Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Skatteverket Ewa Almgren och Mattias Karlsson 21 maj 2014
Advertisements

Tryckfrihetsförordning (1949:105) 2 kap
Tvångsvård - historik 1929 års Sinnessjuklag
Var hittar du oss? Nationella försäkringscentra
Individuppföljning inom äldreomsorgen.
Hälso- och sjukvårdslagen (HSL)
Stöd till personer som lämnar sjukförsäkringen
och aktuella handikappolitiska frågeställningar
JAG Föreningen r.f. Kalevalavägen ESBO Finland
Arbetsgivarens ansvar regleras i lag & föreskrifter
FMN, MAJ BRA ATT VETA OM Budgivning vid försäljning av fastigheter, tomträtter och bostadsrätter som förmedlas av fastighetsmäklare Vid köp av fastighet,
SWEDISH AGENCY FOR ECONOMIC AND REGIONAL GROWTH 1 Reviderad förordning stöd till kommersiell service Gäller från 1 januari 2012.
Omsorg Projektet: Bättre introduktion genom kommunal samverkan
Ersättning till kommunerna Grundersättning för mottagande: 10 prisbasbelopp = kr 2011 Schablonersättning: kr; under 20 år kr; 20.
Marie Curie, handledning för UmU
Bakgrund Hälso- och sjukvård skall bedrivas så att den uppfyller kraven på god vård. Det har förekommit brister i patientsäkerheten vid bedömning, i planeringen.
Socialtjänstens möjligheter och begränsningar
Analys av regeringens promemoria Införande av en rehabiliteringskedja
Pict-O-Stat Enkätverktyg för daglig verksamhet
LSS 1§ Omfattar personer med
Universitetsbaserade uppfinningar
LSS 1§ Omfattar personer med
Beslut i Riksdagen Betänkande 2013/14:UbU6 Vissa bestämmelser om legitimation och behörighet för lärare och förskollärare Regeringens proposition.
Legitimation för lärare och förskollärare - Förskolan
Genomförandeplan för Dalarnas län inom området barn och vuxna med funktionsnedsättning (LSS) 2013 – april 2014.
Handläggning enligt SoL
Juridiska aspekter Eva Nordin-Olson 2007.
Vad innebär LSS-lagen ? Rättighetslag
1 Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet i samverkan Ramavtal i offentlig upphandling Förbundsjurist Ulf Palm Sveriges Kommuner och Landsting.
Studentkontroller Det finns i princip två olika rättsliga regleringar för att skaffa sig information Offentlighetsprincipen Särskilda rättsregler Därutöver.
Försäkringskassans roll i samverkan
Ersättningen för personlig assistans
Elevassistenter och det lärande uppdraget
Ändra till startrubrik
Assistanskommittén – bred översyn av personlig assistans för vissa personer med funktionshinder.
Individ, familj och funktionsnedsättning (IFF)
Samordning av den sociala tryggheten Arbetslösa som påbörjar deltidsarbete i annat land.
Samordnad Individuell Plan
Stärkt stöd och skydd för b o u Stärka stödet och skyddet för barn och ungdomar som far eller riskerar att fara illa Barnrättsperspektivet stärks Barn.
Lex Sarah Lex Sarah är en del i det lagstadgade systematiska kvalitetsarbetet. Gäller för verksamheter inom SoL och LSS. Syftet är att verksamheten ska.
Plan-, bygg- och bostadsdagarna Planbesked Meningen med planbeskedet är att alla som har för avsikt att genomföra en åtgärd ska kunna få ett.
Delegering Vem får delegera?
En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess
Särskilt pedagogiskt stöd
En enklare sjukförsäkringsprocess
God man God man enligt 11 kap 4 § föräldrabalken kan förordnas för en person som på grund av sjukdom eller liknande förhållande inte kan bevaka sin rätt,
Principer för utredningar av oegentligheter
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Kunskap till Praktik Patientdatalag (2008:355) Sanna Othman – Landstingsjurist JLL.
Kunskap till praktik Hälso- och sjukvårdslagen (1982:763) och Offentlighet och sekretesslag (2009:400) Sanna Othman landstingsjurist.
EBP-cirkel 4: Delaktighet BESÖKSADRESS: RÅDHUSGATAN 72, ÖSTERSUND
Introduktion till FREDA Eslöv 28 januari 2014 Om utredning enligt socialtjänstlagen.
Rehabsamordnare 2015 Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering Arbetsförmedlingen Har rehabiliteringsansvar Två kundgrupper - Arbetsgivare - Arbetslösa.
Västra Götalandsregionen ska bidra till att personer med funktionsnedsättning kan delta i samhällslivet, få möjlighet att påverka sin livssituation och.
Rapport OM MISSFÖRHÅLLANDE ELLER RISK FÖR MISSFÖRHÅLLANDE ENLIGT LEX SARAH 14 kap.3 § SoL 24b § LSS Gäller hela socialtjänsten samt all verksamhet vid.
LSS Lagen som väcker/väckte förväntningar och förhoppningar om ett bättre liv Lagen väcker dock många frågor Den stora mängden av rättsfall till vägledning.
Tidplan efterskottsbetalning September 2016 Sida 1 Tidplan för efterskottsbetalning inom assistansersättning.
Handläggning Ekonomiskt bistånd 19 oktober 2016 Botkyrka Nils Allan Danielsson självutnämnd specialist.
Information från Överförmyndarförvaltningen
Handläggning Ekonomiskt bistånd
LSS 1§ Omfattar personer med
Handläggning Ekonomiskt bistånd
Handläggning Ekonomiskt bistånd
Handläggning Ekonomiskt bistånd
Godmanskap Förvaltarskap Överförmyndaren Tillsyn Socialtjänstens roll Frågor.
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
INFORMATION OM LEX SARAH 2016
Nya tillstånd och tydligare krav i IVO:s tillsyn från 1 januari 2019
Tandvårdsförmåner - det statliga tandvårdsstödet
Handläggning Ekonomiskt bistånd
Presentationens avskrift:

Några reflektioner kring LSS/LASS-verksamheten

Kommuners avvaktansbeslut om LASS Kommunerna fattar beslut om LASS-ersättning (avvaktansbeslut) Försäkringskassan tar lång tid på sig att fatta beslut om LASS-ersättning (6-12 månader) Kommuner utbetalar ersättning utöver 20h utan att FK fattat formellt beslut Vad säger lagen (LASS)?

Vad säger lagen (LASS)? 2 § Frågor om assistansersättning handläggs av Försäkringskassan 5 § Ansökan om assistansersättning skall göras skriftligen hos Försäkringskassan. 5 § Om någon hos en kommun har ansökt om biträde av personlig assistent eller ekonomiskt stöd till sådan assistans enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, skall kommunen, om den enskilde kan antas ha rätt till assistansersättning, anmäla detta till Försäkringskassan. I sådant fall skall Försäkringskassan även utan ansökan pröva frågan om assistansersättning. 5 § Assistansersättning får inte lämnas för längre tid tillbaka än en månad före den månad då ansökan eller anmälan gjorts.

Vem står risken …? Om personlig assistans utförs innan FK fattat beslut? Kommunen? Klienten? Försäkringskassan? Lagstiftaren erkänner att betalning kan ske av personlig assistans innan beslut har fattats Men utsäger inget om vem som ansvarar för sådan betalning? (se dock 8 §) LASS 5 § Assistansersättning får inte lämnas för längre tid tillbaka än en månad före den månad då ansökan eller anmälan gjorts. Variantformulering av LASS 5 §: Assistansersättning får lämnas för tid tillbaka till en månad före den månad då ansökan eller anmälan gjorts.

Vem ska fatta provisoriskt beslut? LASS 8 § Om det inte utan betydande dröjsmål kan avgöras om någon har rätt till assistansersättning men det finns sannolika skäl för att sådan rätt föreligger, skall Försäkringskassan besluta att ersättning skall betalas ut med ett skäligt belopp om detta är av väsentlig betydelse för den funktionshindrade. Detsamma gäller om det står klart att rätt till assistansersättning föreligger men ersättningens belopp inte kan bestämmas utan betydande dröjsmål. För sådan ersättning får föreskrivas särskilda villkor. 8 § Om det senare bestäms att assistansersättning inte skall lämnas eller skall lämnas med lägre belopp, är den ersättningsberättigade inte skyldig att betala tillbaka utbetald ersättning i andra fall än som anges i 16 §. FK förväntas fatta provisoriska beslut (avvaktansbeslut) och stå för utbetalning

Vilken roll och ansvar har kommuner för att informera om utbud av personlig assistans? LSS 6 § Verksamheten enligt denna lag skall vara av god kvalitet och bedrivas i samarbete med andra berörda samhällsorgan och myndigheter. Verksamheten skall vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmanderätt och integritet. Den enskilde skall i största möjliga utsträckning ges inflytande och medbestämmande över insatser som ges. LSS 15 § Till kommunens uppgifter hör att 1. fortlöpande följa upp vilka som omfattas av lagen och vilka deras behov av stöd och service är, 2. verka för att personer som anges i 1 § får sina behov tillgodosedda, 3. informera om mål och medel för verksamheten enligt denna lag,

Två samverkande praktiker