Kulturvägen – vägen vidare Utredare Elin Selig. Bakgrund 2015 skrevs en ansökan till ESF-rådet. Vi hade dock för lite underlag avseende de nyanlända kulturarbetarna.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Karlstad 16 juni 2011 Modersmål idag och imorgon Karlstad 16 juni 2011
Advertisements

Om undersökningen Läsanvisningar för resultatdiagrammen
Exempel utifrån ett antal målområden
Kommunalrådskansliet KAPITEL Stöd till och stärkt samverkan med det civila samhällets aktörer •Vision ” I Örebro finns ett levande vitalt civilt samhälle.
KUB-projektet och koppling till informationsverige.se
Regionala Vårdriktlinjer
Samverkan kring förebyggande barn- och ungdomsarbete Dokumentation
Träning ger färdighet!.
AU Digital samverkan LO Process
Införande av Meliors läkemedelsmodul för slutenvård på
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
Göteborgs universitet förnyas
Framtidens bästa primärvård
Försöksverksamhet 2007 Universitetsförvaltningen Uppdragets bakgrund, syfte och mål Avidentifierade ansökningshandlingar.
Projekt Region 2015 November 2012 till juni 2013.
Förskolan Sandviks lärmiljöer utifrån läroplanen
Trafik- och samhälls-planeringsnämnden
Nationell konferens för etablering av nyanlända på landsbygd 30 september 2014 UKK.
Nollalternativ i en MKB
Syftet är att nyanlända snarast ska…
PRODUFORUM STORMÖTE TAMMERFORS. Tankar, Axplock och Reflektioner om regionalt samarbete och samarbete i SF Gräv där du står! Var aktiv, vänta inte att.
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Regionala samrådet Direktiv Hälsa.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Din kompetens – vår möjlighet. Övergripande visionärt mål Målet är att hos landstinget som arbetsgivare höja kunskapen om personer med funktionsnedsättning.
Föreställning och föreläsning Ledarutbildningar Grupputbildning och workshop.
Regionförbundet Östsam
Samverkan för nyanländas etablering och introduktion
Regionala samrådet Direktivet Utbildnings- och insatskedjan
En hållbar ungdomspolitik? Jonas Larsson-Thörnberg
Meritportföljen i fokus
Kort om Projektplanering
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Målgrupp Flyktingar och anhöriga utgör huvudmålgrupp.
Arbetsförmedlingen Norrbotten Landstinget 12 oktober Göran Nilsson Marknadschef.
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Bosättning och mottagande av nyanlända Johan Vikström.
Vad är fysik? Ordet fysik härstammar från grekiskan och latin. Ordet betyder ”naturlig” Vad är naturligt? Skriv upp minst 5 ord som du förknippar med naturlig.
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Regional Digital Agenda för Gotland. Bakgrund och syfte En digital agenda för Sverige, november 2013 Konkretisering av EU:s mål för Europa Syftet med.
Utländska akademiker och företag verklig investering för.
Presentationstitel Månad 200X Sida 1 SamPlan För de som saknar sjukpenninggrundande inkomst Syftet med projektet är att utveckla och pröva en modell för.
En flerspråkig kyrka - policy och mål Uppsala Svante Ewalds.
Europeiska socialfonden: EU-medel + nationella anslag:270 milj kr Projektens medfinansiering:161 milj kr...ett verktyg för att finansiera EU-strategin...
Gustav Lidén och Jon Nyhlén, Mittuniversitetet Kommunalt flyktingmottagande - bosättning och integration.
Nya samarbetsformer för framtida kompetensförsörjning Malin FerbasMaria Ingvarsson
Länsstyrelsens uppdrag om integration Med fokus på mottagande och bosättning av ensamkommande barn och nyanlända. Utmaningar, möjligheter och samverkan!
Kultur- och språkanpassad hälsoinformation Steg 2 Datum:
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Kommunikationsprocesser
Välkomna till styrd helpdesk
Svenska som andraspråk 3
Konkurrensverkets upphandlingstillsyn 2016
VISA DENNA BILD: INLEDNING
Kraftsamling för ökat bostadsbyggande
Sociologi Introduktion.
Aktuella utlysningar “En jämställd och inkluderande arbetsmarknad”
Ungdomskulturer 100 p Introduktion.
Korta noteringar från borden
Kortsiktig /Långsiktig effekt
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Utfall Enkät Säsongen 2014/2015
Enheten för mottagande av nyanlända elever
Äntligen Jobb Swedbank.
Nya ST studierektorer allmänmedicin Västmanland
Källors relevans och trovärdighet
Försäkringskassans medverkan i ESF-projekt , programperiod
Personliga ombud Kronoberg
Presentationens avskrift:

Kulturvägen – vägen vidare Utredare Elin Selig

Bakgrund 2015 skrevs en ansökan till ESF-rådet. Vi hade dock för lite underlag avseende de nyanlända kulturarbetarna i Sörmland. Ett nytt grepp – Förstudie för att utreda situationen. Denna utökades till att också inkludera Östergötland.

Problemformulering Utrikesfödda sämre ställning på arbetsmarknaden. Kultursektorn har sämre representation än arbetsmarkanden i övrigt. Två stora kulturutredningar avseende mångfald inom kultursektorn. Tid för Mångfald (2004) och Kultur av vem? (2015). Kultursektorn har blivit sämre på representation sedan början av 2000-talet.

Varför är det här viktigt då? Tre definitioner av kultur med flytande gränser mellan varandra. Kultur har den viktiga uppgiften att samtidigt skapa, bearbeta, visa och återberätta det gemensamma kulturarvet.

”Föreställningar om kultur, tillhörighet och identiteter påverkar såväl vem vi väljer att umgås med, var vi bosätter oss och var vi söker arbeten. Men samma idéer påverkar också våra möjligheter att välja. Detta samband blir extra påtagligt inom kultursektorn, som i sin dagliga verksamhet definierar och omdefinierar vår förståelse av kultur, vår historia och samtid.” //Kultur av vem? Myndigheten för kulturanalys ”Därför kan det vara av stor vikt att kultursektorn arbetar proaktivt för en bättre samhällsspegling än idag, eftersom det har goda möjligheter att ge positiva effekter även i framtiden.” //Kultur av vem? Myndigheten för kulturanalys

Förstudiens syfte Syftet med att genomföra en förstudie är att få en helhetsbild av hur situationen ser ut rörande nyanlända kulturarbetares möjligheter till etablering på den svenska arbetsmarknaden, huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. Förhoppningen är att förstudien ska kunna ligga till grund för en ny ansökan till ESF-rådet under 2016.

Förstudiens upplägg Intervju Syfte fördjupad kunskap om etableringsprocessen. Två intervjuer per enhet i Sörmland och Östergötland.Enkät Syfte kartläggning Samtliga etableringshandläggare i Sörmland och Östergötland.Praktikplatser Syfte se hur många nyanlända kulturarbetare som kultursektorn kan ta emot.Observation Syfte se hur processen går till. En till fyra personer.

Resultat Förstudien färdig senast 31 juli Resultat levereras till Kultur- och turismförvaltningen i Katrineholms kommun, Landstinget i Sörmland, Region Östergötland och Arbetsförmedlingarna som medverkar.

Tar tillfället i akt Tar tacksamt emot kontaktuppgifter till nyckelpersoner i kultursektorn som vill medverka med praktikplatser men även kommentarer och svarar på frågor. eller