Www.skolutveckling.se skall stödja kommuner och andra huvudmän i deras utveckling av verksamheten så att nationellt fastställda mål och likvärdighet i.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skola och arbetsliv i samverkan
Advertisements

v1 Presentationens namn Sid 1 Service i glesbygd - vår utmaning och pågående initiativ.
Center för Skolutveckling
Till vem riktar sig utvecklingspaketet?
Skolans utmaningar i förändringstid! - några perspektiv utifrån en nationell och regional horisont.
Nyttan av fritidspedagogik ?!
Vad gör vi? Tidningen ”Vägledaren – i utbildning och arbetsliv” 4 gånger/år Etiska rådet, Etisk deklaration Remissinstans gällande väglednings- och utbildningsfrågor.
Den svenska förskolan.
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?

Dokumentation som en del i det systematiska kvalitetsarbetet
Handlingsplan för matematikutveckling
VÄSTBAS TIDIGT – TILLSAMMANS Ett sätt att samverka kring barn och unga
Uppdrag om utveckling av kvaliteten i introduktionsprogrammet yrkesintroduktion - ett av de svenska uppdragen som inkluderas i LPA-projektet Cristina.
- nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv
Vård- och omsorgscollege Nu på vår skola!. Verklig utbildning För viktigt jobb Där du behövs.
G A S Tillgången till och utformningen av den gymnasiala utbildningen är en strategisk fråga som har betydelse för både tillväxtfrågor.
Aktualiteter SPSM; döv-hörselområdet
Effektiv miljötillsyn Ett projekt för Ökat Lärande och Hälsa.
Centrum mot våld Förstudie Bakgrund Länsstyrelsen har ett regeringsuppdrag att stödja samordningen i länet av insatser mot våld i nära relation.
en mil öster om Linköping
Om övningsskolor presentation gjord av Stockholms universitet (Cecilia Netje) vid den nationella VFU-konferensen den 12 april, 2013.
En viktig utgångspunkt- skolans breda uppdrag
Arbetsorganisation Vem ansvarar för vad i förskolans verksamhet?
Göteborgsregionens kommunalförbund: Ale|Alingsås|Göteborg|Härryda|Kungsbacka|Kungälv|Lerum|LillaEdet|Mölndal|Partille|Stenungsund|Tjörn|Öckerö Framtidsvägen.
Kunskap till praktik Utveckling av missbruks- och beroendevården Sveriges Kommuner och Landsting
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Aktuellt från gymnasiefronten Eva-Lena Arefäll Augusti 2008.
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 RKG 2 juni 2010.
Matematiklyftet - didaktisk fortbildning för alla matematiklärare - Anders Palm Projektledare Tel: 08 – E-post:
Bakgrund och syfte Ska ses i ljuset av tidigare utredningar Organisationers önskan om ett annat och bättre sätt att samverka Regeringen vill erkänna,
Valideringsinfo.se En webbportal för samlad information om validering i Sverige. Yh-myndigheten i samverkan med Högskoleverket, Verket för högskoleservice,
Vad styr skolan, förskolan och fritidshemmet
Botnia-Atlantica Universiteten och det gränsöverskridande samarbetet Umeå maj 2008 Universiteten och det gränsöverskridande samarbetet Umeå
VÅGA VISA är ett samarbete mellan Danderyd
Livslångt lärande EU:s nya gemensamma utbildningsprogram Mål ” Ett konkurrenskraftigare kunskapssamhälle, med bättre arbetsmarknad och ökad social.
Fyra vinnare ARBETSLIVET SKOLAN KOMMUNEN ELEVEN Fyra vinnare ARBETSLIVET Kompetens Rekrytering Generationsväxling Nya företag SKOLAN Arbetssätt KOMMUNEN.
Vård- och omsorgscollege Kronoberg
Samverkan skola-näringsliv. Syfte: ge eleverna insyn i framtida arbetsmiljöer ge eleverna insikter i yrkesval och utbildningsval höja motivationen och.
Matematikutvecklingsschema
Inspirationsmaterial om... Material och förberedelser (ev säkerhet) Aktivitet - vad handlar det om Bild Begrepp, ord, matematik Vad behöver barnen ha för.
Missbruksuppdraget.
Betänkandet Skollag för kvalitet och likvärdighet SOU 2002:121 Förlängd remisstid till den 15 september 2003 Arbetsgrupp utsedd av skolchefsgruppen: Bo.
Försöksverksamhet med gymnasial lärlingsutbildning Information och idéutbyte.
Kvalitetsutveckling inom gymnasieskolans individuella program.
Hur väl verksamheten uppfyller nationella mål
GYMNASIAL LÄRLINGSUTBILDNING - nyckeln till framgång mellan skola & näringsliv Teknikcollege Östergötland
EN PRESENTATION AV SPECIALPEDAGOGISKA INSTITUTET
Tankens Trädgård - från idé till PrAkademi! Ordförande Ingrid Thuresson –29 VÄLKOMMEN!
Riktad tillsyn av bedömning och betygssättning
Bakgrund -Generationsväxling Personalbrist Över 20% går i pension -Efterfrågan på personal inom vård och omsorg med utbildning både på gymnasial.
Matematikutveckling i Olofströms kommun Mikael Gustafsson & Camilla Stridh ”Ett nätverk att räkna med!”
Inspirationsmaterial om... Material och förberedelser (ev säkerhet) Aktivitet - vad handlar det om Bild Begrepp, ord Vad behöver eleverna ha för erfarenheter.
Kvalitet i förskola, skola, vuxen- utbildning och skolbarnsomsorg Statens utgångspunkter –Elevernas utveckling mot nationella mål i centrum –Nationell.
Överenskommelsen inom integrationsområdet
ENTRIS – Entreprenörskap i skolan Skolan ska förbereda barn och unga för jobb som ännu inte existerar, för att lösa problem som vi ännu inte känner till,
Regional samverkan kring öppna data Regional samverkan – öppna data 2012: Utarbetade det nationella ramverket tillsammans med SKL, Pwc och Peter Krantz.
Ansvar gentemot vem/vilka?
Tillsyn och insyn i fristående verksamhet Omfattning i Kristianstad december fristående förskolor,777 barn 2fristående fritidshem407 barn 2fristående.
Matematiksatsningen ”för att stödja nybörjare i matematik i högskolan för att minska klyftan mellan de reella kunskaperna i matematik och ingångsnivån.
För förbättrade förutsättningar för flerspråkiga elevers lärande från förskola till vuxenutbildning Karin Sandwall Nationellt centrum för svenska som andraspråk.
www.rikshandboken-bhv.se Barnhälsovård på lika villkor.
Skoldialogen - samverkan för bästa skola Växjökonferensen den 27 januari 2016 Marie Sedvall Bergsten, Undervisningsråd.
Skolsamverkan i Göteborg
BasKraft - ökar förmågan att skapa resultat tillsammans
Vad vet ni om Vård och Omsorgscollege?
Miljömålen består av tre slags mål
Nätverksmöte rektorer IM Skaraborg 6 september 2018
Miljömålen består av tre slags mål
Personen från Skolverket
NSHU – ny myndighet för främjande av högre utbildning
Presentationens avskrift:

skall stödja kommuner och andra huvudmän i deras utveckling av verksamheten så att nationellt fastställda mål och likvärdighet i utbildningen uppnås. Skilda uppdrag skall genom utbildnings- inspektion granska kvaliteten i skolväsendet och ha tillsyn samt följa upp och utvärdera skolväsendet, förskole-verksamheten och skolbarnsomsorgen.

Myndigheten för skolutveckling

Matematiksatsningen Matematikutvecklare i samverkan med NCM Skola – högskola Skola – arbetsliv Inspirationsmaterial

Matematikutvecklare Brev till samtliga kommuner inför erbjudande om kompetensutveckling. Inledande konferenser under hösten. Kompetensutvecklingsinsatser baserade på lokala och regionala behov

Skola - arbetsliv Konkret samverkan med arbetslivet Regeringen har utsett 3 personer som MSU samverkar med Idéseminarier med engagerade företag/utbildningschefer Kärnämnet matematik i GY07

Skola- högskola MSU har fått i uppdrag att stödja skolor och projekt som förbereder och underlättar gymnasielevers högskolestudier