Introduktion i arbetsmodell för trygghetslarm För att underlätta införandet av trygghetslarm har ett ledningssystem tagits fram. Ledningssystemet ger.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vad är Envi-Card? - Ett effektivt intranetverktyg som underlättar
Advertisements

Nyttorealisering på 10 min
Checklista för jurister
Träder ikraft 2014 Bitte Fritzson.
Ledningssystem SOSFS 2011:9.
Sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre
Nordiska Kommunala Chefsrevisorskonferensen augusti 2012
Disposition Processer Samba modellen Vad kan Samba användas till
Relationen mellan begrepp i Socialstyrelsens termbank och NI:s begreppsmodell Ett fackspråkligt begrepp med dess definition motsvaras av flera atomära.
I Ledningssystem för en kvalitetssäker och effektiv sjukskrivningsprocess i VGR anges att: Regionens verksamheter ska ha en aktiv roll i en kring individen.
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Nationellt ramverk för patientsäkerhetsarbete
Beskrivning av strukturen för ledning och styrning i samverkan 4 utgångpunkter är grunden i arbetet 1.Gemensamma värderingar 2.Hälsosamt åldrande 3.Samband.
Mäta för att leda Introduktion skapa förutsättningar att förstå sammanhang, identifiera förbättringsarbeten och följa dess effekter på resultat.
NPÖ –användning i Örebro
STUDIEHANDLEDNING I ÅTTA STEG
Befolkningsföreträdare och behov
Ramverk för patientmedverkan
Länsgemensam ledning i samverkan
VIS breddinförande 1 feb-1 aug 2014
Modell för Utveckling av ledningssystem
Handledarutbildning Delkurs 4 Barn- och fritidsprogrammet BF
SAMBA Metodologiskt utveckling IT i vården terminologi
OBS Material bearbetat av GBG: Stad
Process SIQ:s definition
Nya föreskrifter och allmänna råd
SIKTA Skånes implementering av Socialstyrelsens nationella riktlinjer för missbruks- och beroendevård- ett samverkansprojekt mellan Region Skåne och Kommunförbundet.
Vårdinformation och informationsöverföring
Stimulansbidrag för regional utveckling i samverkan inom eHälsa 2013.
SKAPAD AV. Trygghemma med digital teknik - går det att samordna? - Svar: Kort sikt, nej- Lång sikt, ja.
Treserva Användarföreningen
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Lägesrapport Trygghetstjänster Trygghetslarm  Planering/beslut i kommunerna  SKL - Vägledning - Stöd till kommunerna (två regioner avböjt, fem kvarstår)
Samordnad vård och omsorgsplanering i slutenvård, öppenvård och hemsjukvård Lokala anvisningar/rutiner för östra länsdelen.
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare. Vad ska vi göra? 2 HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN Införa ÄBIC (Äldres behov i centrum). ÄBIC är en nationell.
Införa rambeslut Bedöma tid för hemtjänst Bildspel för introduktion av handläggare Bildspel för information till utförare.
Molndal.se. Dagordning 8.30 – IBIC - Reflektionsövning - Fika – Genomgång av metodstöd, genomförandeplan & verksamhetssystem
Utvärderingsmatris för en kunskapsbaserad bedömning Två utvärderingsmatriser har tagits fram i samarbete med SIQ, Nationella rådet för strokevård och ett.
Välkomna !.
PROCESS GENOMFÖRANDEPLAN
Ramverk för patientmedverkan
Metodbilder Utveckling och införande av ny teknik och nya metoder för virkesmätning Process med delprocesser Delprocess med aktiviteter.
IBIC - NI tillämpad för äldre- och funktionshinderområdet.
Vägledning 5 steg för att följa Dataskyddsförordningen
Tillsyn av förändringar i funktionella system – Säkerhetsgranskning
Guide till processer Vård och omsorg HÅLLBAR STAD – ÖPPEN FÖR VÄRLDEN.
Presentation av ledningssystemet
ÄBIC 2016 Steg 2 Introduktion för utförare.
Validering inom Lärarlyftet
Så ska vi samverka vid utskrivning från sjukhus
Attraktiv Hemtjänst Om rambeslut.
Vad tycker äldre om äldreomsorgen
Delat beslutsfattande och SIP
Material för socialtjänsten
SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE VÅRD- OCH OMSORGSFÖRVALTNINGEN
Välkommen till handläggarträff!
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet Mall där allt underlag finns i denna presentation Datum 2018-XX-XX.
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
INFORMATIONSSÄKERHETSPROGRAM 2020
Samarbetsformer för SoL och Hälso- och sjukvård (ordinärt boende och hemtjänst) Hur hittar vi samverkan/ samarbetsformer mellan SoL och Hälso- och sjukvårdsorganisationen.
Ett ”lyckat” projekt som misslyckades
I offentlighetens tjänst
INFORMATIONSSÄKERHETSPROGRAM 2020
Steg 4 Övningsexempel för strokevård
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
Ledningens genomgång: Informationssäkerhet mall kortversion – underlag i annat underlag Datum 2018-XX-XX.
Introduktion till processen för balanserad styrning
Gnosjö kommuns styrmodell
Mina sidor – inloggade tjänster
Presentationens avskrift:

Introduktion i arbetsmodell för trygghetslarm För att underlätta införandet av trygghetslarm har ett ledningssystem tagits fram. Ledningssystemet ger information om vad som ska göras, på vilket och av vilken roll. Arbetsmodellen består av en operativ del där det framgår hur enskilda ärendena hanteras och en del som avser ledningens arbete med att planera och följa upp tjänsten.

Operativt arbete Arbetsmodellen startas med ett önskemål om larm eller ett biståndsbeslut. Efter driftsatt larm genomförs underhåll för att säkerställa en fungerande tjänst. Incidenter som uppstår hanteras i separat process. För att säkerställa kunskap att installera och hantera larm genomförs utbildningar.

Ledningsarbete Lagstiftning är riktlinjerna för ledningen arbete att skapa förutsättningar för att kunna införa tjänsten. Ledningen behöver också ett arbetssätt att säkerställa dess förvaltning. Tjänsten följs upp för att säkerställa följsamhet mot avtal och för att initiera förändringar. PDCA

Struktur och innehåll NivåExempel 1Toppnivå Översikt och navigering -Ledningsprocesser -Operativa processer 2Delprocess Översikt och navigering 3Process -Vad som ska göras -Vilka är involverade -Verktyg 4HurBeskrivningar, länkar till verktyg och dokument

Kravställare Kommunen har uppdraget att ”Etablera larmtjänst” till sina brukare. Lagstiftningen ligger som grund och ett flertal myndigheter ställer specifika krav som måste uppfyllas av kommunen tjänst för larmtjänst. Kraven uppfylls genom de rutiner och verktyg som är en del av tjänsten samt genom att berörd personal har rätt kunskap

Beskrivningssätt En process är en repetitiv händelse som består av aktiviteter som skapar ett förutsägbart resultat. Processen namnges med ett verb i infinitiv och ett substantiv som beskriver vad som görs, t.ex. »Bygga bilar«, »Baka bröd«, »Vårda patient«. Processen startas av en input och skapar minst ett resultat. Processen ”Utreda och besluta om trygghetslarm” startas av att trygghetslarm begärs och förväntas skapa ett beslut om begäran.

Beskrivningssätt – Aktivitet, roll och verktyg En process består av en serie aktiviteter som skapar förväntade och förutsägbara resultat i flödet. När trygghetslarm är begärt så utförs aktiviteten ”Inhämta fakta, bedöm behov av insats”. Syftet är att skapa resultatet ”Bedömt behov av insats” som sedan används för av nästa aktivitet osv.

Listor och matriser Söka och filtrera Navigera Zoom Hem Visa/dölj panel Maila Rapport

Beskrivning Länk till dokument Visa/dölj lager