SLPSLP Screening - Linking - Planning. INSPIRATIONSKÄLLA TILL DET PROCESSINRIKTADE NÄTVERKSTÄNKANDET SOCIALANTROPOLOGERNA BARNS (1954) BOLL (1957.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Pedagogisk planering Åk 7 - 9
Advertisements

Handlednings-samtal Utforska – klargöra samband mellan tanke
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Lokal evidens - Loke En modell att använda för lokal uppföljning av till exempel missbruks- och beroendevården.
PRIVATSAMTAL EXPERTSAMTAL
Det problemorienterade föräldrasamtalet Hur reagerar du själv när du ska få veta något jobbigt?  Ni kan till exempel föreställa.
A survey with a focus on periodontology.
Stockholm den 19. november 2010 Jaakko Seikkula. INTERSUBJEKTIVITY IN PSYCHOTHERAPY AND CONSULTATION ”Life is not psychology but dialogical music” Colwyn.
Textrespons Vad är bra i berättelsen? En händelse? En formulering
Les meilleures photos de
Landstinget Kronoberg Barn- och Ungdomshälsan 6-18 år
Familjeverksamheten Råd och Stöd Familjebehandling
Mål och betygskriterier
Familjebaserad korttidsintervention inom barn- och ungdomspsykiatrin •Telefonsamtalet • Brevet •Samtalet •Utvärdering.
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
Partitur Lundqvist & Ericssons modell för behandling av
…och lite annat smått och gott som kan vara (arbets)livsavgörande…
Marie Edwinson Månsson
Att samtala med ungdomar om tobak
, Hej, Nu har snart en termin gått av det här verksamhetsåret. Vi som jobbar med och för era barn summerar det pedagogiska arbetet på förskolan och konstaterar.
JME Johan Möller Education
Agenda Tankar/funderingar sedan sist? Förtydligande formalia
Myndighetsrollens dilemma
UPPSATSSKRIVNING ENTRÉSKOLAN
1:a Möte Offert process Avsluts process
Kunskapskrav och matriser
Att gå från magkänsla till faktabaserad utveckling Stöd för förskolor och skolor som vill ordna analysgrupp Metoden har utvecklats och prövats i Eu-projektet.
Logoped Lena Nilsson Logoped Elin Berglund
Individuella Utvecklingsplaner på Stordammen
Case management I Svenljunga, Tranemo och Ulricehamn.
Hälsoteket ska förbättra hälsa och välbefinnande hos de boende i Angered genom att: skapa möjligheter för människor att ta ett större eget ansvar.
METODER ATT NÅ ARBETE OCH SAMVERKAN MED HELSINGFORS SERVICECENTER FÖR ARBETSKRAFTEN SMAK-seminariet Nina Sohlberg-Ahlgren Job coach manager.
Tillsynsmetodik Thomas Krook.
ÖREBRO LÄNS LANDSTING Samverkan i partnerskap vid psykisk störning 30 januari 2009 Hur kan vi tillsammans bli bättre? Inspirationsdag för ledare, om samarbete.
Lite skolhistorik?.
Beardslees familjeintervention
Existentiella frågor i dödens närhet
”Växande församlingar i Sverige” presentation av församlingsstudie
Utvecklingssamtal Sandvikens IF P Titta på de olika områdena och prata igenom med barnen vad de själva tycker att de är bra på och vad de tycker.
Åsa Heimer, projektledare, vårdutvecklare BHV-Nord, Stockholm
Exempel på skriftligt omdöme
Handledarutbildning för Läslyftet ht15-vt16 Handledning – Ewa Wictor
The Capital of Scandinavia Det här är ett utbildningsmaterial om utredande samtal med barn och unga. Materialet är framtaget av socialförvaltningen i Stockholms.
Vaggeryds kommun Hur arbetar jag som arbetsterapeut i socialpsykiatri i Vaggeryds kommun?
TILLSAMMANS GÖR VI SKILLNAD. Bakgrund till Mottagningsteamet - Behov av insats, där parterna samverkar i gemensam lokal. - Individen ska inte behöva besöka.
Statistisk hypotesprövning. Test av hypoteser Ofta när man gör undersökningar så vill man ha svar på olika frågor (s.k. hypoteser). T.ex. Stämmer en spelares.
Med tjänstedesign som verktyg: Förstår vi kundens behov och våra utmaningar på djupet innan vi hittar på nya lösningar. Bjuder vi in kunden och olika aktörer.
Dagens punkter: Namngenomgång Kort introduktion till socialt arbete som ämne Grupparbete och lunch Återsamling och genomgång av grupparbetet Avslutningsvis.
Vägledning - 7 steg för en lyckad genomförande av LIKA socialtjänst
Lokalbokning i Outlook
Vägledning - 7 steg för ett lyckat genomförande av LIKA socialtjänst
Resursgrupps-ACT R ACT en metod med stöd i nationella riktlinjer.
Föräldramöte inför säsongen 2014
Coaching.
VÄLKOMNA! Lärandekonferens 2017 LEVEL UP.
Välkommen till ett samtal om VÄRDERINGAR
Smörjer samverkan.
LENNART PAULSSON ”DE SENASTE MÖTESTRENDERNA”
Lön och verksamhet BILD 2: Introduktion forts.
Vad är särskrivning? Vår definition av ordet särskrivning är felaktig delning av ett sammansatt ord Alla ord som börjar med jätte- ska vara ett ord. Jättekul,
Med hänsyn till de sju funktionernas dysfunktion
SAMTALSMETODIK – HUR NÅR JAG FRAM OCH SKAPAR KONTAKT
Information Språkval.
Olika är normen!.
Elin Hultman & Therése Wissö
Botkyrka kommun Brukarundersökning 2018
Lässtrategi Titta på rubrik och bilder.
Att håll och utvecklas som ledare
Att främja små barns hälsa och utveckling.
Jesu lidande och död.
Presentationens avskrift:

SLPSLP Screening - Linking - Planning

INSPIRATIONSKÄLLA TILL DET PROCESSINRIKTADE NÄTVERKSTÄNKANDET SOCIALANTROPOLOGERNA BARNS (1954) BOLL (1957

DEN PROCESSINRIKTADE NÄTVERKSTERAPINS UTVECKLING ROSS SPECK och CAROLYN ATTNEAVE ”Family Networks”, 1966 Översatt till svenska 1975: ”Det sociala nätverket”

DEN FÖRSTA PROCESSINRIKTADE NÄTVERKSTERAPI- UTBILDNINGEN I SVERIGE DAVID TRIMBLE från Boston USA, utbildade personalen på Botkyrka PBU 1980

OLIKA PROCESSINRIKTADE FAMILJE- OCH NÄTVERKSTERAPIMETODER TOM ANDERSENS FAMILJESAMTAL MED REFLEKTERANDE TEAM. Metoden beskrivs i hans bok ”REFLEKTERANDE PROCESSER - samtal om samtalet” JACCU SEIKKULAS DIALOGISKA NÄTVERKSMÖTEN Metoden beskrivs i hans bok ”ÖPPNA SAMTAL” DET PROCESSORIENTERADE MÖTET samt s.k. FAMILJERÅDSLAG inom socialtjänsten Metoderna beskrivs bl.a. i ”NÄTVERKSBOKEN” av Gunnar Forsberg och Johan Wallmark från Botkyrka PBU

STRUKTURINRIKTAT SAMORDNINGSMÖTE SLP SCREENING - LINKING - PLANNING FÖRGRUNDSGESTALTER: HANSEL (1970) JOHN GARRISON, ph.d. (1974) ”Network techniques: case studies in the schreening - linking - planning conference method”. Artikel i tidskriften ”Family Process” volym 13, sept Utgivare: Family Process Institute INSPIRATIONSKÄLLA FÖR VIDAREUTVECKLINGEN AV METODEN I ÖSTERÅKERS KOMMUN: TOM ANDERSENs´ teorier i boken ”Reflekterande Processer” ALLA ELEVGRUPPER som har gått SLP-utbildningen

ÅTERHÄMTNINGSPLAN / GENOMFÖRANDEPLAN DatumNrMålÅtgärder för att nå målet/delmål 12/ T.ex. Att jag ska få hjälp att klara mitt boende Bjud in biståndshandläggaren till ett NV-möte 12/ T.ex. Att jag ska få hjälp att fylla i mina ansökningar till försäkringskassan i rätt tid Bjud in ett personligt ombud till ett NV-möte 12/ OSV!

SVENSK RETRIBALISERING * BJUD PÅ KAFFE MED GOTT BRÖD NÄR DELTAGARNA KOMMER TILL MÖTET! * ”ÅTERSKAPANDE AV STAMMEN”

Sören Kirkegaards bevingade ord Om jag vill lyckas med att föra en människa mot ett bestämt mål, måste jag först finna henne där hon är och börja just där

Sören Kirkegaards bevingade ord forts. Den som inte kan det, lurar sig själv när hon tror att hon kan hjälpa andra. För att hjälpa någon måste jag visserligen förstå mer än vad han gör, men fört och främst måste jag förstå vad han förstår.

Sören Kirkegaards bevingade ord forts. Om jag inte kan det så hjälper det inte att jag kan och vet mera. Vill jag ändå visa hur mycket jag kan, beror det på att jag är fåfäng och högmodig och egentligen vill bli beundrad av den andre i stället för att hjälpa honom.

Sören Kirkegaards bevingade ord forts. All äkta hjälpsamhet börjar med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa. Därmed måste jag förstå följande: Att vilja hjälpa är inte att vilja härska, utan att vilja tjäna. Förstår jag inte det så kan jag heller inte hjälpa någon.