 uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord,

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Ledningsdeklaration Länna/Rialaenheten 2009
Advertisements

Tävlingens syfte TBS Stockholm vill att unga engagerar sig. Unga ska få möjligheten att göra skillnad, både i sitt eget liv och i andras. Därför bjuds.
ÅsaMia Alteryd EQverkstan
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Att tänka på då man har en muntlig presentation med ppt
Hur kan vi arbeta mot mobbning. eller Hur kan vi arbeta för vänskap
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Att tydliggöra de långsiktiga målen i Lgr -11 och kunskapskravens fem övergripande förmågor för elever, föräldrar och pedagoger.
Föräldrautbildning Schysst på nätet
Ett filter i huvet Här följer ett stolpmanus för föreläsningen. Du kan även ladda hem manuset på om du vill ha manuset separat. Om du.
UNGA OCH NÄTET Hur kan vi vuxna, på ett bra sett,
MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER
Tips för dig som söker en partner. Om du vill ha en partner som äter all mat du lagar utan att klaga på att det inte smakar som mammas mat.... Skaffa.
En presentation för dig som är lärare
”Språk, lärande och identitetsutveckling är nära förknippade
Städningens filosofi!. Jag tvättar inte mina fönster därför att… Jag älskar fåglar och vill inte att någon av dom ska flyga rakt in i ett blankt fönster.
BEANS NÖJD KUND INDEX (e-survey undersökning)
 Visa upp vår verksamhet  Kontakter med omvärlden  Möjliggör ett omdefinierat lärande  Öka medborgarnas möjlighet till insyn.
Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling
Skolklimat i Ekerö skolor Trender Inflytande och delaktighet.
SAMHÄLLSKUNSKAP & RELIGION
Hur tänka och göra som processtödjare
Barnkonventionen Rätt att utvecklas som person
VART SKA VI…?.
Nätmobbning
Instruktioner Vilken grupp av frågor känner du att du instämmer mest med? Instämmer du i hög grad med de första 10 frågorna är din självkänsla lägre.
En övning i att formulera sig matematiskt
Mindfulness – en hjälp på vägen
Hur får jag använda digitalt material i min undervisning?
ERGONOMI Vad är det?.
För att ta några lektioner Om vänskap & Livet
Strömslundsskolans Värdegrund.
Välkomna!.
Aktivt lyssnade.
Föräldramöte Ht
Sofielundsskolans Ordningsregler
Resultatfokus Den resultatfokuserade definitionen av en vinnare handlar om tre saker: resultat jämförelse med andra undvika misstag.
Om konsten att bedöma trovärdigheten hos det du ser, hör och läser
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Nycklarna till framgångsrik stresshantering. Anmäld dig redan idag om du …: … känner att du provat allt och vill ha ”nycklar” som verkligen fungerar …
The Blue Day Book Bradley Trevor Greive (ISBN: )
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
UR ETT PEDAGOGPERSPEKTIV
Finns på kommunens hemsida Under fliken Barn och Utbildning/grundskola.
Utvärdering i HK?.
Nätmobbing/Cyberbullying
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Värdegrunden Copyright Niklas Josefsson.
Mål:  Börja arbeta med grundkursen i demokrati.  Avsluta arbetet med I Stormens öga (9.00). Metod:  Enskilt arbete med frågor om demokrati.  Diskutera.
Här kommer det finnas ett stolpmanus för föreläsningen
Barnets rättigheter i Sverige och för alla barn i världen
Nätmobbning/Cyberbullying
Ett filter i huvet.
Del 4 Anteckna och planera
Nätmobbning.
Esperanda Santana Lopez
Cyberbullying/ Nätmobbning
BRIS är en länk mellan barn, vuxna och övriga samhället.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
MAKTLEKAR.
1800-talet.
Lektionsmaterial Inför ert deltagande i Energikicken 2015.
VÅREN 2015 #ISJÖBO Digital kompetens. VAR? FACEBOOKBLOGGENTWITTERINSTAGRAM MOVIESTARPLANETYOUTUBEMINECRAFTASK.FM SNAPCHATKIKHANGOUTEDWISE SCRATCHPANDAPLANET.
Definitioner Kränkning paraplybegrepp där mobbning, trakasserier, diskriminering och övrig kränkande behandling ingår. Kränkning är när man blir illa behandlad.
Bergfotens Hjälpgrupp En presentation av hur du kan få hjälp av oss.
Föräldraråd Syfte: En möjlighet för föräldrar att medverka i och ha inflytande på skolans verksamhet som helhet Att vara en diskussionspart.
Integritet läroplansanalys.
Har du som förälder koll?
Presentationens avskrift:

 uppför dig schysst mot andra,  följ inte med okända personer hem,  tro inte på allt som folk säger  lämna inte ut personliga saker som nycklar, lösenord, avklädda bilder eller hemligheter” På nätet som överallt annars där människor möts gäller de ”Vanliga grundreglerna för medmänsklighet och försiktighet:

 som lägger ner tid och sätter sig in i elevernas digitala vardag  som diskuterar och resonerar och visar att vi bryr oss  som inte bara är oroliga och fördömer utan också lär av deras erfarenheter, kunskap och nyfikenhet  som kanske rent av lär sig någonting själva på köpet!

”Mobbning på nätet ser i mångt och mycket ut som mobbning på skolgården. Den kan därför förebyggas och bekämpas med samma medel. Istället för att tänka ut nya angreppssätt och strategier kan det vara bättre att tillämpa dem som redan existerar”

 Mobbning är ungefär lika vanligt på nätet som i ”verkliga livet”  Det är samma elever som mobbas och mobbar  Spridningseffekten på nätet är mycket snabbare än på skolgården.  På nätet finns inga ”rastvakter” att gå till om man blir utsatt.

 Hur skaffar vi oss kunskap vi om elevernas digitala vardag?  Hur kan vi stötta våra elever så att de utvecklas till mogna nätanvändare som värnar om sin egen och andras integritet och förstår att värdegrunden gäller både i verkligheten och på nätet?

Om säkerhet på nätet       10 tips till föräldrar Om nätet   Lärarhandledningar mediekunskap  En resurssida för pedagoger om IKT 