Rickard Broddvall, eHälsomyndigheten Tove Gemzell, Inspektionen för vård och omsorg Verksamhets- och utförardomän – ett samordningsarbete.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Terminologifrågor i InfoVU-projektet Termkonferensen 2003 Ulla Gerdin Socialstyrelsen.
Advertisements

Krav som ställs på medlemmarna Erfarenheter från pågående arbeten
Den nationella planen för kontrollen i livsmedelskedjan - mål, prioriteringar och ständiga förbättringar Presentation av Sveriges fleråriga plan för.
SKL bibliotek och e-böcker
ETT UNIKT SAMARBETE MELLAN STOCKHOLMS LÄNS LANDSTING OCH NORRTÄLJE KOMMUN INOM HÄLSA SJUKVÅRD OCH OMSORG
AU Digital samverkan LO Process
Nationell strategi för eHälsa och Socialstyrelsens roll
Socialdepartementet Regeringens satsning på de mest sjuka äldre.
Bättre liv för sjuka äldre
Ehälsokommitténs diskussionspromemoria ”Nästa fas i e-hälsoarbetet”
Samordning för Psykisk (o)hälsa
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Nätverk för plattformsledare 17/ Anna Lilja Qvarlander
Trender inom statsförvaltningen
Blir det bättre med vårdval i primärvården? DLF symposium 15 nov 2012 Anders Anell Ekonomihögskolan, Lunds universitet.
utan dubbelregistering…..
Ledningskonferens Grundtankar med SVEVAC Skall ge hög kvalitet på data i ett hälsodataregister för vaccinationer Skall förbättra tillgänglighet.
Ann Söderström, Hälso- och sjukvårdsdirektör
Vem kommunicerar du med?
Tillsammans för världens säkraste vård
Strategier för säker hälso- och sjukvård i Västra Götaland
Fyra villkor – vad vi kommit överens om
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
1 Processen i Region Skåne Regional arbetsgrupp –identifiera målgrupper, –ta fram lämpliga kommunikationskanaler, –ta fram utbildningsmaterial, verktyg.
Luleå Luleå eLäkekonst Hur kan IT förändra vården? Nils Schönström Center för eHälsa i samverkan Luleå.
KIV KIV är en regiongemensam katalog för säker elektronisk kommunikation och kvalitetssäkrad informationsmängd. Genom KIV erhålls en enhetlig informationsmängd.
Överenskommelse mellan Regeringen och SKL Prioriterade grupper Barn och unga år som har, eller riskerar att utveckla, psykisk ohälsa Personer.
Samma musik men olika teknik Tekniken byts ungefär vart femte år. Informationsinnehållet har oftast en livslängd som är 25–30 år, ibland ännu längre. Besluten.
Välkommen till Fördjupningsdag öppna data Fördjupningsdag Öppna data Offentliga rummet, Visby 1 juni 2015.
Om denna presentation: Version Denna PPT-presentation tillsammans med det talspråksmanus du hittar i anteckningssidorna är framtaget för att.
Rätt information på rätt plats i rätt tid (SOU 2014:23) MAS-kompetensutv.dagar 2015 Carita Fallström
Om HSA och HSA-ansvarigs roll
Läkarundersökning inför placering av barn och unga
Ämne: diskussion om e-hälsoprioriteringar på chefsnätverket 21 augusti.
Journaldokumentation  Lagar  Föreskrifter  Definitioner.
––– Närmare koppling till sakfrågor Stockholm
Nationell Elektronisk remiss Erica Määttä Lindblad 6 april 2016.
Regeringsuppdraget Nationell informationsstruktur för vård och omsorg Monica Winge Socialstyrelsen.
Sv Pascal Ordinationsverktyg Pascal ordinationsverktyg är ett nationellt verktyg för ordination av dosläkemedel, när patienten får sina mediciner fördelade.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016 Överenskommelse mellan staten och SKL.
Sjukvård till nyanlända – samordning av insatser för asylsökande Anna Nergårdh Chefläkare för Stockholms läns landsting.
Workshop kring klassificering Syftet med processorienterad arkivredovisning Sammanfattning av verkSAM och exempel på andra klassificeringar Minsta gemensamma.
Ny e-hälsovision, vad händer nu? Patrik Sundström, programansvarig e-hälsa SKL Jean-Luc af Geijerstam, utredare eHälsomyndigheten Sofie Zetterström, vice.
Ett steg vidare för evidensbaserad praktik till nytta för brukare och patienter Fjärde steget i reformen av myndigheter Samlad, effektiv och behovsanpassad.
Regionbildning på gång? 18 augusti Lång dags färd mot ……? ?
SKL Kommentus Inköpscentral Ramavtalet ”Datakommunikation 2014” i korthet
Stöd till framtidens informationsmiljö Sara Meunier, Chefsarkitekt, Inera Fredrik Frimodig, CIO, eHälsomyndigheten Fredrik Frimodig, eHälsomyndigheten5.
Vitalis 2016 Rådet för statlig styrning med kunskap.
Äldre Bikupediskussion. Kunskapsstyrning Kunskapsstyrning på allas läppar men ännu inget genomslag i praxis Data samlas i mängd, men systemet agerar inte.
Samordnad utveckling för god och nära vård
Vägen till en säker läkemedelsbehandling – är vi redo för kraftsamlingen? Medverkande Hans Karlsson, avdelningschef Sveriges Kommuner och Landsting Ann.
För enklare verksamhetsutveckling och samverkan mot en smartare välfärd SKL har, tillsammans med GR, tagit fram en digital samverkansplattform där man.
Stöd till riktade insatser inom området psykisk hälsa 2016
Välkommen!. Välkommen! Erika Ericsson, eHälsomyndigheten 25 april kl Nuläget för arbetet med gemensamma standarder – eHälsomyndighetens uppdrag.
stöd för uppföljning och förbättring
Överenskommelse mellan staten och SKL
Vad erbjuder Inera Huddinge Vad erbjuder Inera Huddinge
Arbetsgrupper och VIP Februari 2018.
Vägledningsdokument för Vuxna Psykiatri Missbruk
Material för socialtjänsten
Samordningssköterskans uppdrag
Nationell patientöversikt
Nationell patientöversikt
Struktur för styrning och ledning i Göteborgs Stad
E-identitet för offentlig sektor, Efos
Ny biobankstjänst SBR 2.0.
Syfte, målbild och värdegrund för Närvårdssamverkan Södra Älvsborg
Privata alternativs betydelse för sjuksköterskor
Gnosjö kommuns styrmodell
Presentationens avskrift:

Rickard Broddvall, eHälsomyndigheten Tove Gemzell, Inspektionen för vård och omsorg Verksamhets- och utförardomän – ett samordningsarbete

Utgångspunkter Beskrivning av verksamheter och deras utbud samlas in till många register och tjänster och behövs för många ändamål Det saknas ett enhetligt sätt att beskriva verksamheter och utbud Därför har varje myndighet, landsting etc. valt olika begrepp, kodverk m.m. utifrån sina uppdrag

Så vad är problemet? Utan ett enhetligt sätt att beskriva verksamheter och utbud är det till exempel svårt för patienter att veta vilka vårdgivare eller apotek som finns i närheten, att få hög kvalitet i inrapporterade data, att veta vilka offentliga och privata vårdgivare som finns i t.ex. ett landsting, för en läkare på vårdcentralen att veta var elektroniska remisser till specialistvård kan skickas, och att få koll på vilka verksamheter som ska tillsynas.

Samordning pågår… Fyra myndigheter (EHM, IVO, SoS och SCB) har under ledning av EHM ingått en överenskommelse om långsiktig samverkan Nära samarbete med t.ex. apotek, kommuner, landsting, Sveriges kommuner och landsting (SKL) samt Inera Försöka hitta en minsta gemensamma nämnare på nationell nivå för att beskriva organisatorisk struktur och typ av verksamhet Strukturera och standardisera den information som finns

Exempel på vad vi gör nu Ta fram en gemensam, generisk informationsmodell över vård- apotek- och omsorgsverksamheter. Utveckla och/eller enas om befintligt kodverk verksamhetsinnehåll/utbud Funderar över samordning av arkitektur

Till sist Varför nu? Varför långsiktig samverkan? Vi ska inte…. De statliga myndigheterna tar ansvar

Tack