Välkommen till e-learning GoF WEB

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Mina bevakningar Procapita + Presentation.
Advertisements

BAS-M Hur du på ett enkelt sätt administrerar din båtklubbs register.
Thommy Sjölander och Ulf Lundgren, MRO Software AB
Kampanjuppföljning Hur den senaste kupongkampanjen gick totalt sett vet du säkert. Men hur gick den i exempelvis Skåne jämfört med i Göteborg? Var resultatet.
Sammandrag i bildspelsform Du kan ta dig igenom hela bildspelet med piltangenterna eller med musen. Du kan även välja avsnitt genom att klicka på de olika.
IPad grundkurs.
Skapa ett video-CV på YouTube
Välkommen till en presentation av FriTid
Formulär Tänkte nu gå igenom vad ett formulär är och hur man kan skapa dem i Access.
Grunder i PowerPoint 2000 Skapa en ny presentation Rita egna objekt
Via SMS så får du erbjudande om nya vikariepass, kan acceptera eller avböja dessa erbjudanden, eller blir direktbokade på pass. Förfrågningarna besvaras.
Word Word är ett av de vanligaste ordbehandlingsprogrammen. Vi skall idag gå igenom de vanligaste funktionerna i programmet. Fördelarna med att använda.
”HEJ” ”Hej” är ett webbaserat IT-stöd för prissättning och framställning av fakturerings- och bokföringsunderlag ”Hej” uppdateras dagligen med vårddata.
Manual för älgdatabasen i
Utbildningsmaterial HSL-personal
Melior version 216 Dokumentationsmodul med nytt användargränssnitt i Journal Regiongemensamt utbildningsmaterial för samtliga förvaltningar inom Region.
Internet Den som söker han finner. Internetkunskap (Ingela Ek) Fem vägar till en hemsida 1. Given adress 2. Hämta en adress från dina favoriter 3. Använda.
Börja blogga! Så här skapar du en hemsida för att börja blogga.
Nyheter Journal och Översikt
Skriva e-recept i Melior
PRESENTATION av BOKNING OCH INCHECKNING. Nu kommer vi att visa hur enkelt du gör en bokning i.
Funktionen SA10-Grupper. Följande typer av grupper finns: - Grupp i kurs hör alltid ihop med en kurskod - Grupp i program hör alltid ihop med en programkod.
Aktivitetskort på nätet
Manual: Att skapa en ny sida. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Nyheter Labordination/svar Siemens Medical Solutions.
Pbs IT IT-undervisning: Lyx eller nödvändighet?.
Grundkurs i Internetsökning
Manual för ledare Ledare = du som är ansvarig för en eller flera träningsgrupper inom din förening, men i övrigt inte har några speciella administrativa.
TIPS & RÅDAKUTEN av Lina och Johan. SÖKA, LAGRA och ÖVERFÖRA INFORMATION PÅ DATORN - SÅ KAN DU GÖRA!
Sektorn för Socialtjänst
Tabeller.
Nyheter – Raindance 2009 vår
Cosmic version R8.0.
Internet för nybörjare Vanliga frågeställningar vid grundläggande Internetanvändning Alingsås bibliotek, 2008.
Välkommen till presentationen av Faktura/Saldobesked i mySCHENKER
Manual: Att lägga till personer i en grupp. (Tryck på F5 för att se PP-presentationen)
Exder EPC. Exder EPC Välkommen! I det här bildspelet går vi igenom hur man lägger upp nya artiklar samt skickar artikelinformation. Du bläddrar framåt.
Fortlöpande chatt Skapa ämnesfeeds och spåra aktivitet
Rekvirera arbetsgivarstöd via internet
Övning 5 Mer om bildspelets formatering och layout och en hel del repetition © 2007, Daniel Cronholm, http://biblios.se/data.
Vad är GeoBas? Intergraphs svensk-utvecklade system för
Att skriva dikter.
Klicka här för att logga in på ditt konto Fyll i dina kontouppgifter och tryck på logga in knappen. Är det inte din dator glöm inte att se till så ”Kom.
© CGI Group Inc Lyft av användaradministrationen (Användarföreningen) Annelie Holmer Mars 2015.
Delarna i en Access-databas
Tommy Nilson Föreningen DIS Datorhjälp i Släktforskningen © Bengt Kjöllerström | Modul 31.
Copyright © 2015 Datatal AB. All rights reserved. Nyheter 5.11.
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion. Översikt Detta är en lathund för Marknadsplatsens nya sökfunktion. Vi börjar med en kort genomgång av de olika.
Introduktion till MIRIAM
På vissa datorer behöver du trycka på F5 för att starta bildspelet.
Knappar i Excel Hoppa till Start Hoppa till Infoga Hoppa till Sidlayout Hoppa till Referenser Hoppa till Utskick Hoppa till Granska Hoppa till Visa Skriv.
En genomgång av nya funktioner Introduktion till appen från Inläsningstjänst.
Guide Chef.
Preparera ett korrekt underlag – Lärosätets ansvar
Om du jobbar i huset (ekero1)
Region Skåne Förvaltningsgrupp för Digital Diktering
Lägga in ny identitet och skapa skydd
Påfyllningsrapport Panel-PC
Sök-funktion m.m 28/ Ulf Hjelm
Tryck på F5 om bildspelet inte startar automatiskt
Självstudiekurs i avvikelsestatistik
CD (Care Documentation) 1 i COSMIC
Lathund för Marknadsplatsens sökfunktion
Sök uppgifter om släktingar
Presentation av Behörighetsbeställning på webben
Välkommen till e-learning GoF WEB
Inledning Gasell Version 7 Nyheter i korthet Kontering & Attestering
Nyheter & Förbättringar LIS2011
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Lathund för dig som administrerar resultatrapportering
Presentationens avskrift:

Välkommen till e-learning GoF WEB

Inledning E-learning för GoF WEB består av denna PP-presentation samt 2 st. animeringar som visar exempel på hur du skall knappa i GoF-WEB för att 1.söka information och 2. skapa rapporter till Excel-format. Visningen av animeringarna är möjlig att pausa i nedre delen av visningsfönstret. Värdena som visas i detta underlag är från testdatabasen (fiktiva)

Bakgrund FREJ88 ersätts av ”GoF WEB” för presentation av Grund- och Förvaltningsdata. Databasen kommer att benämnas Försvarslogistikens Förnödenhetsregister. Manuella registervårdsfunktioner i FREJ88 kommer flyttas till en ny applikation i PDR-familjen,ProduktaDataRegistering-RegisterVård (PDRrv).

Sökdialog – Informationstyp Sökningens karaktär beror på datatyp. Termerna är indelade i följande typer - Fritext – Sökning med Wildcard möjlig (se nästa bild) - Strängar ( - ” - ) - Datum skrivs på formatet åååå-mm-dd - Numeriskt värde ( - ” - ) - Person - Organisation - Klassificering – Sökning med valida värden

Exempel på utsök Fritext med wildcard Valida värden

Sökdialog – Informationstyp Wildcard går att använda på textfält och på datumfält. Det går däremot inte att använda på numeriska fält.(t.ex. anskaffningspris , anskaffningsår) Där det finns värdelistor väljer användaren värde från listan och kan inte själv skriva in värden. Wildcards som går att använda är följande: * Ersätter valfritt antal tecken ? Ersätter en position i sökningen med valfritt tecken " " Sätt citattecken runt orden om du vill söka efter en exakt fras i en Exakt ordning Mellanslag mellan sökord tolkas som ELLER

Sökdialog – Informationstyp Logiska Sökoperatorer Sökmotorn accepterar att man använder logiska sökoperatorer bland sökvärdena direkt i respektive sökterm (logiska sökoperatorer ska skrivas med versaler enligt nedan) AND exempel på söksträng F123* AND *45 OR exempel på söksträng M* OR F* NOT exempel på söksträng F12* NOT F123*

Sökdialog-Grundfunktioner 2017-04-09 Sökdialog-Grundfunktioner Första sökfälten förvalda till Förrådsbeteckning och förrådsbenämning Möjlighet att spara och ladda sökprofiler. 10 st fält med lista av valbara termer för sökning Träfflista där man kan välja 10, 50 eller 100 rader i träfflistan Knapp för att söka förnödenheter enligt angivna sökvillkor Knapp för att rensa alla termer i sökdialogen Snabbrapport och Köa rapport genererar Excel-export. Författare: [skriv in ditt namn: Visa>Bildbakgrund>Infoga>Sidhuvud/sidfot]

Navigera i GoF web - Översikt Klicka för att Logga ut Klicka för att komma till startsida Enskild funktioner Tex. Rapport och Skriv ut. Allmänna funktioner Tex. rapporter Förstora och förminska sökdelen för att se sökresultat eller detaljinformation Alternativa sökningar ”Bakåt knapp” Sökdialog Historik, Favoriter och snabb-sök

Avslutningsvis När du har tittat på animeringarna och gjort ditt första sök så kommer du att upptäcka stora sökförbättringar jämfört med FREJ88. Du har nu möjlighet att söka med ett eller flera ingångsvärden (typ CD-FREJ). När du söker och testar i GoF WEB så kan du inte göra någon skada i databasen. Titta nu på animeringarna i turordning. Lycka till!!!