Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
-Protestantiska frikyrkor-
Advertisements

Mission → Uppdrag Diakoni → Tjänande Kyrkan i världen – varför internationell mission och diakoni?
Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen Jag önskar dig styrkan hos de fyra elementen DENNA PRESENTATION GÅR IGÅNG AUTOMATISKT – SKRUVA BARA UPP DINA.
1KR 24 mars, om FIN mm Vi har haft storsamling idag, alla medarbetare… snabbt en glimt vad vi pysslat med…
KRISTENDOMEN. PLANERING 1: Historia 2: Helig skrift 3: Speciella riter 4: Centrala gestalter 5: Gudssynen.
Aposteln Paulus Efter Jesus död och återuppståndelse spreds kristendomens lära genom apostlarna. En av Jesus främsta förespåkarna var aposteln Paulus.
Vad är egentligen ett samhälle? Hur skulle ni definiera ordet samhälle? Dvs när vi pratade om ett samhälle sist, vad pratade vi om då? Ta ngn minut och.
ISABELLA LILJEBLAD BEHANDLARE MEDVERKAN FAMILJEFRID.
Slöjd Så här blir du bättre och får ett högt betyg: Lär dig dessa fyra förmågor: Förmåga 1: Formge och Framställa föremål med hjälp av verktyg och tekniker!
dw. Källkritik och Historiska Källor Med fokus på hur man tillämpar ett källkritiskt förhållningssätt i studier.
JUDENDOMEN Av: Alisa. ISRAEL ÄR JUDARNAS LAND DET ÄR DÄR FLEST JUDAR BOR.
Tre religioner – systerreligioner. Judendomen, kristendomen, islam Tre olika religioner men mycket gemensamt Kommer från samma del av världen Abraham.
LAG OCH RÄTT Brott och straff. Varför behöver vi lagar och regler? Lagarna är till för att : göra det lättare att leva tillsammans. De talar om vad som.
De utrikespolitiska målen & väpnade konflikter. * Vilken är den största konflikten i världen idag? * Vilket land spenderar mest pengar på sin militär?
Svenska kyrkan i utlandet Ett folk i rörelse Våra resor går allt längre bort i världen och varar allt längre tid. Fler och fler svenskar bosätter.
Etik - Att göra det rätta.
KEDJAN AV HJÄLP BÖRJAR MED DIG Hungerdagen 15 – Du kan hjälpa! Kuva: Leena Koskela Hungerdagen 15 – 17.9.
FÖRSAMLINGEN – VÄRLDENS MÖJLIGHET. ”De höll troget fast vid apostlarnas lära och gemenskapen, vid brödsbrytelsen och bönerna. Och fruktan kom över alla,
Guds utvalda folk - förbundsfolket
Lärobok ”Utkik, religion”
Berättande text Du ska skriva en berättande text. Den här texten skriver du inte till någon speciell person. Du behöver då inte tänka på att skriva hej.
Religion - vad är det?.
Hinduism.
Aposteln Paulus Efter Jesus död och återuppståndelse spreds kristendomens lära genom apostlarna. En av Jesus främsta förespåkarna var aposteln Paulus som.
Försoningsläran, kärleksbudskapet
Att vara Jesu vittne (Evangelisation).
Välkommen till mitt utvecklingssamtal ÅK Ht 2017
Andens gåvor 1.
VÄLKOMMEN! BABBEL OCH BUBBEL Klassföräldraträff
LAG OCH RÄTT Samhällskunskap LPP.
Bön & tillbedjan.
Etik och moral.
VÄGEN TILL MÅLGÅNG"   MålGång är en programförklaring som ska verka som stöd för våra aktiva, ledare och föräldrar och hela GSK/MIFs gemensamma fotbollsverksamhet.
Lektion 2:1 Våldets uttryck Våldet tar sig olika uttryck
Nyreligiositet OCH FRIKYRKKOR
Renässansen, den Nya tiden
Steg för livet
Filmanalys.
LÄSSTRATEGIER på högstadiet.
Kommer ni ihåg våra STORA frågor?
Monoteistiska religioner Islam – moskén och koranen
Religion.
Det här arbetar vi med för att du ska kunna nå kunskapskraven
Monoteistiska religioner Moské och kyrka
Upplysningen 1700.
Barnskyddsdokumentation
Året var 2004, i en liten stad som heter Laholm, blev en trygghet totalt omkullkastad. En liten brun nallebjörn blev helt utkastad i kylan! Och blev liggande.
Vem är Kristina Johansson och vad gör hon då?
Vad är regeletik, konsekvensetik och sinneslagsetik
Kap 6 1NT - Högfärsfråga 2 kl (Staymans 2 kl)
Kommunikations- och insamlingsenheten Bert Åberg
Så styrs Sverige.
Kyrkans liv är att vara sänd
Om du har mat i kylen, Kläder att ta på dig, tak över huvudet och en säng att sova i ... Då är du rikare än 75% av världens folk.
Barnkonventionen.
En gemenskap som väcker förundran
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Mobiltelefonins utveckling
Finska Missionssällskapets strategi
Det handlar inte om oss Markusevangeliet 1:32-39
Alla kan läsa och hör sen!
Information om licenser:
Livsåskådningar - hur människor beskriver och tolkar livet
Världens största religion
Historia HT 2018 Catharina Glaas, Marlene Sjölander
Om buden.
Om Tro.
Religion Livsåskådning.
Kyrkan. Kyrkan Hej. Det är jag som skall visa er lite om vad kyrkan är för något om jag hinner.
Helig Ande.
Presentationens avskrift:

Missionsundervisning i skriftskolan Exempel på saker att ta upp under lektionerna om mission

Vad då mission? I den kristna tron ingår tanken att berätta om Gud för alla Vi berättar om Gud eftersom Gud vill att alla människor ska lära känna Honom Missionsbefallningarna finns i bibeln (tex Matt 28:18-20) Mission betyder de kristnas uppdrag att vittna om Guds kärlek för dem som inte känner Jesus

Varför mission? 1/2 Gud älskar människorna och sände därför sin son Jesus till världen som människa Jesus undervisade om Guds rike och inbjöd med sina ord och handlingar alla att bli del av det Jesus skickade ut sina lärjungar att berätta om honom och hans undervisning för alla världens människor

Varför mission? 2/2 De kristnas uppgift är att berätta om Guds kärlek för dem som inte känner Jesus Jesus exempel: Jesus både förkunnade Guds rike och hjälpte människor De första kristna som förebild: samlades för gudstjänster, berättade om Jesus och hjälpte människor i nöd

Hur gör man? Man vittnar om Guds kärlek enligt Jesus och de tidiga kristnas föredöme: ord + handling Varje kristen är kallad att vittna I ord: vi berättar om Jesus I handling: vi hjälper dem som behöver hjälp och arbetar för det goda

Var finns mission? Kristna vittnar om Jesus där de lever och bor En enskild kristen kan vittna om sin tro på sin hemort, i skolan, på jobbet, på fritiden, bland vänner, i församlingen osv. Församlingen vittnar som samfund: ordnar gudstjänster, diakoni, skriftskolor, familjerådgivning, dagklubbar osv.

Mission handlar inte om svärdsmission eller om att omvända andra med tvång. Religiösa påtryckningar är våld och är alltid fel. Mission är inte att utnyttja människors nöd. Vi hjälper människor oberoende av deras religion. Mission är inte kulturimperialism. De kristna ska respektera varje människa, hennes kultur och värderingar. Vad är inte mission?

Vad är missionsarbete? Endel kristna känner sig kallade att resa bort hemifrån och arbeta i ett annat land; det här kallas missionsarbete Alla församlingar stöder missionärer som jobbar på olika håll i världen Missionärerna jobbar i sina egna yrken: de kan vara präster, läkare, lärare, barnmorskor, arkitekter, musiker, översättare eller nästan vad som helst

Finlands ev.luth. kyrkas missionsarbete Kyrkan har sju officiella missionsorganisationer genom vilka församlingarna skickar ut missionsarbetare till olika länder Församlingarna har understödsavtal där de lovar att stöda en egen missionär ekonomiskt och med förbön På missionsfältet jobbar man alltid tillsammans med lokala kristna och arbetar för hela befolkningens bästa

Vad kan jag göra? Jag kan be både för människor i min närhet och långt borta på andra håll i världen Jag kan be för min församlings missionär och följa med hennes/hans nyheter Jag kan gå på gudstjänster Jag kan vara engagerad via min församling Jag kan ge av det jag har (t.ex. Vara frivillig eller ge pengar i kollekten eller stöda fadderbarns skolgång genom någon missionsorganisation)