Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Självstudiekurs i avvikelsestatistik

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Självstudiekurs i avvikelsestatistik"— Presentationens avskrift:

1 Självstudiekurs i avvikelsestatistik
Så här använder du sidan Avvikelser i beslutsstödssystemet DivePort för att ta ut statistik om avvikelser som har rapporterats i Centuri Avvikelsesystem!

2 Innehåll Kommunikation, målgrupp och syfte Typ & sammanhang
Riskbedömning Åtkomst Skada på patient Urval Skada på personal Meny Skada på annan person Avvikelser Orsak & åtgärd Lista Utskrift och export Halvår & månad Organisation Klassificering

3 Kommunikation, målgrupp och syfte
Det är främst kvalitetsgranskare och chefer som tar fram avvikelsestatistik och de kommunicerar den bland annat via bokslut, rapporter och muntliga dragningar. Målgruppen består främst av chefer, vård- och verksamhets- utvecklare, funktionsansvariga och revisorer, men alla i Region Jämtland Härjedalen kan förväntas ha intresse av statistiken. Syftet med statistiken är att utgöra underlag för enskilda beslut samt fortlöpande utveckling och uppföljning av verksamheten.

4 Åtkomst Öppna Insidan. Öppna DivePort via dess länk i menyn till vänster på Insidan. Be din chef beställa ”Allmän DivePort- behörighet” åt dig om DivePort inte öppnas korrekt. Klicka på knappen ”Avvikelser” längst upp till höger i DivePort.

5 Urval Urval görs ur data som uppdateras dygnsvis, klockan 23:00 på kvällen. Urval kan göras med avseende på tidsperiod, stadium, organisation och klassificering. Tryck ”Kör” efter urvalsändring för att uppdatera diagram och antal avvikelser.

6 Meny Menyn är till vänster i användar- gränssnittet.
Om menyn tar för mycket plats, kan den döljas. Genom att välja olika menyalternativ kan du visualisera det gjorda urvalet i form av en lista eller olika diagram. Urvalet du gjorde tidigare (se föregående sida) bibehålls när du byter mellan de olika meny- alternativen.

7 Meny Avvikelser

8 Meny Lista

9 Meny Halvår & månad

10 Meny Organisation

11 Meny Klassificering

12 Meny Typ & sammanhang

13 Meny Riskbedömning

14 Meny Skada på patient

15 Meny Skada på personal

16 Meny Skada på annan person

17 Meny Orsak & åtgärd

18 Utskrift och export Du kan exportera statistik till ProDiver, Excel-filer och PDF-filer genom att klicka på de följande ikonerna: Om du väljer ”Start, Alla program, Program” i Windows, kan du sedan öppna Skärmklipp­verktyget. Det är användbart om du vill göra ”skärmdumpar”, d v s bilder som innehåller enskilda diagram eller annat som syns på skärmen. Du kan skriva ut hela DivePort-sidor genom att välja ”Arkiv, Skriv ut” direkt i webbläsaren, men det ger inte alltid snygga utskrifter. För mera avancerade utskriftsbehov rekommenderas att exportera till Excel-, PDF- eller bildfiler enligt ovan, öppna filerna i deras associerade program och sedan skriva ut därifrån.

19 Slut! Öppna nu gärna sidan Avvikelser i DivePort och utforska möjligheterna att ta fram just den statistik du själv är intresserad av!


Ladda ner ppt "Självstudiekurs i avvikelsestatistik"

Liknande presentationer


Google-annonser