Det var en gång… Så börjar många sagor. Många sagor är mycket gamla Många har berättat den. Många har hört den. Många berättar den för sina barn. Så lever.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Linux Uttagningen Av Maths Claesson Del 1.
om företaget där du gör din praktik!
Pjäsen handlar om att man får följa den danska prinsen Hamlet och hans kompis Horatio, det börjar med att några vakter som håller vakt vid ett slott får.
Här kommer några bilder från platsen där mysteriet hände en gång…
Kanske är ni goda vänner i ett år,
Kanske är vi goda vänner i ett år...
Mio min strumpa av Josef och Elin. Det var en gång en kille som hette Mio. Han hade en pappa som hade ett slott. Hans lillebror var fångad av den mäktiga.
Sagan om den hungriga vargen
En Modern Saga Grodkonungen.
Muntliga nationella prov i svenska
Leva livet alla åldrar tillsammans: Vi är en internationell rörelse som vill spegla Guds rike med vår livsstil, låta familjen vara den grundläggande.
Les meilleures photos de
Bild med tärning FIGURER KÄNSLOR SAK MILJÖ FÖRHÅLLANDE
Hur du skriver en bra historia
Tips för att vänskapen ska hålla i sig.
NU har vi kommit fram till de revolutioner på 1700-talet som detta arbetsområde i huvudsak handlar om. Den amerikanska och den franska revolutionen. Bägge.
Konsten att spelleda Att skapa ett scenario. Du är nu redo börja skapa! Vi ska nu skapa var sitt scenario som du kan använda dig av antingen som ett enstaka.
Judendomen.
God Kharma! Detta är en kort men trevlig läsning. Njut! Det här är vad Dalai Lama har att säga inför Allt tar bara några få sekunder att läsa och.
Barnens sagor.
6-årskören ”En förtrollad natt” Klicka för att fortsätta.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Klok filosofi … ?.
Sagor, myter, legender & sägner
De försvunna monstret Det var en gång en monster mamma som födde en monster bebis. Monster bebisen heter Brolle. Bebisen var jätte snäll och omtyckt. Dom.
Klok filosofi.
Franska Revolutionen Med Elin och Filippa.
Bilders uttryck En presentation om hur olika färger och vinklar kan påverka uttrycket i en bild.
Introduktion till Sagornas Värld. V38-41
SEX och relationer Del 2. SEX och relationer Del 2.
Fina kojan Av Helena Bross Axel och Omar hittar bräder som någon slängt. Axel säger att de ska bygga en koja. Kojan blir jätte bra. Det finns en arg tant.
Vilken ska bort och varför
Moa hjärta Jesse *Boken är lättläst och har 111 sidor.
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
SAGOTEMA.
Muntliga berättelser En genomgång av vad myter, legender, sagor, fabler och sägner är för slags berättelser.
KEPS att lära sig ur flera perspektiv
Kanske är vi goda vänner i ett år...
FOLKSAGA.
Min Stockholmresa ..
Typiskt för saga Handling Personer Hjälpare och ”stjälpare” Miljöer
Sagoanalys 1. Läs din saga.
Nordiska språken del 1 Lgr-11 säger: ”Du ska känna till likheter och skillnader mellan svenska och de andra Nordiska språken”
Trollkronan Det var en gång 2 troll dom var tvillingar de heter Nisse och Risse. Dom bor i en grotta under kung Långmans slott i Bromskogen. Ordet Brom.
Ärtan på Prinsessan Av Embla Björk.
…något som sägs muntligen.. Ett arbetsområde som väcker fantasin…
En introduktion till Sagornas Värld
Det var en gång en häxa som heter Bu. Bu tycker om att skrämmas, trolla och blanda en trolldryck. Bu bor i en kyrka. En dag skulle Bu flyga med sin kvast,
En författare som blev en svan
Häxjakt Europa 60k dog.
Det var en gång....
Sagor.
Begrepp.
Judendomen k.
Vampyrer. En vampyr är en varelse i mytologin som har övernaturliga krafter och förmågor. De ser oftast inte så mycket annorlunda ut, som en blek människa.
Medeltiden Hur folk lever på Medeltiden? De flesta är bönder Marknadsplatser träffades man Köpa och sälja Under Medeltiden blev några städer.
Tro Medeltiden del 4 åk 4.
Vi bor i sverige Geografi åk 4.
”Att göra gott och leva ett gott liv”
En introduktion till Sagornas Värld
En Modern Saga Grodkonungen.
POLITIK 2. Vem ska bestämma?.
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Lukasevangeliet 9 Mat åt fem tusen Apostlarna kom tillbaka och berättade för Jesus om allt de hade gjort. Han tog dem med sig och drog sig undan till en.
I sagans värld.
Medeltiden –den mörka tiden?
En introduktion till Sagornas Värld
Domstolen under medeltiden Häxprocesserna
Folksagan i 2000-talets Sverige
Presentationens avskrift:

Det var en gång… Så börjar många sagor. Många sagor är mycket gamla Många har berättat den. Många har hört den. Många berättar den för sina barn. Så lever sagan vidare. Den som berättar kanske ändrar lite. Sagan kanske blir längre. Sagan kanske blir kortare. Men det är ändå samma saga. När du läser sagan lever den vidare hos dig.

I sagans värld kan allting hända Det finns vackra prinsessor… … och modiga prinsar och riddare som kämpar mot draken och räddar prinsessan. en prinsessa – flera prinsessor en riddare – flera riddare en prins –flera prinsar

och vackra drottningar. I stora slott bor mäktiga kungar och vackra drottningar. ett slott – flera slott en kung - flera kungar en drottning – flera drotningar

Trolldom och magi Det finns häxor och trollkarlar som kan trolla och förtrolla. De kan förvandla och förbanna. De kan koka magiska trolldrycker . Häxor är onda. Trollkarlar är onda eller goda. en häxa - flera häxor en trollkarl - flera trollkarlar

Magiska önskningar Förtrollade andar i magiska lampor kan uppfylla dina önskningar och ta dig med på en tur på en flygande matta

Älvor Älvor är små och vackra. Med sina vingar kan de flyga. Med sitt trollspö kan de trolla. Ibland är de mycket retsamma. Det finns också pojkar. De kallas alver. en älva – flera älvor en alf- flera alver

Troll Troll är stora och fula eller små och fula, men alltid fula. De har svans och är mycket rika. De är lite dumma och lättlurade. De bor i grottor i bergen . ett troll- flera troll

Jättar Jättar är mycket, mycket stora. De är jätte-stora! Men de är inte jätte-smarta en liten pojke kan lura en jätte. En jätte - flera jättar

I Fablernas värld En fabel är en saga där djuren pratar… och gör allt som människor gör. en fabel- flera fabler

Ja, i sagan kan allting hända