Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

BARNET I FOKUS Storforsmodellen.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "BARNET I FOKUS Storforsmodellen."— Presentationens avskrift:

1 BARNET I FOKUS Storforsmodellen

2 Ärendegång Oro kring ett barn
Föräldrar kontaktas av rektor/förskolechef, eller den rektor/förskolechef utser, för att informera om den oro som skolan/förskolan har och vilka rutiner Storfors kommun har vid en orosituation. Rektor tar kontakt med IFO chef och IFO chef utser en handläggare inom en vecka. IFO chef meddelar rektor. Rektor kontaktar handläggaren. Möte /samtal med föräldrar/ vårdnadshavare, barn, elevhälsoteam, rektor/förskolechef och representant från IFO. På mötet bestäms det om utökat samarbete ska starta eller om anmälan ska göras till IFO

3 Uppföljning Rektor eller den rektor utser ansvarar för att uppföljningsmöte genomförs. Det gemensamma arbetet pågår så länge som behov finns.

4 Följande alternativ används
Utökat nätverksmöte Viktiga personer ,som kan bidra till en positiv utveckling för barnet bjuds in till möte. Dessa utses av föräldrar/vårdnadshavare och barn . Inbjudan skickas av rektor/förskolechef eller den rektor/förskolechef utser. C Det mötet bestämmer B Anmälan till IFO Anmälan lämnas till ansvarig Tjänsteperson från IFO vid mötet. *Om utredning ej öppnas ska rektor/förskolechef meddelas. *Om utredning öppnas ska utredaren sträva efter att förälder/vårdnadshavare ger samtycke till fortsatt samarbete med skola/förskola.


Ladda ner ppt "BARNET I FOKUS Storforsmodellen."

Liknande presentationer


Google-annonser