Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vad är särskrivning? Vår definition av ordet särskrivning är felaktig delning av ett sammansatt ord Alla ord som börjar med jätte- ska vara ett ord. Jättekul,

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vad är särskrivning? Vår definition av ordet särskrivning är felaktig delning av ett sammansatt ord Alla ord som börjar med jätte- ska vara ett ord. Jättekul,"— Presentationens avskrift:

1 Vad är särskrivning? Vår definition av ordet särskrivning är felaktig delning av ett sammansatt ord Alla ord som börjar med jätte- ska vara ett ord. Jättekul, jättebra, jättestor.

2 Anledning till fortsatt ökad särskrivning
Varför vissa människor inte bryr sig om att lära sig hur man stavar rätt kan vi inte riktigt förstå. ”Man förstår ju ändå vad som menas”. Och visst är det så i de flesta fall, men just särskrivning kan ibland ge en helt annan betydelse av orden

3 Tips För att undvika särskrivning kan man läsa högt för sig själv, eller för andra. En sak som är väldigt viktig för att minska risken för särskrivning är att skaffa sig ett så stort ordförråd som möjligt.

4 Skum kanin Herr cykel Tänkdig Kokostoppar Gummi boll Såhemskt


Ladda ner ppt "Vad är särskrivning? Vår definition av ordet särskrivning är felaktig delning av ett sammansatt ord Alla ord som börjar med jätte- ska vara ett ord. Jättekul,"

Liknande presentationer


Google-annonser