Mobiltelefon.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Husets Historia Så här kan möjligen ett utav de första hemmen ha sett ut på stenåldern- en grotta. Egentligen är det ingen specifik person som har.
Advertisements

Utredande text - källkritik.
Gratis kollektivtrafik för Studenter!
Optik Läran om ljus.
Mopeden.
Av: Almir, Martin, Ismail, Edvin
~ Den första mobiltelefonen ~
Bensinpris God dag, Jag har hört, Att bensinpriset kan inom den närmaste framtiden komma upp till Sek 17,00.
KKME – Livsfrågor Oktober 2007
SSQ 5.6 sida 1 De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. För varje fråga ska.
Mobility on Demand Miljövänlig, kostnadseffektiv och imagestärkande mobilitet.
Flygplanets Historia Nutidens flygplan Leonardo Da Vincis.
Informationsmöte Kungsbacka Bredbandsnät
Traktorer då och nu.
Redovisning av intervjuer (Empiri)
hej och välkomna EKVATIONER Ta reda på det okända talet.
Med rätt teknik kan vi rädda miljön
Teknik för åk 9 vid Olaus Petriskolan. Teknikutveckling.
Marknadsföring Bertil Grenströmer.
Vi vill att varje 5 – åring som lämnar våra förskolor i Avesta kommun…
Spisens historia.
Mobiltelefonins utveckling
Bilar 1769 av Nicholas Cugnot 1885 Carl Benz tvåtaktsmotor (gas)
VAD KOSTAR DET AVGIFTSFRIA LÅNET?
Vill du lära dig kort division?
Var vänlig svara på nedanstående frågor innan du svarar på frågorna om din hörsel Namn: Datum: Ålder: Jag använder en hörapparat (vänster öra) Jag använder.
Grunderna - Från ett logiskt perspektiv André Bodin, Anders Edholm – 2011.
VAD ÄR TEKNIK?.
De följande frågorna gäller din förmåga och dina upplevelser i samband med att höra och lyssna i olika situationer. Du svarade på samma frågor tidigare.
Fotosyntesen Hur fungerar den?.
Hållbar utveckling Hållbar utveckling är hur vi ska kunna fortsätta med att exempelvis få rent vatten utan att det förstör för andra människor på våran.
Hotet mot miljön.
Flygplan Av: Mathilda & Leona
Här presenterar vi en enkel och bra idé för att spara på vår miljö.
Glödlampa Av: Johanna Wermlund och Sanna Stenberg.
Vissa är smarta, andra inte men oavsett så är de bra att ha
Kemins grunder 1 Kemi förr och nu.
Mobilens utveckling Det började med att den italienska uppfinnaren Guglielmo Marconi lyckades föra över röster via radio. Efter det tog det inte länge.
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
En hållbar utveckling tillfredsställer dagens behov
Jordbruk i Sverige och Australien
Människan Vi människor har en överlägsen hjärna och en unik hand med tumme. Människans första steg mot att bli människa togs när hon började använda.
Val av transport till resmålet.
Ekologi Naturkunskap 1.
- Orsaker , effekter, påverkan och förbättring!
Har tekniken någon betydelse för oss? Ja! Vad krävs för att civilisationen ska överleva och utvecklas? Räcker det? Nej! Här är ett exempel: att kunna.
Luftballonger de första flygfarkosterna av européer var varmluftballonger som utvecklades på 1700-talet. Som sen utvecklades till vätgasballonger i slutet.
Mobiler.
Mineraler Gödning Kvävets kretslopp.
Vad blir bedömt? Läsa Läsa Visa läsförståelse, göra sammanfattningar, diskutera budskap och se kopplingar till samtid. Skriva Skriva Skriva olika texter.
En mobil växel olik alla andra
Kemi finns överallt runtomkring oss.
BESÖKET PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN VI HAR VARIT PÅ STUDIEBESÖK PÅ ÅTERVINNINGSCENTRALEN. ÅTERVINNINGSCENTRALEN ÄR EN SOPTIPP DÄR MAN KAN SLÄNGA SKRÄP SOM.
Sophie Eklund Automatiserade röstsamtal till Telias fiberkunder /Relation/Identifier 0.1 Draft.
Fröken My. My Sara Ann Fagerstedt (Nordström) Lilla My föddes den 18 februari 1980 Halvirländska 2 barn (11 och 7) Bor i Spånga i villa Älskar att virka.
Hållbar utveckling Den mesta el vi använder kommer från icke förnybara energikällor, t.ex. olja och kol. Det innebär att tillgången på kol och olja minskar.
KONSUMTIONSSAMHÄLLET. V AD ÄR KONSUMTIONSSAMHÄLLET ? Vi handlar mer än vi behöver för att överleva – ökad konsumtion av mat, kläder, saker mm Massproduktion.
Energi Åk
Epok Ny teknologi har kommit till världen Revolutionerande filmteknik Nya genrer inom musik Kulturen I Sverige.
Mobiltelefonins utveckling
Klimat och miljö.
Invånarnas inställning till digitalisering i välfärden Undersökning genomförd av KANTARSIFO på uppdrag av Sveriges kommuner och landsting våren 2018.
LOKOMOTIVET!!!.
Mobiltelefonins utveckling

DET BLIR VARMARE PÅ JORDEN VARFÖR? VAD SPELAR DET FÖR ROLL?
Export och import.
Presentationens avskrift:

Mobiltelefon

Historia Trådlös kommunikation har funnits sedan 40-talet, men det användes mest av militären, brandkåren, polisen etc. Det allra första telefonisystemet utvecklades av Sverige år 1950. Det första samtalet genomfördes 1950 av Sture Lauhren till Fröken Ur. Men det skulle dröja 30 år innan man kunde införa tekniken. Bilden visar en av de första mobiltelefonerna från 80-talet.

Människan och Teknik Människan utvecklar hela tiden ny teknik för att göra sin vardag allt mer bekvämare. t.ex mobilen telefon istället för att skriva brev eller gå till personen, bilen som vi använder till vardags har ju också påverkat oss otroligt mycket. Om man jämför den första mobilen med dagens så ser man en stor skillnad. Så som SMS (Short Message Service), MMS (Multimedia Messaging Service), Mobilkamera, Videosamtal, Mobilspel, Appar, Internetanslutning m.m. Är saker som har kommit under utvecklingen. Och dessa nya framsteg inom telefonin har lett till att många t.ex bara köper de nya telefonerna för att visa högre status även om inte ens förstår sig på dom, men majoriteten köper en telefon för att kontakta/hålla kontakt med omvärlden. Nu förtiden köper inte folk en telefon bara för att hålla kontakt utan för att t.ex lyssna på musik och då är det bra att ha mycket utrymme på mobil så fler låtar får plats.

Tekniken har negativa sidor också Tekniken har negativa sidor också. Fabrikerna som tillverkar det mesta idag släpper ut avgaser och andra gifter ut i atmosfären. Det påverkar både naturen och djur. Som tur är försöker människan hela tiden komma på nya sätt att försöka minska utsläppen och ersätta oförnybara energikällor som tex olja och uran.