Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Hotet mot miljön.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Hotet mot miljön."— Presentationens avskrift:

1 Hotet mot miljön

2 Kretslopp Allting på jorden går runt. T.ex. En växt växer upp och blir uppäten av ett djur. Som blir uppäten av ett rovdjur som sedan dör och blir mat åt nedbrytare. Sedan blir djuret till jord och där växer det upp en ny blomma som blir uppäten av ett djur och så fortsätter det. Men människorna tillverkar nya grejer som inte går runt i ett kretslopp utan ligger kvar på marken och tillslut blir det så mycket över att miljön hotas.

3 Miljö problem I Antarktis smälter isen på grund av att alla avgaser och giftiga ämnen förstör ozonlagret.

4 Utsatta områden. På grund av att man hugger ner träd förminskas regnskogen och syret kommer att försämras. Så man måste tänka på att inte köpa så mycket trä därifrån.

5 Korallrev En korall växer en centimeter på 10 år
Korallrev En korall växer en centimeter på 10 år. Är vattnet för varmt eller för kallt dör korallerna. Även om det inte syns nu kommer korallerna snart att dö ut. Så man måste vara försiktig mot miljön. 

6 Maten Maten besprutas och det är varken bra för miljön eller oss
Maten Maten besprutas och det är varken bra för miljön eller oss. Man kan köpa ekologisk mat, det betyder att den inte är besprutad.

7 I Kenya I Kenya sedan 1971 har WWF återställs gruvor och planterat över 2,5 miljoner växter vilket är väldigit bra för miljön.

8 Skolbarn! I Västafrika får skolklasser gå ut i naturen och lära sig saker för att behålla den.

9 Av: Julle, Sosso, Lelle, Vira och Alvis E.


Ladda ner ppt "Hotet mot miljön."

Liknande presentationer


Google-annonser