Ladda ner presentationen
Presentation laddar. Vänta.
1
ARBETSGRUPP KOMPETENS
En av de tre delar i den nationella livsmedelsstrategin Ny personal Sammanfattning för året som gått, och lite nya tankar om hur man skulle kunna utveckla denna grupp Spännande projekt med nya möjligheter!
2
ARBETSGRUPP KOMPETENS Gruppen har sammanträdd några gånger under 2018:
Fokus på: Attrahera unga Presentation av arbetsmarknadsprognoser Karriärbytare
3
ARBETSGRUPP KOMPETENS
Deltagande i nationella sammankomster kring kompetensförsörjningsfrågan inom livsmedelskedjan Slutsatser: Aktörerna i livsmedelssektorn, från jord till bord, har ett mycket viktigt ansvar att tydligt beskriva och kommunicera dagens och framtidens kompetensbehov. Attraktionskraft är avgörande för en hållbar tillväxt i hela livsmedelskedjan, och ansvaret delas mellan offentliga och privata aktörer i sektorn. Långsiktighet är A och O. Det pågår ett myller av projekt ute bland landets regioner, och det finns en risk att kompetensförsörjningsfrågorna ”projektifieras”.
4
ARBETSGRUPP KOMPETENS Vad händer nu?
Spännande projekt med nya möjligheter! Projektet svarar på behov som synliggjorts i en förstudie som LRF, Livsmedelsföretagen och Arbetsförmedlingen genomförde tillsammans. Dessutom fick Sverige 2017 en livsmedelsstrategi som säger att landets matproduktion måste öka.
5
ARBETSGRUPP KOMPETENS Mer mat - fler jobb
Mer mat – fler jobb bidrar till att öka matproduktionen i Sverige. Målet är att företag inom hela livsmedelskedjan, från jordbruk till förädling, lättare ska kunna växa och anställa – och därigenom producera mer mat. Projektet gör verkstad av livsmedelsstrategin. Projektet pågår mellan 2019 och 2021 och finansieras av Europeiska socialfonden, ESF.
6
ARBETSGRUPP KOMPETENS Slutligen Lämnar er för reflektion
Möte innan sommaren Nya deltagare hjärtligt välkomna!
Liknande presentationer
© 2024 SlidePlayer.se Inc.
All rights reserved.