Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Samverkan för psykisk hälsa i Saepmie

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Samverkan för psykisk hälsa i Saepmie"— Presentationens avskrift:

1 Samverkan för psykisk hälsa i Saepmie
En överenskommelse mellan landsting/region

2 Bakgrund: Två tvillingprojekt
Socialdepartementet har gett Sametinget i uppdrag att sammanställa ett kunskapsunderlag vad gäller psykisk (o)hälsa i Saepmie. Socialdepartementet har beviljat medel till oss, NLL och VLL för att ta fram en överenskommelse för kunskapsuppbyggnad och samverkan för psykisk hälsa i Saepmie. Projekten förväntas samverka. Detta är första gången som Socialdepartementet aktivt prioriterar samisk hälsa. Det är också resultatet av ett lyckat påverkansarbete.

3 Syfte & mål Projektet ska lägga grunden för långsiktig samverkan i syfte att stärka den psykiska hälsan i Saepmie. Ökad kunskap om samisk kultur och hälsa, samt om behov av anpassningar, i primärvård och psykiatri. Utvecklad samverkan mellan landstingen i frågor som rör samers (psykiska) hälsa. Utvecklad samverkan mellan landsting/region och de samiska organisationerna. Ett metodmaterial i samisk kulturförståelse ur normkritiskt perspektiv. En skriftlig överenskommelse. Ska omfatta en åtgärdsplan samt en plan för uppföljning och utvärdering.

4 Övriga ramar SEK Kort projekttid! Ska enligt beslut redovisas 31 mars Kan eventuellt förlängas. Sofia samordnar på 40%. Studiebesök SANKS 7-8 januari Forskarseminarium prel.3 mars


Ladda ner ppt "Samverkan för psykisk hälsa i Saepmie"

Liknande presentationer


Google-annonser