De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära 200 000 invånare i regionen. Medlemmar.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Vägen till det goda livet Kommunvis förberedelse inför skapandet av delregional genomförandeplan.
Advertisements

30 – 18 – 11 – – 134 – 124 – – 76 – 75 – 62.
Vision 2025 Foto: Hanna Maxstad I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Lust är passion,
Näringsdepartementet Attraktions kraft Sverige - världens bästa land att vistas, verka och växa i.
FoU-samverkan på EU-arenan – Regionala FoU-strategier för Norra Sverige Erik Bergkvist Rapportör EuropaForum.
Näringsdepartementet Hur kan den kommande innovationsstrategin för Sverige stödja internationalisering? Sara Modig Nationella Klusterkonferensen Karlstad.
Dialogdag 23/ Lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län Regionalt tillväxtarbete (regionalt tillväxtsansvar) -Regional utvecklingsstrategi.
Kommunikationsplan Uppdrag Med bakgrund från GO-konferensen 2008 gavs sekretariatet i uppdrag att arbeta fram en kommunikationsplan för GÖTEBORG- OSLO.
1 Geografiska perspektiv på tillväxt spelar roll Politikens fokus; -Hur tas hela landets tillväxtpotential tillvara? Vårt arbete; -Hur ser tillväxtförutsättningarna.
Forskning och utveckling/innovation i Norrbottens kommuner
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Gemensam gymnasie- och vuxenutbildning i Hälsingland.
Oavsett inställning, oavsett position påverkas vi av globaliseringen! Gränser rivs, länder blir regioner, tekniken skapar nya möjligheter, ungdomar har.
Simrishamnsbanan – från kust till kust under timmen.
Det regionala planeringen och växande arbetsmarknadsregioner
Det regionala innovationssystemet
Värdegrund, Vision och Verklighet.
Projektnamn, projektledare och deltagande aktörer
Utvecklingsprogram Södertörn. Vision 2020 Kommunerna på Södertörn är en attraktiv del av Stockholm - Mälarregionen, med en halv miljon invånare, som med.
Green Living. Förstudien undersöker förutsättningar för att utveckla marknads- och mötesplatser med syfte att främja företagsutveckling inom klimatsmarta.
Vi blir Region Jönköpings län
Norrstyrelsens styrgrupp för infrastruktur 2009 BILD 1 Infrastruktur i Region Norrland – vision, mål och verksamhetsidé.
Det öppna Skåne 2030 Skånes regionala utvecklingsstrategi
Så hänger det ihop VISION VÄRDERINGAR MÅLBILDER
Ortsutveckling Bettna Stormöte den 9 oktober 2013 Välkommen!
Regionalt utvecklingsprogram
Världsklass 2015 ”Tillsammans utvecklar vi Örnsköldsvik”
Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens styrgrupp för trafik Benny Eriksson, S, Timrå Erik Sedig, KD, Vännäsby,
19 april april 2006 Hållbarhetsrådet 1/ bildades Hållbarhetsrådet Tillhör Boverket, med eget Råd som beslutar om.
Göteborgs universitet förnyas – implementering av organisationsarbetet
Vilken roll har de idéburna organisationer Kärt barn har många namn – idéburna, ideella, non-profit, kooperativ och sociala företag Unikt inte komplement.
Region Norrland Vision och mål för kollektivtrafiken Arbetsmaterial för Norrstyrelsens trafikarbetsgrupp.
Strategisk plan MEDICINSKA FAKULTETEN VID LUNDS UNIVERSITET.
Riksorganisationen Hela Sverige ska leva utvecklingsgrupper, 100 kommunbygderåd, 24 länsbygderåd och 44 medlemsorganisationer.
Regional utvecklingsstrategi – RUS – antogs 2010 Mobilisering och kraftsamling Regionala prioriteringar En riktningsgivare med vision, mål och strategier.
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Enheten för regional tillväxt, Näringsdepartementet
En förnyare av forskning och utbildning Linköpings universitet Tilläggsbilder samverkan.
Serviceprogram (RSP) Remissutkast Jämtlands län - att längta till och växa i.
Stadsledningskontoret Vårt arbete i Umeå kommun Budget och direktiv för nämndernas verksamhet Mål för Umeås utveckling invånare – senast.
GoINN är en kraftfull satsning från Chalmers och Göteborgs universitet för att bygga samverkande innovationssystem. Projektet genomförs tillsammans.
VÅRD- OCH OMSORGSUTBILDNING PÅ GYMNASIAL NIVÅ (RIKET)
Regionala styrkor och branschkluster i Helsingborg-Helsingör
Life Science betydelse för Västsverige. Life Science – en framtidsbransch Viktig bransch för den nationella och regionala tillväxten.  20 % av Sveriges.
1. 2 Smart TillväxtHållbar TillväxtTillväxt för alla Innovation « Innovationsunionen » Koldioxidsnål ekonomi « Ett resurseffektiv Europa » Nya jobb «
”Målet med den regionala tillväxtpolitiken är utvecklingskraft i alla delar av landet med stärkt lokal och regional konkurrenskraft”. PROP. 2013/14:1 UTGIFTSOMRÅDE.
Den Goda affären Madelene Winbo, Upphandlingschef Region Halland
ET 100% FJERNUNDERVISNINGS-BASERETSTUDIECENTER © Jerry Engström Campus Västervik.
Timrå – en stark kommun i en växande region. Varför en vision? En vision är en positivt laddad uppfattning om en önskad framtid. Att enas om en gemensam.
Kristinehamn 2030 – den vänliga och nyskapande skärgårdskommunen.
Vision 2030 Resultat från medborgardialog. En vision i sitt sammanhang (schematisk) Vision 2030 Prioriterat område 1 Prioriterat område 3 Prioriterat.
Entreprenorsregionen.se. Elva kommuner i fyra län i samverkan.
Mobilisering av en innovationsmiljö SKB:s laboratorier och tillväxt i regionen.
projekt campus näckrosen universitetsstyrelsen
Dalarna ska vara ledande i Sverige för lanthandelsutveckling och
Tolv kommuner i fyra län samverkar
Ulf Tynelius.
I Västmanland löser vi globala utmaningar Affärsplan Västmanland
2016: Ökade intäkter, men också ökade kostnader Kommunsektorn +22 mdr Landsting och regioner +3 mdr
Välkommen till skärgården
Skövde! välkommen till.
Huvudföreningens uppgift är att

Competence Academy – Public Sector
Vad innebär regionbildningen?
Vi förenklar era affärer - Det här är UpphandlingsCenter
Där idéer blir verklighet
Timrå – en stark kommun i en växande region
Året som gått Näringslivs- och destinationsutveckling
Presentationens avskrift:

De sex kommunerna i Sundsvallsregionen Hudiksvall Härnösand Nordanstig Sundsvall Timrå Ånge Tillsammans är vi nära invånare i regionen. Medlemmar

Om Sundsvallsregionen Sundsvallsregionen startade 2006 och är ett frivilligt samarbete där de sex medlemskommunerna delar vision och mål. Styre Styrelsen består av de sex kommunernas kommunstyrelseordförande, vice ordförande och oppositionsråd. Kommuncheferna utgör styrgrupp.

Syfte och mål De sex kommunerna i Sundsvallsregionen samarbetar för att gemensamt Bygga en starkare hållbar tillväxt Skapa en gemensam arbets-, utbildnings- och boenderegion Ha en samsyn på behovet av utbyggd infrastruktur för kommunikationer

Sundsvallsregionen, Norrlands största arbetsmarknad och med eget universitet, är det bästa alternativet till storstäderna! Här finner fler sin försörjning, lever ett rikt liv och trivs. Vi har goda förutsättningar för alla som vill bo, arbeta och studera i Sundsvallsregionen. Vi är väl kända inom och utom landet som ett alternativ till storstäderna. Vi är en växande region med stark framtidstro, stolthet och konkurrens­kraft. Kreativitet och entreprenörsanda har frigjorts. Här förverkligas drömmar och idéer. Framgång främjar framgång. Vision

1.Långsiktigt och målmedvetet samarbete mellan kommunerna och i samverkan med andra aktörer 2.Bra kommunikationer och utbyggd infrastruktur 3.Bra och variationsrikt boende och attraktiv livsmiljö – i städerna och på landet 4.Ett näringsliv och en offentlig sektor med goda möjligheter till forskning, innovation och utveckling samt kompetensförsörjning Sex vägar till framgång

5.500 näringslivsbranscher med utbildningsmöjligheter på alla nivåer ger goda möjligheter till arbete och studier och är en stark marknad för företag 6.En kompetent offentlig verksamhet som skapar goda förutsättningar för människor och företagande genom kvalitativa välfärdstjänster som exempelvis ett väl fungerande utbildningssystem Sex vägar till framgång

Uppgiften för Sundsvallsregionen är att bredda och fördjupa samarbetet så att kommunerna tar tillvara på utvecklingsmöjligheterna för vår region. Samarbetet i Sundsvallsregionen gör alla deltagande kommuner till vinnare. Vi bygger en gemensam identitet och ett gemensamt varumärke för vår arbets- och boenderegion. Samtidigt vill vi lyfta fram att varje kommun i regionen har sin särprägel. Detta ger oss styrka. Kommunerna samverkar tillsammans inom flera olika områden. Samverkan

Alla beslut tas i konsensus Deltagandet i samtliga aktiviteter bygger på eget intresse från medlemskommunerna Varje enskild kommun betalar en medlemsavgift. Medlemsavgiften betalas årligen och beräknas per kommuninnevånare. Ett långsiktigt samarbetsavtal mellan medlemskommunerna ligger till grund för arbetet Principer

Kompetensförsörjning Näringslivs- och destinationsutveckling Trafikering och Infrastruktur Utveckling av samarbetet Målområden 2015 i Sundsvallsregionen

”Sundsvallsregionen, Norrlands största arbetsmarknad och med eget universitet, är det bästa alternativet till storstäderna!”