Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

1 Polismyndigheten i Jämtlands län Grannsamverkan i Lillsjön.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "1 Polismyndigheten i Jämtlands län Grannsamverkan i Lillsjön."— Presentationens avskrift:

1 1 Polismyndigheten i Jämtlands län Grannsamverkan i Lillsjön

2 2 Polismyndigheten i Jämtlands län 2012-04-03 Vad är Grannsamverkan ? Grannsamverkan är ett nationellt projekt där Polisen är motor med hjälp av andra samverkanspartners. I Jämtlands län har vi arbetat med Grannsamverkan sedan hösten 2010. I ert område finns ett antal huvudkontakt- och kontaktombud där flera är knutna till bostadsrättsföreningens styrelse.

3 3 Polismyndigheten i Jämtlands län 2012-04-03 Varför ska vi då Grannsamverka? Grannsamverkan är ett sätt att bli medveten om hur brotts- ligheten kan se ut och vad vi kan göra för att förebygga den. Förutom att minska brottsligheten och öka tryggheten, är ett viktigt mål att bygga sociala nätverk och öka engagemanget i ett område.

4 4 Polismyndigheten i Jämtlands län 2012-04-03 Varför ska vi då Grannsamverka.. forts Grannsamverkan är en metod som ger effekt och forskning visar att brottsligheten minskar. Undersökningar visar även att potentiella gärningspersoner är mera försiktiga eller helst undviker områden där grannsamverkan finns. Om vi alla börjar med att vara allmänt vaksamma och kontaktar Polisen när vi ser något som är ”fel” samt meddelar grannar och kontaktombud när vi reser bort, då har vi grannsamverkan.

5 5 Polismyndigheten i Jämtlands län 2012-04-03 Vill du veta mer om Grannsamverkan Mer information för ert område hittar ni på vicevärdens kontor

6 6 Polismyndigheten i Jämtlands län 2012-04-03 Kontakta Polisen Vill Ni komma i kontakt med Polisen? •ring 114 14 •skicka tips eller ställ frågor som inte är brådskande via e-post: grannsamverkan.jamtland@polisen.se Vid brådskande fall •ring alltid 112


Ladda ner ppt "1 Polismyndigheten i Jämtlands län Grannsamverkan i Lillsjön."

Liknande presentationer


Google-annonser