Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR"— Presentationens avskrift:

1 En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR
Avd Prisman, Karlslunds förskola

2 Välkommen till oss på avdelning Prisman
På Skogen arbetar Annelie Bremer, Rose-Marie Larsson och Linda Gäfvert. Vår avdelning är inspirerad av arbetet som bedrivs på förskolorna i Reggio Emilia i Italien, men utifrån våra förutsättningar och vår egen vardag. Det första och viktigaste är glädje När barnen är inspirerade och har roligt är allt möjligt. Vi utgår från barnens tankar och idéer i de projekt vi gör och bygger kunskap tillsammans.

3 Vår avdelning har en prägel av utmaning, upptäcksfärd och äventyr

4 Några tankar kring vår verksamhet
Vi vill att alla barn ska utveckla sin egen personliga stil, sin kreativitet och orginalitet. Vi ser olikheter som en tillgång och använder det som ett sätt att lära. Vi arbetar i projekt och har därför inte traditionella språk eller mattegrupper. Istället väver vi in läroplanens olika delar i de projekt vi gör. Vi vill att barnen inspireras av en mängd material, upplevelser m.m. Att få en personlig upplevelse inspirerar barnen till nya upptäckter.

5 Vi vill ge barnen rika tillfällen till möten mellan barn / vuxna
Barnen får lära sig hänsyn och utveckla förståelse för andra samt att våga säga sin egen åsikt. Dokumentation är ett verktyg för oss att utveckla verksamheten och utmana barnen och något vi är skyldiga att göra enligt förskolans läroplan. Barnen är ofta delaktiga i arbetet på olika sätt Barnen blir bekräftade och får syn på sitt eget lärande och blir ofta inspirerande att tänka vidare kring det vi dokumenterar

6 Vi tar skapandet på allvar

7 ”Genom kreativt skapande kan barnen bearbeta och lära sig om världen, men också tillfälle till att utveckla sinnlighet och estetik / konstnärlighet. Skapande aktiviteter utvecklar kreativa barn.”

8 Vår barnsyn Vi tror på barns förmåga - BARN ÄR KOMPETENTA
- BARN KAN OM VI GER DEM MÖJLIGHETER -VI VILL GE BARNEN MÖJLIGHET ATT UTVECKLA SIN SJÄLVSTÄNDIGHET Alla barn ska känna sig värdefulla - VARJE BARN SKA KÄNNA SIG LYSSNAT PÅ OCH RESPEKTERAT FÖR DEN DET ÄR Vi vill göra barnens röster hörda - BARNS RÖSTER ÄR VIKTIGA BÅDE PÅ FÖRSKOLAN OCH UTANFÖR

9 Välkommen att höra av dig till oss om
Du vill veta mer om vår verksamhet! Telefonnummer till avd. Skogen: Förskolechef Carina Ekholm


Ladda ner ppt "En plats för UTMANING UPPTÄCKSFÄRD ÄVENTYR"

Liknande presentationer


Google-annonser