Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Lust att lära - möjlighet att lyckas!
Advertisements

Idéer för ett bredare entreprenörskap
2-årigt samverkansprojekt
Skola och arbetsliv i samverkan
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Den nya skollagen 1985 års skollag skollag var på olika sätt föråldrad
Mottagande i särskolan för elever med utländsk bakgrund
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Från utredning till ny skollag - elevhälsa för att främja lärande
Den svenska förskolan.
Den framtida gymnasiesärskolan
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Granskning av elevhälsans medicinska insats (skolhälsovård) Sunne kommun december 2011.
Kompetensutveckling för att ge rätt stöd till arbete och studier Projekt.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Elevinflytande i planeringen av undervisningen
Våra farhågor 1.Adressen blir också fortsättningsvis ett misch-masch där uppdraget riktas till den professionella organisationen medan ansvaret för brister.
Om utbildning och utvecklingsstörning
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Gymnasieutbildning Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2008,
Några godsaker á lá Nacka. Forsknings- och utvecklingssatsning Didaktisk forskarskola i samverkan med universitet och högskolor, för förskollärare och.
UPPDRAGET kompetensutveckling av lärare en multimediadator till deltagande lärare e-postadresser till alla lärare och elever förbättra tillgängligheten.
Hälsa, lärande och trygghet
Kunskaper Mål: Öka eleverna läs- och skrivförmåga Elever som lätt når kunskapskraven som minst ska uppnås upplever att de får ledning och stimulans att.
Vad det handlar om Malmö stad satsar på att göra Malmö till en trygg och bra stad att leva, bo och arbeta i. Tillsammans med Malmöborna, företag, fastighetsägare,
Patientmaktsutredningen
1 Förordning 1997:702 Vem? Varje kommun, kommunal förskola, fritidshem, skola Kommun: skolformerna, förskoleverksamhet, skolbarnsomsorg Andra huvudmäns.
Lokal arbetsplan Hedlunda skola Kunskaper, utveckling och lärande Barnen/eleverna ska känna sig trygga, respekterade och ha demokratiska värderingar.
Uppdrag att genomföra integrationsinsatser inom skolväsendet - ”Nyanländas lärande” Uppdragets olika delar: - kartläggnings- och bedömningsmaterial 18,5.
Utmaningar inom utbildningsområdet i Stockholms län Stockholmsregionen ur ett OECD – perspektiv Ett antal problembilder och utmaningar KSL:s roll och uppdrag.
CARLBECK-KOMMITTÉN Översyn av utbildningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning Dir : 100
Syftet med rapporten Belysa likvärdighetens utveckling utifrån olika indikatorer Diskutera orsaker till utvecklingen Analysera konsekvenserna för likvärdigheten.
Disposition och utgångspunkter
Kvalitetsredovisning Resultat för grundskola 1 Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och utbildning i Nacka kommun år 2007 Antagen av Utbildningsnämnden.
Gymnasiesärskoleutredningen Den framtida gymnasiesärskolan - en likvärdig utbildning för ungdomar med utvecklingsstörning SOU 2011:8.
GYMNASIESÄRSKOLAN i skollagen
BUN DAGAR Resultat- och Kvalitetsuppföljning
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
FÖR DEN JAG ÄR Om utbildning och utvecklingsstörning SOU 2003:35
Elevdemokrati i praktiken
Kvalitetsgranskning 2010 Christina Lindh & IngBeth Larsson
Distansundervisning för elever bosatta i Sverige.
ELEVER I SKOLAN = ELIS
Erfarenheter av särskilt pedagogiskt stöd till studerande Jan Hallén, rektor Annette Gottfridsson, specialpedagog.
Nämndplan 2015.
Skollagen (2010:800) I 2 kap. 36 § skollagen, som började tillämpas 1 juli 2011, står det att eleverna i grundskolan, grundsärskolan, specialskolan, sameskolan,
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig Förskoleklass, grundskoleutbildning och skolbarnsomsorg Kvalitetsredovisning för förskoleverksamhet och.
Barn och elever i behov av stöd Barn- och utbildningsnämnden
Lönekriterier för lärare inom samtliga skolformer inom Utbildning Gävle och Näringsliv & arbetsmarknad Gävle (gäller från och med 2016 års löneöversyn)
Perspektiv på specialpedagogik med särskild fokus på utvecklingsstörning och särskola Stockholms universitet ) Jerry Rosenqvist.
Orebro.se ALLA ska med – att ge stödinsatser i utbildningen! Kerstin Isaksson Specialpedagog Centralt Skolstöd/Lotsen ansvarig för kommungemensamma skolplaceringar.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Mångfaldsprojektet Specialpedagogik i ”Mångfaldens Sverige” Ett samarbetsprojekt mellan Specialpedagogiska institutet och Högskolan Kristianstad.
Skolinspektionen Bra tillsyn – bättre skola - Det pedagogiska ledarskapet.
Utbildning för nyanlända elever Höstterminen 2015.
Brygga från skola till arbete Lena Abrahamsson Samordnare för uppdraget unga med funktionsnedsättning.
Riksförbundet Attention: Vi är en intresseorganisation för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) Vi företräder våra medlemmar.
Arbete med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram.
Samordnad utveckling för god och nära vård S2017:01
Komvuxutredningen (U 2017:01)
Samordningsförbundet
Enheten för mottagande av nyanlända elever
Stöd och anpassning av undervisningen för varje elev. Vad krävs?
Olika mycket pengar till olika skolor – vilka effekter ger det
Fördjupning till systematiskt kvalitetsarbete
Personen från Skolverket
Arbetsgång Yrkesmässa Leksand
Kvalitetsanalys – förskola och skola i Nacka år 2017
Presentationens avskrift:

Skillnader i lagstiftningen Analys om de skillnader som finns i lagstiftningen är motiverade ur pedagogiska, sociala eller andra aspekter Se över gällande bestämmelser vad gäller terminologi och ordval Utreda möjligheterna att öka valfriheten Analysera elevinflytande och delaktighet i särskolan

Ökat föräldrainflytande Ta ställning till en eventuell permanentning och föreslå eventuella tillägg till skollagen

Gymnasiesärskolans anpassning till förändringar i gymnasieskolan Utarbeta ett särskilt skollagskapitel om gymnasiesärskolan Ta ställning till de förändringar i gymnasiesärskolan som förändringar i gymnasieskolan kan föranleda Uppmärksamma och sprida goda idéer för att underlätta gymnasiesärskolans elevers utträde på arbetsmarknaden och i vuxenlivet Analysera tänkbara branscher/sektorer för ett framtida arbetsliv.

Det ökande elevantalet skillnaderna mellan kommuner Förändringar i lagens bestämmelser om personkretsen Förändringar i utredningsförfarandet Skärpta krav på dialog med elever och föräldrar Särskilt granska utredningsförfarandet av barn med invandrarbakgrund i samband med mottagandet i särskolan och föreslå eventuella åtgärder

Resursfördelning till olika skolformer Göra en fördjupad översyn över resurshanteringen i kommunerna och dess effekter Närmare analysera de stora skillnaderna i kostnader mellan olika kommuner Se över resurserna till Särvux

Inkluderande undervisning Vilka förändringar måste till såväl i grundskolan som i gymnasieskolan för att öka skolornas möjligheter att hantera olikheter Vilka är förutsättningarna för en ökad samverkan och en inkluderande skola Hinder och möjligheter för att åstadkomma en inkluderande undervisning

Inkluderande undervisning forts Lyfta fram goda exempel på inkluderande undervisning i Sverige och utomlands Utreda och föreslå åtgärder när det gäller grundskolans förmåga att ta hand om barn i gränszonen mellan grundskola och särskola

Kvalitet i särskolan Ytterligare analysera verksamheten i särskolan ur kvalitetssynpunkt och föreslå eventuella åtgärder

Lärarutbildning och kompetensutveckling Vilken grundkompetens behöver lärarna ha Behovet av specialpedagogiskt stöd Skolledarnas erfarenhet och kompetens Arbetslagets sammantagna kompetens Assistenternas uppdrag, roll och kompetens Möjligheter till utvecklingsarbete och forskning inom skolan

Särvux Analysera gränsdragningsfrågor och försöka hitta någon slags lösning Anpassa nuvarande bestämmelser till förändringar i skollagen och förordningen om kommunalt stöd till vuxnas lärande