skulle lärares bedömningar bli rättvisare om eleverna kunde vara anonyma när de skriver prov och arbeten? Bör vittnen få vara anonyma under rättegångar?


Ladda ner ppt "Vem sa det? Om anonymitet."

Liknande presentationer


Google-annonser