Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Intresset uppstod… (Barns inflytande)

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Intresset uppstod… (Barns inflytande)"— Presentationens avskrift:

1 ”Vi och våra hus”. (Ett Intresse vinklat mot Inflytande och Bygg och konstruktion)

2 Intresset uppstod… (Barns inflytande)
Intresset för var barnen bor uppstod när vi var på en utflykt till vattentornet. Ett barn ville att vi skulle se var hon bodde. Då passade vi på att titta på var ett annat barn bodde i samma område. På den vägen är det. Det har blivit ett projekt att gå hem till barnen för att se var de bor, vilket är väldigt viktigt för dem. Varje vecka planerar vi nu in ett tillfälle till att göra detta. De barn som bor långt bort har fotograferat sina hus och visat för oss andra. Barnen är delaktiga i planeringen av ”utflykten” till deras hem.

3 Mål att sträva emot: ”Barns inflytande”. Utifrån arbetsplanen.
Vad är vårt strävansmål för varje barn när det gäller ovanstående läroplansmål? Att alla ska känna glädje och utmanas utifrån sina egna förutsättningar Att barnens intresseområden syns i verksamheten Att alla skall känna sig delaktiga och ha inflytande i verksamheten Att varje ban ska känna meningsfullhet (demokrati). I gruppen är mina kunskaper och erfarenheter viktiga. Att de får delta i olika former av samarbete. Att de känner att alla vuxna lyssnar och har ett positivt bemötande Att alla barns göranden i förskolan skall synas i utvecklingssamtal /barnaktiva samtal Att barnen blir mer delaktiga i dokumentationer.

4 Geografiskt på kartan. ( Naturvetenskap, samhälle) Var befinner vi oss i vår närmiljö?

5 Vi har målat ”Tyresö View” (Skapande, målningsteknik)
Ett intresse i gruppen har varit att se hur Tyresö View växer upp med utsikt från vår gård. Vi reflekterade kring intresset och tänkte att vi kan se hur det blir om vi tar fram stafflin på gården och försöker måla av skyskrapan.

6 ”Tyresö view” (Skapande-Bild)
Det blev en målningsteknik. Vi använde kolpennor till konturer och akvarell till att färglägga.

7 Kan vi bygga hus. Vi bygger med limpistol
Kan vi bygga hus? Vi bygger med limpistol. (Olika tekniker, bygg och konstruktion.) Ett litet höghus. Nästan en skyskrapa. Ett restauranghus. Man kan äta olika saker där. Ett plasthus, man kan köpa målarfärg och sånt där

8 Barnen har ritat sina egna hus…

9 Vi bygger med kaplastavar. Bygg och konstruktion, samarbete
Vi bygger med kaplastavar. Bygg och konstruktion, samarbete. Här har barnen fått en utmaning : Kan ni tillsammans bygga någon sorts” hus” tillsammans med en grund av kaplastavar? En bondgård. Det fanns olika djur. Ett glänshus. Ett skepp som glänser. Som kan dra bilar i ett garage.

10 Olika tekniker Vi provar olika tekniker som lera och kikärtsbygge.

11 Vad har vi utvecklat? Skapande-måla, rita, färg, bygg o konstruktion, tekniker. Matematik-former, begrepp, räkna, antal, rumsuppfattning, ental, tiotal, siffror, geografi-kartor, meter o kilometer, tid – klockan, Begrepp-låg-hög-högre, upp-ner-i, stort-jättestort-lagom-litet, över-under, höger-vänster, bakom-framför, många-massor-inget, Skriftspråk-Bokstäver, namn, skriva Språk-berättande, reflektion, ordförståelse, Inflytande, delaktighet, rörelse, föräldrars delaktighet, minnen


Ladda ner ppt "Intresset uppstod… (Barns inflytande)"

Liknande presentationer


Google-annonser