Presentation laddar. Vänta.

Presentation laddar. Vänta.

Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett utbildning eller yrke.

Liknande presentationer


En presentation över ämnet: "Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett utbildning eller yrke."— Presentationens avskrift:

1

2 Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett utbildning eller yrke.
Välkommen till Försvarsförbundet! (presentationen ger en översiktlig bild av Försvarsförbundet och till varje bild finns ett förslag på talarmanus. Dölj de bilder du inte behöver beroende på tillfälle och publik)

3 Om oss Organiserar verksamma inom försvaret och närstående verksamhetsområden oavsett arbetsuppgifter, befattning eller utbildning. Viktiga frågor för oss är kompetensutveckling, trygghet, arbetsmiljö, värvning och anställningsvillkor. TCO-förbund. Ingår i förhandlingskartellen OFR. Kort om oss Vi har medlemmar inom Försvarsmakten, Försvarets Materielverk, Rekryteringsmyndigheten, Försvarets Radioanstalt, Försvarshögskolan och Fortifikationsverket. De yrkeskategorier som finns representerade är exempelvis ingenjörer, tekniker, soldater, administratörer, ekonomer, personalhandläggare, förråds- och ekonomipersonal. Våra riktningsmål är kompetensutveckling, trygghet, arbetsmiljö, värvning och anställningsvillkor. TCO består av 14 fackförbund som tillsammans har 1,3 miljoner medlemmar. TCO är en av de tre centralorganisationerna där de övriga är LO och SACO. LO har flest medlemmar, därefter kommer TCO och SACO. OFR (Offentliganställdas Förhandlingsråd) är ett sammanslutning av fackliga organisationer inom den offentliga sektorn. Inom OFR har det bildats sex förbundsområden, tre på det statliga området och tre inom den kommunala sektorn, vilka utövar förhandlings-, avtals- och konflikträtt. Försvarsförbundet tillhör förbundsområde Statstjänstemän (OFR/S).

4 Vår vision ”Vi i Försvarsförbundet ska genom vårt arbete medverka till bättre livskvalitet för medlemmarna” Antogs av förbundsmötet 2005 Vi i Försvarsförbundet ska genom vårt arbete medverka till bättre livskvalitet för medlemmarna. Vårt fokus ligger på arbetslivet och det handlar om att arbeta för förbättringar i medlemmarnas arbetsliv. Visionen är långsiktig och ska vara en ledstjärna för vår verksamhet såväl på lokal som på central nivå. Vi ska kort och gott erbjuda ett bra fackligt medlemskap utifrån de krav medlemmarna ställer på vår organisation.

5 Ju fler desto starkare Att organisera medlemmar är grund i facklig verksamhet. Fler medlemmar ger bättre förutsättningar och större genomslagskraft för våra fackliga krav och en bredare bas att kunna rekrytera förtroendevalda. Fler medlemmar ger större inflytande och leder till genomslagskraft för våra frågor som i sin tur leder till ett ökat fackligt engagemang osv.

6 Alla inom förbundet är ansvariga för att rekrytera medlemmar
Vi är alla gemensamt ansvariga för att vi ska bli fler medlemmar och ställa frågan om medlemskap. Detta gäller från förbundsstyrelse som kansli personal så väl som förenings styrelsen och platsombud.

7 Varför bli medlem? Vi är ett nära förbund
Specialister på försvaret och försvarsnära arbetsplatser Vår organisation är effektiv Att tillhöra ett fackförbund är en trygghet för dig Vi är ett nära förbund föreningar runt om i landet och ett stort nätverk av förtroendevalda gör att det alltid finns någon som vet vad som är viktigt på just DIN arbetsplats och som du kan prata med. Vi är specialister på försvaret och försvarsnära arbetsplatser – Vi har lång erfarenhet av försvarsnära arbetsplatser vilket gör att vi känner väl till de lokala förhållandena och vet vad som händer där du arbetar. Vår organisation är effektiv - Vi har korta informationsvägar och ett minimum av byråkratiskt krångel. För våra medlemmar betyder det att du snabbt kan få svar på dina frågor. Och att vi på kort tid kan gå från ord till handling. Att tillhöra ett fackförbund är en trygghet för dig - Vi finns där i ditt dagliga arbete, redo att svara på dina frågor och hjälpa dig och ge råd när du behöver det.

8 Vad får du som medlem? Hjälp att bevaka dina rättigheter
Stöd och rådgivning Möjlighet att påverka Många andra förmåner Hjälp att bevaka dina rättigheter - Du får hjälp med att påverka din lön och dina anställningsvillkor. Vi hjälper dig också att bevaka dina rättigheter vid uppsägningar och om-organisationer. Stöd & rådgivning - Du får facklig rådgivning i lag- och avtalsfrågor, hjälp vid förhandlingar och rättslig prövning vid tvister. Vi är med dig ända upp i Arbetsdomstolen om det skulle behövas. Möjlighet att påverka - Du får möjlighet att påverka ditt arbetsliv genom fackligt engagemang som till exempel förtroendevald. Andra förmåner – Medlemstidning, Försäkringar och lån mm

9 Vi bjuder på medlemsavgiften de första tre månaderna - för helt nya medlemmar
Värva nya medlemmar och få avgiftsfria medlemsmånader - för varje medlem du värvar får du en avgiftsfri medlemsmånad.

10 Vilka ska vi värva? Nyanställda Oorganiserade Felorganiserade
Medlemmar i annat fackförbund Nyanställda – Se till att vara med från början och ”visa” upp försvarsförbundet, på anställningsintervju, introduktion och när de börjat arbeta. Oorganiserade – Lyft upp frågor! Diskutera och svara så att alla på arbetsplatsen hör att försvarsförbundet är aktiva. Många tror att a-kassan ger ett full gott skydd. Felorganiserade – dvs de som är medlem i ett förbund som inte har förhandlingsmandat på er arbetsplats. Dessa medlemmar kan då inte heller få stöd från sitt förbund när de behöver det. Medlemmar i annat fackförbund – Ni ska inte vara aggressiva. Men ni ska vara stolta och högljudda med vad ni åstadkommer och vad ni arbetar med! Var tydliga med om att vi finns på deras arbetsplats och var lika tydlig med om de andra fackförbunden saknar representation!

11 Våga fråga! Ställ frågan om medlemskap Hitta mötesplatser
Visa engagemang Var förberedd med argumenten Kom ihåg: Nöjda medlemmar värvar Undersökningar visar att ju tidigare potentiella medlemmar får frågan om medlemskap, desto större är chansen att de blir medlemmar. Våga ställa frågan om medlemskap – Våga fråga om din arbetskamrat också vill bli medlem? Vad är det värsta som kan hända? Hitta mötesplatser – Kan vara allt ifrån ett organiserat möte till lunch eller fika rasten. Komplicera inte saker! Visa engagemang – Berätta vad du gör som förtroendevald visa att du bryr dig om vad du gör. Visa känslor! Var förberedd med argumenten – Vad är den vanligaste invändningen du får höra? Vad svarar du? Kom ihåg att nöjda medlemmar rekryterar nya medlemmar – Ta dig tid till dina medlemmar. Lyssna och bekräfta.

12 Värvningsarbetet – ständigt pågående
Synlighet Personlig kontakt Medlemskapets värde Befintliga medlemmar Diskutera om hur ni gör i er förening? Använd punkterna som stöd.

13 Sammanfattningsvis Lycka till!
Lyssna på vad människor tycker och tänker Kräv att få information om nyanställningar Ordna en välkomstkedja Tala om varför facket behövs Använd roll-ups Mer tips finns i broschyren ”Att synas” Lycka till! Lyssna på vad människor tycker och tänker. Var lyhörd, lyssna och fråga. Då vet du också vad som är viktigt för både potentiella medlemmar och de som redan är Försvarsförbundare Erbjud medlemskap Erbjud medlemskap till alla på arbetsplatsen. Helst vid ett personligt besök. Var inte rädd för ett nej – gläds åt ett ja. Du kommer väl ihåg att alla är välkomna att bli medlemmar– oberoende av utbildning, befattning och arbetsuppgifter? Ägna särskild uppmärksamhet åt nyanställda och oorganiserade. Ordna en välkomstkedja. Skapa en rutin på hur din förening välkomnar nya medarbetare, ex: Grattis till nya jobbet brev, vara med på introduktion, följa upp med ett ”möte” där man hälsar välkommen till nya jobbet och lämnar över en Välkommstfolder. Synlighetsaktiviter Bjud på Lussebulle och glögg på morgonen när alla kommer till jobbet och passa på att ställa frågan. Tala om varför facket behövs Många tar rättigheterna på arbetsmarknaden för givna och känner inte till att det ofta ligger långvarigt fackligt arbete bakom. Tala därför i olika sammanhang om varför facket finns, vilka grundläggande värderingar vi står för och varför facket har en viktig plats i samhället även i framtiden.  Låna roll-ups Du vet väl att du kan låna roll-ups från Försvarsförbundets kansli? Skärmarna finns med olika budskap. De lyser upp vilket möte som helst. Hör av dig till kansliet i god tid när du vill låna en skärm. Eller så kan med hjälp av vår kommunikatör ta fram egna roll ups för din förening.


Ladda ner ppt "Vi är facket för alla på din arbetsplats – oavsett utbildning eller yrke."

Liknande presentationer


Google-annonser