Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till?

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
easyresearch. se/s. asp Varför?
Advertisements

PRAO v 9 för A och B, v 11 för C.
En kortguide till arbetsmarknaden
FTFs motionsskola.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Bra villkor för akademiker i staten
Välkommen till Handels- och administrationsprogrammet HA.
VI TAR DITT YRKE PÅ ALLVAR.. KVALITET KOMPIS KUL KUNSKAP KREATIV KONKRET KARRIÄR.
Mitt jobb & Min karriär.
En introduktion till ST Fackförbundet för oss som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag.
Har du råd att inte vara med?. Fackets styrka grundar sig på solidaritet.
Kollektivavtalet.
Skolinformatörsutbildning

Samtalet På Arbetsplatsen.
Så gör du.  Namn  Arbetsplats/Yrke  Fritidsintresse   En bra bok/film 5 SNABBA Kaffe – The Bil –
Praktisk arbetslivsorientering
Välkomna!. Vård- och omsorgscollege 17 Regionala college 70 Lokala college 145 Kommuner 19 regionala college representerade idag.
Välkommen.
Intervju inför ViV-projektet.
Välkommen till Vision! September 2010 September 2011 Beslut Namnsajt 26/10 11:16:29 Fokusgrupper och tester Design Produktion Juridik.
Speciellt till ST inom SMHI
Kongress 2014 Vi utveck lar människor och industri Delfrågor i häftet Vår organisation.
Instruktioner BF12A – BF12B
Finansförbundets motionsskola.
Att rekrytera ledare - hur gör man egentligen. …om ledarrekrytering Fundera över vilka ni vill ha som ledare. Om ni inte vet vilka ledare ni vill ha,
Pict-O-Stat - ett enkätverktyg för LSS verksamheter
SNACKA OM LÖNEÖKNING! En föreläsning om vad som
Ditt värdefulla avtal Information om det nya kollektivavtalet Avtalsinnehåll - Tips inför lönesamtal/lönesättande samtal.
Praktisk arbetslivsorientering
Röd zon Grön zon Grön zon Röd zon.
Medlemsrekrytering Vaffö dådå?. Analys Varför ska vi rekrytera nya medlemmar? Uppgift: Diskutera fram 2 st anledningar varför vi ska bli fler medlemmar.
Medlemsmodellen SPF Runö 10 oktober Om Medlemsmodellen Vi jobbar med förhållningssätt, metoder och strategier för att öka er förmåga att rekrytera,
Avtal 2007 Välkommen! En god lönebildning, som resulterar i sakliga löner, är en ständigt pågående process där parterna är överens om vilka moment som.
ST inom FK Arbetsplatsfacket
ST inom FK Arbetsplatsfacket
Framtidens löner. Vi bygger framtidens löner Vi vill: Ständigt förbättra lönevillkoren på vår arbetsplats Vi som medlemmar bestämmer hur Ta chansen att.
Tillsammans i ST Facklig grundutbildning för STs medlemmar
Medlemskapets möjligheter. har över medlemmar (Sveriges största tjänstemannafack) finns på arbetsplatser har mer än klubbar finns.
Medlemsvård och rekrytering
Oroa dig lite mindre – bli medlem i Unionen. Håll koll på lönen Lönestatistik Rådgivning Rätt till årlig lönerevision.
En förberedelse inför ditt samtal med din chef
Anställningsintervjun
Jobbskuggning 8A och 8B Vecka 17 mån och tis 20 och 21 april 8C och 8D
Sammanfattning av varumärkesundersökning
Jusek Ett lönsamt medlemskap
En introduktion till ST Fackförbundet för oss som valt att arbeta på statens och medborgarnas uppdrag.
Varför UNIKUM? Genom att arbeta med IUP via Internet och verktyget Unikum vill vi uppnå flera saker: Ökad delaktighet i planeringen från föräldrar och.
BILD 1 1. Frågeställningar - underlag för diskussion med offentliga myndigheter Hur ser arbetskraftsförsörjningen ut i er kommun under de närmaste 20 åren?
Caroline Hansson, Pilbäckskolan
Medlems- utbildning.
Sid 1/steg 3 Hej och välkommen! BeST-metoden – vad handlar den om? Berätta för din granne. Praktiska detaljer: Tider. Kaffe/lunch? Mobiler avstängda.
PROJECT NO – UK/13/LLP-LdV/TOI-624
1 Valutskott. 2 Syfte Syftet med utbildningen är att få lokala valutskott som arbetar året runt på ett sätt som leder mot Visions mål. Mål Efter utbildningen.
Kommunalarbetare Förbundet Det Fackliga löftet och.
Bild 1 EXAMENSARBETET KANSKE STARTEN PÅ DIN NYA KARRIÄR…
Fontänhögskolan En modell för utbyte av kunskap och erfarenhet - blandning av teori och praktik.
Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund – det tjänar du på
Ska vi bilda Akademikerförening?
En introduktion till ST
PRAO Praktisk arbetslivsorientering Katarina Norra
2013 – ÅK1 – version 1.
”Vision är ett fackförbund och i fokus för allt står du och dina visioner. Tillsammans ser vi till att du får det du behöver för att uppnå det du vill.
Handels om ”hyvling” - domen i AD den 30 november 2016
Grattis – så mycket är ditt kollektivavtal värt
Bra villkor för akademiker i staten
Grattis – så mycket är ditt kollektivavtal värt
Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett utbildning eller yrke.
Grattis – så mycket är ditt kollektivavtal värt
ingenjör Karin Andersson, Studie- och yrkesvägledare, Sfi sandviken
Presentationens avskrift:

Välkommen till utbildning som yrkesföreläsare! Vad gör Tria Trias samarbete med ST, SKTF och Unionen Yrkesföreläsningar Ditt uppdrag Hur går det till? Ersättning TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Tria Ett fackligt samarbete mellan ST, SKTF och Unionen Syns ute på universitet/högskolor Rekryter medlemmar ute på universitet/högskolar Representerar nu i stort sett hela arbetsmarknaden TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Från studier till arbete Vilken arena? TRIA Aktiviteter på högskolorna Övergångsarbetet Föreläsningar och utskick På arbetsplatsen Det lokala facket Bearbetas inom Tria (I konkurrensen med andra SACO förbund) Övergångsgruppen Rekryteras av ST, SKTF och Unionen.

Övergångsarbetet Syftet är att rekrytera till förbunden när studenten får jobb. Kommunikation/aktiviteter i slutet av utbildningen. - Yrkesföreläsningar - Mentorskapsprogram - Utskick - Uppringning TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Varför Yrkesföreläsning? Syftet är att studenten ska få en bild av yrket som de utbildar sig till samt visa upp SKTF och dig som medlem. Genom yrkesföreläsning kan vi även stärka vårt varumärke och även visa att vi också kan yrkesfrågor, dvs konkurrera med SACO. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Ditt uppdrag Berätta om ditt yrke,din yrkesroll och hur det var att ta steget ut i arbetslivet. Dina erfarenheter från arbetsmarknaden. Det är ni som vet hur det är i verkligheten – på arbetsplatsen. Ni kan relatera till utbildningen som ni gått och studenterna nu går. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Hur går det till? Din kontaktperson på centret kontaktar dig för att stämma av tid och datum då yrkesföreläsning kommer att vara. Tillsammans med en SKTF anställd håller ni i föreläsningen - du som yrkesinformatör pratar om yrket - anställd på SKTF informerar om facket & medlemskapet samt svarar på frågor om t ex lön och anställningsvillkor. Yrkesföreläsningen hålls oftast på universitet/högskola men även på arbetsplast eller andra forum. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Föreläsning Många studenter står inför uppgiften att välja “yrkesinriktning” så därför intressant att ge dom en konkret och praktiskt bild av vad du arbeter med. Självklart utformar du föreläsningen så att den blir personlig och utifrån dina egna erfarenheter. Men vi vill gärna att du pratar runt några punkter… TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Föreläsning utifrån detta Hur kom du in på ditt yrke och din nuvarande arbetsplats? Vilka är arbetsuppgifterna i ditt arbete? Vilken kompetens och erfarenhet krävs för att vara framgångsrik i ditt arbete? Hur ser utvecklingsmöjligheterna ut i yrket? Vad tycker du minst om i ditt jobb? Vad tycker du bäst om i ditt jobb? TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.

Som tack för ditt engagemang Eftersom uppdraget som yrkesinformatör ställer krav på professionalitet och kvalité, inte minst i förberedelser utgår ett arvode om kr/föreläsning. Även ersättning för eventuell förlorad arbetstid och eventuella resekostnader. Ett välkomstkitt med bl.a tips & råd inför yrkesföreläsningen,block & USB-minne. TRIA. ETT FACKLIGT SAMARBETE MELLAN ST, SKTF OCH UNIONEN.