Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

6.1. För de särskilda bevarandeområdena skall medlemsstaterna vidta nödvändiga åtgärder för bevarande, vilket om så krävs innefattar utarbetande av lämpliga.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "6.1. För de särskilda bevarandeområdena skall medlemsstaterna vidta nödvändiga åtgärder för bevarande, vilket om så krävs innefattar utarbetande av lämpliga."— Presentationens avskrift:

1 6.1. För de särskilda bevarandeområdena skall medlemsstaterna vidta nödvändiga åtgärder för bevarande, vilket om så krävs innefattar utarbetande av lämpliga skötsel- och förvaltningsplaner särskilt för områdena eller integrerade i andra utvecklingsplaner, samt lämpliga lagar och andra författningar eller avtal, som motsvarar de ekologiska behoven hos de livsmiljötyper i bilaga 1 och de arter i bilaga 2 som finns i områdena. 6.2. Medlemsstaterna skall i de särskilda bevarandeområdena vidta lämpliga åtgärder för att förhindra försämring av livsmiljöerna och habitaten för arterna samt störningar av de arter för vilka områdena har utsetts, om sådana störningar kan ha betydande konsekvenser för målen med detta direktiv.

2 Miljöbalken 7 kap 27 § ……Ett område som tagits upp i förteckningen ska prioriteras i det fortsatta skyddsarbetet. Lag (2012:748). FOM 16 § Myndigheterna ska prioritera skyddsarbetet för de områden som har förtecknats enligt 15 §. Inom ramen för sina befogenheter och ansvarsområden ska myndigheterna vidta de åtgärder som behövs eller är lämpliga med hänsyn till det skyddsintresse som föranlett att ett område förtecknats. I fråga om sådana områden som avses i 15 § andra stycket 1-3 ska myndigheterna särskilt bevaka att en gynnsam bevarandestatus bibehålls eller återställs för berörda livsmiljöer och arter. Särskild hänsyn ska tas till prioriterade arter och prioriterade livsmiljötyper.

3 Från regeringsuppdraget;
Länsstyrelserna ska redovisa hur de uppfyllt sina skyldigheter att uppdatera Natura 2000-områdenas bevarandeplaner så att de överensstämmer med gällande regeringsbeslut om områden som regeringen har föreslagit inklusive justeringar samt hur de säkerställt att nödvändiga bevarandeåtgärder är reglerade. Uppdraget ska genomföras i enlighet med Naturvårdsverkets riktlinjer.

4 Nödvändiga bevarandeåtgärder, områdesskydd
Naturreservat, i fördelningsplan (211) Naturreservat, ej startade (133) Områdesskydd, obestämd typ (129) Biotopskyddsområde (43) Naturvårdsavtal (69) Fiskereglering (23) Nytt beslut (140)

5 Övriga nödvändiga bevarandeåtgärder
1. Fiskereglering (23) 2. Nytt beslut (140) 3. OS/ME (8) 4. Miljöersättning (201) 5. Reglering (43) 6. Vandringshinder (61) 7. Sjöfart (6) 8. Igenläggning av diken (18) 9. Kunskapsbrist (96) Totalt (1181)


Ladda ner ppt "6.1. För de särskilda bevarandeområdena skall medlemsstaterna vidta nödvändiga åtgärder för bevarande, vilket om så krävs innefattar utarbetande av lämpliga."

Liknande presentationer


Google-annonser