Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Supportstuga: Terminsstart och -slut

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Supportstuga: Terminsstart och -slut"— Presentationens avskrift:

1 Supportstuga: Terminsstart och -slut
Gunnar Råhlén - Verksamhetsteam 1 Jan Winkle – Verksamhetsteam 2 Matz-Ola Cajdert - Verksamhetsteam 3 Maria Valtersson, Jenny Sandqvist - Supporten Klara Nordström - Utbildning

2 Om mötet Mötet spelas in Ställ frågor med

3 Agenda för mötet Inkomna frågor Öppet för fler frågor

4 1. Inkomna frågor

5 Fråga: Tidigt avbrott Svar
1 Om avbrott registreras inom 21 dagar, stämmer det att studenten då alltid kan söka kursen igen via NyA (t ex samma fristående kurs) Svar Ja, det stämmer att studenten kan söka kursen igen. När avbrott läggs in på en kurs inom 21 dagar får NyA information att registreringen har återkallats.

6 Fråga: Anpassad omregistrering
2 Är det den omfattning och studieperiod som anges på det anpassade deltagandet som går vidare till CSN? Är rekommendationen att använda sig av funktionen om man vet att studenten inte ska läsa om hela kursen igen? Svar Om deltagandet anpassas så är det den informationen som går vidare till CSN. Funktionen om anpassat deltagande är ett önskemål från CSN, med tanke på det kan det ses som rekommenderat att använda sig av det.

7 Fråga: Sammanslagning av personnummer
3 Hur långt har man kommit, när blir det klart? Svar Funktionen är under utveckling, det är klart inom kort men vi har inte ett datum för när funktionen kommer. Se versionsinformationen när den kommer ut i samband med uppdateringar.

8 Fråga: Koppla attestant
4 Det verkar fungera bättre med den gamla versionen där man lägger in direkt på kurs än nya funktionen medarbetarrättigheter. Gäller i synnerhet för forskningsarbete. Gör vi fel? Svar Tidigare fel att om attestant hade rättighet att attestera på forskarnivå fick hen även rättighet på grund- och avancerad nivå är rättat nu. Funktionen för medarbetarrättigheter är under utveckling och kommer att förfinas.

9 Fråga: Namnändringar Svar
5 Namnändringar som gjorts verkar ha blivit överskrivna med gamla uppgifter, vilket har felanmälts till NyA. Hur ser det ut nu? Svar UHR har hittat orsaken till felet. Hur snabbt det kan åtgärdas av dem vet vi tyvärr inte. Felet innebar att namnändringar som har kommit in från folkbokföringssystemet har skrivits över med gamla uppgifter. Det är i dagsläget svårt att överskåda hur omfattande felet är, det gäller inte alla namnändringar.

10 Fråga: Tillfällesbyte för kurs som går över flera terminer
6 Vi har en student som läser ett examensarbete på 30 hp som går över två terminer. Kurstillfället har två studieperioder: första perioden HT2017 på 6 hp och andra perioden VT2018 på 24 hp. Ett kurstillfälle med motsvarade fördelning finns för HT2018 på 6 hp, med fortsättning VT2019 på 24 hp Studenten läste den första delen HT2017 och har sedan ett studieuppehåll. När studenten kommer tillbaka efter uppehållet ska han inte läsa som de studenter som han fasas in med dvs de som läser kurstillfället som startade HT2018, utan ska istället läsa färdigt examensarbetet med fördelning 15 hp VT2019 och 15 hp HT2019. Hur gör vi kurstillfällesbyte på rätt sätt för studenten så att vi inte drabbas av hinder för registrering eller så att vi inte får för mycket ersättning för kursen? Vi har gjort ett tillfällesbyte till ett individuellt tillfälle, men tycker inte att det ser riktigt rätt ut. Vi får dessutom upp ett hinder mot registrering:

11 Svar Förutsättning: Reg 6 hp av totalt 30 hp, dvs utrymme kvar för 24 hp reg Tillfällesbyte till individuellt tillfällesbyte som genomförs när studenten ska delta. Lägg upp ett kurstillfälle/individuellt kurstillfälle enl. en av följande varianter: Variant A: VT2019 – två studieperioder (som går kloss i kloss tidsmässigt) Studieperiod 1: 6 hp för omreg Studieperiod 2: 9 hp för reg HT2019 – en studieperiod Studieperiod 1: 15 hp för reg Variant B: VT2019 – en studieperiod Studieperiod 1: 9 hp för reg Beträffande meddelandet för hinder för registrering: Det är egentligen inte ett hinder utan varning om att ”registrerar ni riskerar ni att gå miste om HST”. Du borde därmed ha kunnat registrera men som sagt med varningen. Detta meddelande är inte bra men det finns ärende för att fixa detta

12 2. Fler frågor?

13 Tack för idag!


Ladda ner ppt "Supportstuga: Terminsstart och -slut"

Liknande presentationer


Google-annonser