Processbeskrivning för arbete med utbildningskontrakt.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

Göteborg Kvinnofrid Norra Bohuslän - Socialtjänstens arbete mot våld i nära relationer.
Rose-Marie Gudmundsson 48 ÅR
Mål för insatsen ”Utbildningen ska, med utgångspunkt från individens behov, kunna kombineras med förvärvsarbete eller andra aktiviteter, t.ex. arbetslivsorientering,
Exempel utifrån ett antal målområden
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Det kommunala uppföljnings- och informationsansvaret
KOLL PÅ LÄGET Almedalen 2013
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
STANNA Ett projekt för ökat stöd och delaktighet i etablering i Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län Projektet STANNA ska utveckla mottagandet.
Etableringsreformen – att utreda och bedöma prestationsförmåga
Plug in riktar sig till elever som avbrutit eller riskerar att av bryta gymnasieskolan. Nationellt visar SKL:s öppna jämförelser att ca 77% fullföljer.
Bertil Almgren.
Kommunikationsplanens delar
Synkroniserade insatser för barn och unga
Ett kvitto på att du är förberedd för högskolestudier
Att främja närvaro – för alla elevers rätt till utbildning.
IUP Karin Wennbo Bilderna är från flickr
Framtidsspåret.se ett steg framåt……...
EN MODELL FÖR SAMVERKAN:
Samverkan Asperger Till Sysselsättning Arbete
Aktivitetsersättningen I november 2010 uppbar personer ersättningen. År 2007 var det personer. Psykisk funktionsnedsättning är den vanligaste.
Date LEDARUTVECKLING Coachning Jan 2010.
Samordnad Individuell Plan
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
TUNA-projektet.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Utveckla samverkan och kunskap om psykisk ohälsa
Strategiska perspektiv på verksamheten
Rektor/förskolechefens roll i införandet av ny läroplan
Förstärkt samarbete mellan Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan
Palliativ vård och samordning
Förstudie om gemensam insatsmarknad i Nacka. Bakgrund och syftet med förstudien Nacka kommun och Arbetsförmedlingen Nacka Värmdö har under flera år har.
Den svenska arbetsförmedlingens service till arbetslösa – några utvecklingstendenser Nordiska ministerrådets jubileumskonferens i Reykjavik 21/22 maj 2014.
Systematiskt kvalitetsarbete i vardagen!. Systematiskt kvalitetsarbete 1 juli 2011 förstärktes kravet på ett systematiskt kvalitetsarbete Kvalitetsredovisningen.
Arbetsförmedlingens projekt och stöd För att nyanlända arbetssökande snabbare ska kunna etablera sig på arbetsmarknaden Anna Ålund
V AD HÄNDER EFTER SFI?. S TUDIE - OCH YRKESVÄGLEDNING Hos mig kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och.
SIDAN 1 Reform för nyanländas etablering.
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Samverkan mellan kommun, landsting, arbetsförmedling och försäkringskassa 2 5 % av arbetsföra befolkningen har behov av samordnade rehabiliteringsinsatser.
Fråga Delegationen Webbinarium 3 november Dagens program Inledning Samarbete Mål Budget Frågestund.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
BRIA Bättre Rustad Inför Arbetslivsintroduktionen 1 KARTLÄGGNING FÖRE UNDER UPPFÖLJNING EFTER BRIA.
Pressmeddelande för Örebro augusti 2015.
Gymnasieskola/Vuxenutbildning Mattias Olsson, skolchef Barn- och utbildningsnämnden Kommunalt aktivitetsansvar.
MIA-Mobilisering Inför Arbete Riktad utlysning till Samordningsförbunden Stockholms län – totalt 100 MKR - Vad betyder detta? Utlysningen har tre syften:
Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Kultur- och fritidsförvaltningen och.
Vad är allmänna råd? En del av Skolverkets regelgivning (normering) för tillämpning av skolans författningar. Allmänna råd tas fram om man upptäcker.
Gemensamma grunder för samverkan och ledning vid samhällsstörningar Material och metodstöd När projekt LOS avslutas kommer MSB:s linjeverksamhet att fortsätta.
Operativ personal från:
Eskilstuna Kommun Arbetsförmedlingen i Eskilstuna
Högre bidrag för unga arbetslösa
OCN-metoden. OCN-metoden (Open College Network) är en väl utvecklad metod för kvalitetssäkring och erkännande av kunskaper, färdigheter och kompetenser.
Validering inom Lärarlyftet
Attraktiv hemtjänst LAGA uppdragsbeskrivning
Uppstart arbetsgrupper
Viktigt att intyga påbörjade studier
Bild av esf-projektets tänkta process och målgrupp
Lokalt jobbspår Hotellkök & Restaurang – Arvidsjaur
Särskilda statsbidrag Ekonomi och administration
Kvalitetsberättelse 2017.
Projektplaner maj 2018 för förstudie tidiga insatser på skolans arena vid, eller risk för, psykisk ohälsa.
Nätverksmöte rektorer IM Skaraborg 6 september 2018
NÄRSJUKVÅRD SJUHÄRAD.
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Strategi för närvårdssamverkan i Uppsala län
Information från Försäkringskassan
Essunga kommun Level Up
Presentationens avskrift:

Processbeskrivning för arbete med utbildningskontrakt

Om bildspelet Bildspelet beskriver övergripande processen för Arbetsförmedlingens och kommuners arbete med utbildningskontrakt. Bilderna kompletteras i anteckningssidor med mer konkret information och exempel för respektive steg i processen. I slutet ges en sammanfattning av viktiga framgångsfaktorer för ett studiemotiverande arbetet.

Utbildningskontrakt - en möjlighet till gymnasieexamen Överenskommelse om studier inom komvux eller folkhögskola för att fullfölja gymnasieutbildning Studierna kan bedrivas på heltid i kombination med arbete i kombination med praktik i kombination med annan lämplig aktivitet Överenskommelse mellan Arbetsför- medlingen kommunen ungdomen

Ingå ett utbildningskontrakt – process i normalfallet Avgör om det finns förutsättningar för utbildningskontrakt Ungdom inom målgruppen Inskriven Ungdom Ingå utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Ungdom som vill ingå ett utbildnings- kontrakt Ungdom med utbildnings- kontrakt Ungdom med fullgjord gymnasie- utbildning Förbered för utbildningskontrakt Avgör om det finns förutsättningar för utbildningskontrakt Inskriven Ungdom Tillhör ungdomen målgruppen? Finns överenskommelse mellan kommun och Arbetsförmedlingen? Syfte: stödja en ungdom i att påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning

Ingå ett utbildningskontrakt – process i normalfallet Avgör om det finns förutsättningar för utbildningskontrakt Ungdom inom målgruppen Inskriven Ungdom Ingå utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Ungdom som vill ingå ett utbildnings- kontrakt Ungdom med utbildnings- kontrakt Ungdom med fullgjord gymnasie- utbildning Syfte: stödja en ungdom i att påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning Förbered för utbildningskontrakt Ungdom inom målgruppen Vilka är orsakerna till ofullständig gymnasieutbildning? Vilka är förutsättningar att läsa in en sådan? Erbjud studie- och yrkesvägledning. Informera om utbildningskontrakt. Informera om studiemotiverande insatser via folkhögskola. Påbörja en planering i webbstödet för utbildningskontrakt (KA-webb)

Ingå ett utbildningskontrakt – process i normalfallet Avgör om det finns förutsättningar för utbildningskontrakt Ungdom inom målgruppen Inskriven Ungdom Ingå utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Ungdom som vill ingå ett utbildnings- kontrakt Ungdom med utbildnings- kontrakt Ungdom med fullgjord gymnasie- utbildning Förbered för utbildningskontrakt Ingå utbildningskontrakt Ingå utbildningskontrakt Ungdom som vill ingå ett utbildningskontrakt Gör en gemensam planering om att ungdomen ska påbörja och fullfölja studier för att få en gymnasieexamen. Registrera planering och skriv under utbildningskontraktet. Besluta om ev. arbetsmarknadspolitiska insatser. Ungdomen ansöker om studiemedel. Syfte: stödja en ungdom i att påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning

Ingå ett utbildningskontrakt – process i normalfallet Avgör om det finns förutsättningar för utbildningskontrakt Ungdom inom målgruppen Inskriven Ungdom Ingå utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Ungdom som vill ingå ett utbildnings- kontrakt Ungdom med utbildnings- kontrakt Ungdom med fullgjord gymnasie- utbildning Förbered för utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Genomför utbildningskontrakt Ungdom med utbildningskontrakt Ungdom med fullgjord gymnasieutbildning Ungdomen påbörjar studier och ev. övriga insatser. Kommunen rapporterar genomförandet och rekvirerar ersättning i webbstödet Uppföljning och vid behov revidering av planering. Utbildningskontraktet avslutas. Syfte: stödja en ungdom i att påbörja och fullfölja en gymnasieutbildning

Framgångsfaktorer för studiemotiverande arbete Helhetsperspektiv med flera samverkande kompetenser Flexibel utformningen av undervisningen En neutral stödperson Bygga relation på förtroende, kontinuitet och tillit Utgå från det som fungerar Ha höga förväntningar Kontinuerlig uppföljning