Hasse Ledstedt Verksamhetschef Jordbrogården

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Uppföljning som verktyg Magnus Lagercrantz För ett samhälle där alla kan delta på lika villkor oavsett funktionsförmåga.
Advertisements

Folkhälsa och funktionshinderspolitiken - hälsa på lika villkor
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
En strategi för genomförande av funktionshinderspolitiken
Välkommen Barnet i rättsprocessen Brottsmål & Vårdnadsmål
Föreningsstöd En kväll för information och samtal.
Socialdepartementet Strategi för funktionshinderpolitiken Nationell konferens 16 mars 2011 Ulrik Lindgren Politisk sakkunnig för Maria Larsson.
Vissa av bilderna i denna powerpoint-presentation är tagna av fotograf Paul Quant.   Fotografen har upphovsrätt till bilderna. Endast Handisam och Processtöd.
Linköpings FF Ungdom Ledarträff
Hur gick FN-granskningen?
Handisam –Myndigheten för handikappolitisk samordning
VISION Kommunplaner – strategisk planering
Hur är läget i kommunerna? • 31 kommuner har inventerat sitt bostadsbestånd • Flest hinder kvar i vårdcentraler, socialkontor och skolor • Hälften har.
Projektansvarig Inger Landen Projektledare Marie Walther
Myter om mänskliga rättigheter - fritt efter Elisabeth Abiri
KVALITET & STYRNING I VARA KOMMUN
Nationell spridningskonferens Karlstad Barns rätt på rätt sätt – folkrätt i praktiken Var med och stärk barnets rättigheter!
Grunden i den nya strategin grunden för uppföljning och rapportering ett ramverk, verktyg och vägledning Konventionen och den nationella handikappolitiken.
Vad innebär ett barnperspektiv
Tillgänglighetspolicy – hur hänger allt ihop?
Riksbyggens arbete med ekosystemtjänster
Funktionshinderspolitiken
SydostTrampar Cykelkampanj för arbetsplatser i Blekinge, Kalmar och Kronobergs län Har funnits sedan 2010 Målgrupp – företag, regionala myndigheter, sjukhus,
Barn- och ungdomspolitiska utvecklingsprogrammet och ungdomsorganisationer Sini Korpinen Generalsekreterare Statens delegation för ungdomsärenden.
i kommuner, landsting/regioner
Presentation FOLKHÄLSA I NYNÄSHAMN
Om funktionshindersrörelsens rätt att vara delaktig i beslutsfattandet… …för att skapa förutsättningar för människor med funktionsnedsättning att delta.
Halmstads kommuns visionsstyrningsmodell
Nätverksträff Barnrättsstrateger i Skåne Trelleborg
Det öppna Skåne 2030 Skånes regionala utvecklingsstrategi
Ingela Elofsson
Behöver den lokala samverkan stärkas och kompetensen inom psykisk ohälsa utvecklas? KUR- projektet ger möjligheten! KUR-projektet vänder sig till anställda.
Entreprenörskap + Studie- och yrkesvägledning
Konferens om Forskning och utvecklingsarbeten inom funktionshinderområdet i Öresundsregionen 5 april 2011 Rafael Lindqvist Från sociala rättigheter.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Informationsstrategi
UNGDOMARS DELAKTIGHET
Botkyrkas styrmodell och kommunens ekonomi
Personer med funktionsnedsättning i demokratin
Tillgänglighet på Skolverket Förordning (2001:526) om de statliga myndigheternas ansvar för genomförande av funktionshinderspolitiken 1 § Myndigheter.
Gör barn starkare i kommuner, landsting/regioner Vägledning politiker.
Kultur på recept Projektet Hälsa och Kultur Kalmar län Carina Eskelin Kulturchef Mönsterås kommun Mönsterås Hälsocentral Landstinget i Kalmar län.
Ordförande från Regionstyrelsen (utses av RS) Vice ordförande från organisationerna (förslag av representantgruppen, Tillgänglighetsrådet fastställer)
Sveriges Kommuner och Landsting. En skola för alla?  1842 infördes allmän folkskola och 1882 skolplikt – men inte för alla barn.  1889 fick döva barn.
Rekommendationer - Hur handlar vi utifrån resultaten? Bibehåll förbättringsidén eller utveckla/avveckla, ny PGSA? Förbättringsområde: Patientförening för.
Ekonomiska styrningen Styrningen långsiktig och strategisk Flexiblare – skilda förutsättningar Årliga återrapporteringskrav – mindre omfattning.
Att beakta barnets rättigheter och perspektiv i styrning och ledning är det möjligt?
Fyll i följande punkter och skicka dessa till:
Årlig planering MÖTE MÖTE 23/11 MÖTE TEMA … ORDFÖRANDEMÖTE, MSB
Kommunstyrelsen har beslutat
Målområde 6: En mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård
Barnkonventionen blir svensk lag – Lagrådets yttrande
David Mattsson Hälsopedagog på Sociala omsorgsförvaltningen, Borås stad.
Konventionens juridiska status i Sverige
Mänskliga rättigheter istället för välgörenhet
Quiz Testet ger dig snabb känsla för hur mycket eller lite du vet om barnets rättigheter. Gör testet tillsammans med dina medarbetare. De rätta svaren.
Manus Kultur i ögonhöjd-programmet generellt
Bättre brukarinflytande 2017
KPR april 2018.
Kvalitetsberättelse 2017.
IBIC/ICF Digital delaktighet Öppna jämförelser
Regeringens lagrådsremiss inkom till Lagrådet den 6 juli 2017.
Beskrivning av organisationens ledning och styrning (styrkedjan)
- omsorg om personer med funktionsnedsättning
XX Benchmarking 2 Följa upp jämställdhetsarbetet och resultaten för olika grupper av kvinnor och män, flickor och pojkar.
Jeanette Nordin, programansvarig uppdragsstrateg
Om översynen av stadens råd för funktionshindersfrågor
Barnombudsmannen Fanny Davidsson.
Quiz Testet ger dig snabb känsla för hur mycket eller lite du vet om barnets rättigheter. Gör testet tillsammans med dina medarbetare. De rätta svaren.
Systematiskt förbättringsarbete för jämställda resultat
Presentationens avskrift:

FN-KONVENTIONEN I PRAKTIKEN på kultur- och fritidsförvaltningen Haninge kommun Hasse Ledstedt Verksamhetschef Jordbrogården hans.ledstedt@haninge.se Ann-Britt Öhrstig Tillgänglighetsstrateg ann-britt.ohrstig@haninge.se

UPPFÖLJNING – ”HUR ÄR LÄGET” INOM FUNKTIONSHINDERSPOLITIKEN? MYNDIGHETEN FÖR DELAKTIGHET: Utvecklingen går åt rätt håll men takten är alldeles för låg. Sämre delaktighet och hälsa än övriga befolkningen.

FN-konventionen om rättigheter för personer med funktionsnedsättning Artikel 30 Deltagande i kulturliv, rekreation, fritidsverksamhet och idrott

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen Beslutades av kommunfullmäktige 2013 som styrdokument.

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen Beslutades av kommunfullmäktige 2013 som styrdokument. Bygger på kommunfullmäktiges mål om hållbar utveckling.

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen Beslutades av kommunfullmäktige 2013 som styrdokument. Bygger på kommunfullmäktiges mål om hållbar utveckling. Kopplar ihop målen med artiklarna i FN-konventionen.

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen Beslutades av kommunfullmäktige 2013 som styrdokument. Bygger på kommunfullmäktiges mål om hållbar utveckling. Kopplar ihop målen med artiklarna i FN-konventionen Följs upp och redovisas varje år i kommunens årsredovisning.

LÄTT OCH RÄTT FÖR ALLA Haninge kommuns vägledning för att tillämpa FN-konventionen Beslutades av kommunfullmäktige 2013 som styrdokument. Bygger på kommunfullmäktiges mål om hållbar utveckling. Kopplar ihop målen med artiklarna i FN-konventionen. Följs upp och redovisas varje år i kommunens årsredovisning. Styrande för alla

EXEMPEL FRÅN KULTUR- OCH FRITIDSFÖRVALTNINGENS VERKSAMHETSPLAN 2014-2015 Verksamheternas aktiviteter, exempel En tillgänglighetsanpassad boulebana har byggts. Särskilda elevplatser reserveras inom den nya kulturskolan för barn i behov av extra stöd. Tillgänglighetsverktyg för fritidsgårdarna har tagits fram. Årsredovisningen Aktiviteterna redovisas vid årets slut Kommunfullmäktigemål Folkhälsan ska förbättras Kultur- och fritidsförvaltningens åtagande Öka tillgängligheten till förvaltningens verksamheter med hjälp av vägledningen ”Lätt och rätt för alla”