Forskningsverksamhet I institutionens verksamhet betonas sambanden mellan det vi äter, vår hälsa och hållbar utveckling. Centrala teman i forskning är.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Positive Footprint Housing Ett föredöme inom hållbart boende
Advertisements

Förbundsstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 14 september 2012 (§ 64): att Regionförbundet Östsam bildar Östgötakommissionen för folkhälsa i enlighet.
Hållbart samhällsbyggande i världsklass
Det svenska kulturarvet
Internationellt föredöme inom hållbart boende och bostadsbyggande Positive Footprint Housing.
Utbildningsvetenskaplig fakultet •IPD •MHM •Idrottshögskolan •Institutionen för arbetsvetenskap •Rektorsutbildningen Miljöberedningen tillsattes våren.
[Byt ut Avfall Sverige mot egna organisationen alternativt svensk avfallshantering där så är lämpligt.]
Navigio Rekrytering & Ledarskap - Hälsobefrämjande ledarskap -
Hem – och konsumentkunskap Sjöfruskolan VT-12
HEM- OCH KONSUMENTKUNSKAP
Utbildningsvetenskap med lärarutbildning En komplett miljö för lärarutbildning. Dessutom påbyggnadsutbildningar, forskarutbildning och forskning.
Linköpings universitet
Kick-off HVS 2012 Välkomna! Vad har hänt? Vad planeras?
Projekt Lärande på arbetsplats ÅLAND Åland har invånare: Mariehamn Landsbygden Skärgården2 219.
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Aktuellt från gymnasiefronten Eva-Lena Arefäll Augusti 2008.
Organisation Datum: Universitets- biblioteket* Linnéuniversitetets organisation 2013 Lärar- utbildningar *Egen styrelse Universitetsstyrelse.
Utbildningsvetenskaplig forskning
Forskargruppen organisationsutveckling och ledarskap Thomas Andersson, Högskolan i Skövde
Kvalitetsnivåer för Måltidsverksamheten i Lerums kommun
Tema Kär och galen.
Kommission för ett socialt hållbart Malmö 30 maj 2012 Kommission för ett socialt hållbart Malmö.
MAT Vad väljer jag? Hälsa Ekonomi Miljö.
Förslag till rambeskrivning för institution 1 Namnförslag: Institutionen för pedagogik och specialpedagogik – Department of Education 1. Teman.
Strategisk utveckling av lärarutbildning vid Göteborgs universitet Projekt 2012–13 1.
Forskningsöversikt Lärarutbildningen  Peter Bengtsson
Pedagogisk planering Brönjaskolan
Tema: Hållbar utveckling
SAHLGRENSKA AKADEMIN Hälsovetenskap nära verkligheten.
Institutionen för hälsa vård och samhälle / I Hallström/ Kick off/ FORSKNINGSPLATTFORMEN, Handikappvetenskap med inriktning habilitering Eva.
Lektion 1 Vt-15 Vad vi gör idag?
Entreprenörskap och förnyelse av organisationsformer Elisabeth Sundin, Professor Malin Tillmar, Docent.
FoU-dagen 2008 Prioriteringar FoU-projekt Evidensfrågor Etik Karin Zingmark, FoU-dagen 2008.
Turistmål Norden Jag ska åka till Göteborg i två dagar. Det blir den 9/6 till den 10/6. Jag ska gå på Liseberg & Universuem!
Hur ska man planera upp sina måltider?
Inledning till projektstudier Språk- och kulturvetenskapernas didaktik Prof Anna-Lena Østern Akademilektor, docent Ria Heilä-Ylikallio T.f. akademilektor.
Socialt Ansvarstagande 2.0. Moderator Joakim Kaminsky Medverkande: Claes Borgström fd jämo, advokat, Borgström & Bodström Kerstin Elias expert social.
3 500 Rädda Världen! Hur svårt är det? Synliga resultat!
Neurodidaktik Om hjärnvägar och knutpunkter
Föräldraråd Tack!. Bildningsförvaltningen Lgr 11 Läroplan för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 Del 1- Skolans värdegrund och.
Exempel på elevsvar uppgift 1
KOSTPOLICY VUXENNÄMNDEN I ESKILSTUNA KOMMUN ANTAGEN AV VUXENNÄMNDEN
Vårrullar Recept till lektion 3 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Elev Här är några av de bilder jag pratade kring första tillfället ni hade HKK-ämnet nu i åk.8.
Kompetensutveckling MILJÖ Miljöenheten vid GU erbjuder kompetensutveckling för anställda vid universitetet. ”Sommarbuffén” är en sådan utbildning.
Introduktion till studier på avancerade nivå vid Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI ht 2011 VÄLKOMNA! Hushållsvetenskap Kostekonomi Kostvetenskap.
Köttbullar sås och potatis Recept till lektion 2 Receptet fotograferat från Hem- och konsumentkunskap ÅK 6-9 Förlag Interskol.
Miljösamtal Ljungskile folkhögskola Stefan Edman.
Dagens lektion? Mängd, metod, planera. Mat måltider och hälsa Jämförelser av recept och beräkning av mängder vid matlagning. Skapande av egna recept. Bakning.
Hem- och konsumentkunskap Vt 16 1.Vad kostar maten? Helfabrikat, halvfabrikat laga från grunden. 2.Pizza ”hemlagad” vad kostar den? 3.Uppgradera snabbmaten?
Pizza Recept till lektion 5. Pizza kemiskt jäsmedel = bakpulver kan du nämna 2 till?
1 Lärande för hållbar utveckling inom NTA Gerd Bergman, utvecklingschef
VoF organisation Förvaltningsorganisation Förvaltningschef Jan-Erik Samuelsson Biträdande förvaltningschef – chef biståndsenheten SoL LSS.
Universitetets organisation
Utbildning i Fysisk Planering Vid BTH - Karlskrona
Regionens hus Skövde.
BESÖK OSS PÅ FACEBOOK ELLER EDGYMNASIET.SE
Universitetets organisation
Hem- och konsumentkunskap (HK)
Hem- och konsumentkunskap Lek 2
Vad gör vi idag? Lek 3 Vad händer idag och varför?
UKÄ:s utvärdering av hållbar utveckling – resultat, slutsatser och rekommendationer Göran Finnveden Professor, Vice-rektor för hållbar utveckling Ordförande.
Universitetets organisation
Universitetets organisation
Utbildningsvetenskapliga fakulteten, Göteborgs universitet
Näringslivsutveckling &offentliga måltiden
Vad gör vi idag? Vad händer idag och varför? Matlagningsprov ½ gruppen. Ta med dig recept och anteckningar om du ska laga mat, är du kamratbedömare tar.
Grundlärarutbildningarna
Utvecklingsavdelningen SDF Angered
Offentlig sektor som kund & lokala producenter som leverantörer Eva Nolenstam
Fakulteten för hälso- och livsvetenskap FHL
Presentationens avskrift:

Forskningsverksamhet I institutionens verksamhet betonas sambanden mellan det vi äter, vår hälsa och hållbar utveckling. Centrala teman i forskning är kostvanor, måltider, ledarskap och organisation i restauranger och storhushåll samt kostens betydelse för folkhälsan.

Forskningsinriktningar Mat och måltider Vanor, attityder, kunskaper, val, hälsa, miljö Resurshushållning i vardagslivet Inköpsbeteende, el-användning, avfallshantering Hem- och konsumentkunskap Didaktik, resurshushållning, genus, styrdokument Slöjd Pedagogik, didaktik, historia, teknik

Doktorsavhandlingar

Licentiatuppsatser

Doktorander 2008 Peter Hasselskog ”Komolär-projektet” Ann Parinder ”Matvanor och klimatförändring”

Doktorander 2008 Anna Post ”Flaskhalsar för användningen av ekologiska livsmedel inom storhushållssektorn” Stefan Pettersson ”Idrottsnutrition” Hillevi Prell ”Barn, mat och media”

Forskare vid MHM Professor Helena Shanahan Docent Christina Berg FL Kerstin Bergström FL Ingrid Cullbrand MD Ann Gleerup FD Marléne Johansson FD Lena Jonsson FD Monica Petersson FM Helene Wåhlander FD Helena Åberg