Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER 2015. 2 L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Matematiksatsningen Några nedslag i Skolverkets utvärderingar.
Advertisements

Lathund för domarrapportering i fogis Innan match 2 Lagen lämnar två exemplar av sin domarrapport till domaren. Rapporten skall innehålla laguppställningar.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
N YA L ADOK P RODUKTPLAN OCH VERSIONER Kompetensutvecklingsdagarna 24 november, Konstfack Anette Eriksson och Sophia Hansson Ridman.
Sv Aktuellt i antagningen Erik Kyhlberg.
Ö PPEN FRÅGESTUND Den 17 juni AGENDA Kravönskemål Insamling av frågor kring tvåfaktorsautentisering Glad sommar!
F ORSKARNIVÅN I NYA L ADOK NUAK Annette Larsson Matz-Ola Cajdert.
Lathund för administratörer  Om lagledarrollen  LOK-stöd.
1 Utbildningsdatabaser, NyA och nya Ladok » »Anders Mobjörk, UHR »Erik Wallenberg, Ladokkonsortiet.
Utförd av: Per Svensson Organisationsnamn: Göteborgs Stad NEKK-projektet Undersökningen utfördes från till Antal svar: 5 Antal inbjudna.
Etik - Att göra det rätta.
I detta projekt var uppgiften att konstruera en av flera plattor som tillsammans formar en mindre ”stad”. Denna stad ska vara en plattform för mindre.
Hur tänker du kring detta? 1 Du läser något på sociala medier som upprör dig. Du kommenterar och delar inlägget och flera av dina vänner gör samma.
Så här anmäler du dig till högskolan VT18
MIT-miljöer och utbildningsmijöer -Staffan Ekstedt
Studentgränssnittet i Ladok
Rättssäker examination
Konsten att läsa skönlitteratur
Konsten att läsa sakprosa
Felrättning och information: uppdaterad uppdaterad
Studentgränssnittet i Ladok
Studieavgifter maj 2010.
Nya föreskrifter och allmänna råd om läkemedelshantering
Demo av version C av nya Ladok
APL info åk 1 Arbetsförlagt arbete.
Hur blir ett lag BRA?  Vi i laget På match & träning Jag som spelare
Hantera kurstillfälle
Aktuellt COSMIC R8.1 Nummer 17 vecka
Kompetensförsörjningsgruppen presenterar
Utbildningsmallar i nya Ladok Webbutbildning
Pedagogen och det entreprenöriella lärandet
Lathund-Ladok-95-Studiedeltagande
Öppen frågestund 31 januari 2018
Balanserad hand öppning i NT
Johan M. Sanne Lisa Schmidt
Villkor och förutsättningar för Vetenskapsrådets bidrag
Kommunikationsplan Bilaga 11 till överenskommelsen mellan Hudiksvalls kommun och Arbetsförmedlingen gällande samverkan för att minska arbetslösheten.
Din lön och din utveckling
Lathund: Programplanering Version för senaste uppdatering: 97
Riksrevisionen Årlig Revision
Mer information om Ladok
CASE Jolanda Riissanen
Från timplan till schema Kommunadministratörsutbildningen
Diabetesenkäten och Diabetesprofilen på webben
Supportstuga inför terminsstart
Forskarutbildning grunder
Innehåll kategoriträff för specialpedagoger den
Johan gustafsson, kommunikationschef c more
Rasmus Lilja, Anton Hyldéen, Andreas Sandberg
Flödet mellan Ladok och NyA för programstudenter Linda Strand Lundberg från Ladokkonsortiet Sofia Yegen från Universitets- och högskolerådet.
Referensgrupp
Supportstuga: Terminsstart och -slut
Varför behövs en ny version av MIS Sak 2.0
Bostadstillägg Pensionsmyndigheten har av regeringen fått uppdraget att öka kunskapen om bostadstillägg och verka för att mörkertalet inom bostadstillägg.
Lathund-Ladok Hantera mallar för intyg
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
VHS internationella antagningsomgång - Rekrytering och söktryck 1(2)
Catherine Zetterqvist Produktägare-Ladok3
för dig som attesterar resultat
för dig som attesterar resultat
för dig som rapporterar resultat
för dig som rapporterar resultat
Webbtidbokning via 1177 Vårdguidens e-tjänster
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Supportstuga: Medarbetarkopplingar
Medarbetarrättighet -
Innehåll Förväntat deltagande på individuellt tillfälle 1-2
Rapportera resultat på aktivitetstillfälle
Kursadministration- Aktivitetstillfälle
Ny betavy: hantera resultat för enskild student
Presentationens avskrift:

Ö PPEN FRÅGESTUND 16 SEPTEMBER 2015

2 L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben Jag hittar ingen möjlighet i innevarande MIT-miljö att ange en beskrivning av en utbildning för sökandewebben (educationInfo/description). Attributet går inte att välja för någon utbildningstyp. Beskrivningen används av studera.nu, utbildningsinfo.se (Skolverket) och flera kommersiella sajter och vi kommer fortsatt ha behov att skicka uppgiften.

3 L3SUPPORT-434: Beskrivning av utbildning för sökandewebben En mer detaljerad genomgång av attributen i EMIL- schemat gentemot vad som finns i Utbildningsinformation har genomförts. Resultatet blev Komplettera både utbildning och utbildningstillfälle med attribut Fortsatt utredning krävs av hantering för vissa attribut innan komplettering Ett attribut för beskrivning av utbildning (educationInfo/description) saknas och ska läggas till

4 L3SUPPORT-435: Anmälan på annan plats än på antagning.se eller universityadmissions.se Vi vill kunna skicka uppgift om anmälan på annan plats (educationEvent/application/url) till sökandewebben/NyA. Attributet saknas i innevarande MIT-miljö.

5 L3SUPPORT-435: Anmälan på annan plats än på antagning.se eller universityadmissions.se Ett attribut för anmälan på annan plats än antagning.se och universityadmissions.se (educationEvent/application/url) saknas och ska läggas till

6 L3SUPPORT-436: Ämnesord för utbildning Attributet ämnesord ska gå att välja för utbildningar och inte (som i innevarande MIT-miljö) endast för utbildningstillfället. Alla utbildningstillfällen på samma utbildning har rimligtvis samma ämnesord. Samma sak borde gälla fritextord (även om de i uppgifterna till sökandewebben ligger på tillfällesnivå).

7 L3SUPPORT-436: Ämnesord för utbildning Ämnesord (subject) ligger i dagens version av nya Ladok på tillfälle. Detta ska justeras så att det istället ligger på utbildning (educationInfo/subject) Vad gäller hantering av fritextord följer vi EMIL-schemat (educationEvent/extension/textualDescription)

8 L3SUPPORT-464: Hantering av studieavgiftsbelopp - hur är det tänkt? Det framgår inte av dokumentationen hur information om studieavgiftsbelopp kommer att hanteras. (Det finns inte heller något om detta i listan över funktionalitet som återstår att utveckla.) Kommer man t.ex. att för varje utbildningstillfälle själv behöva räkna ut och ange totalbelopp och belopp för första betalning? Det vore bra om det gick att definiera olika studieavgiftsklasser och för varje planeringsperiod ange belopp/poäng för dessa och sedan endast välja klass för ett tillfälle (eller ännu bättre utbildning och period) och få beloppen per automatik. (Jag föreställer mig att de flesta lärosäten inte bestämmer avgiften för varje enskild kurs, utan tillämpar olika avgiftsnivåer för olika typer av utbildning.) Vore bra om det kunde förtydligas i dokumentationen hur det är tänkt.

9 L3SUPPORT-464: Hantering av studieavgiftsbelopp - hur är det tänkt? Attribut för första delbetalning (educationEvent/ extension/tuitionFee/first) samt totalbelopp (educationEvent/extension/tuitionFee/total) saknas och kommer läggas till Funktionalitet för att administrera studieavgiftsbelopp på tillfälle ligger utanför omfattningsbeslutet för nya Ladok

10 L3SUPPORT-1391: Flera undervisningsspråk för ett utbildningstillfälle Det bör vara möjligt att ange fler än ett undervisningsspråk för ett utbildningstillfälle. Det finns ett behov av att som en information till studenterna kunna ange inte endast det huvudsakliga undervisningsspråket. Det blir allt vanligare att olika moment på en utbildnings undervisas på olika språk. I praktiken är det i många fall svårt att avgöra vilket språk som är det huvudsakliga språket och det finns dessutom ett behov av att hålla valet av undervisningsspråk öppet. Valet kan ju bero på dels vilken eller vilka lärare som kommer att undervisa på utbildningen och vilka språkkunskaper de deltagande studenterna kommer att ha.

11 L3SUPPORT-1391: Flera undervisningsspråk för ett utbildningstillfälle Hantering i nya Ladok är anpassad efter sökandewebben och NyA Sökandewebben och NyA sparar endast ett undervisningsspråk Undervisningsspråk definieras som nationellt grunddata i nya Ladok Ett undervisningsspråk kan anges för ett utbildningstillfälle Undervisningsspråk är attribut i EMIL-schemat (educationEvent/languageOfInstruction)

12 L3SUPPORT-1605: Ändrat flöde LokalUdb - Ladok - Nya: Angående fellistehanteringen i Hubble Vi har förstått att Ladok3 kommer att sköta överföringen till NyA från Ladok3. Kommer lärosätena kunna gå in i Hubble och kolla att lärosätets överföringar från Ladok3 till NyA av Emil2 gått utan fel? Ett fel kan innebära att vi måste rätta något i lokal Utbildningsdatabas, därav behöver högskolan ha möjlighet att se fellistor inne i Hubble, eller få en indikation på något sätt. Detta så vi vet att innehållet i lokal Utb DB är korrekt eller felaktig)

13 L3SUPPORT-1605: Ändrat flöde LokalUdb - Ladok - Nya: Angående fellistehanteringen i Hubble Under övergångsperioden kommer inga förändringar att göras av inhämtningshanteringen via Hubble Hur funktionalitet för återkoppling av överföringsresultat ska utformas i den framtida hanteringen är ännu inte klarlagt