Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje.

Slides:



Advertisements
Liknande presentationer
Stadsledningskontoret Medborgarundersökning 2013 Norrmalm.
Advertisements

Granskningsområden Måluppfyllelse och resultat Tillsynen granskar inom detta område förskolornas måluppfyllelse gällande resultatet av förskolornas arbete.
Förskolor och skolor i Nacka – i en klass för sig
Arvidsjaur Kommun Britta Susann.
Resultat Det som framkom i mätningarna var att aktiviteter som är omtyckta (bl.a. musik, gymnastik) av boende gör att fler stannar kvar i salongen och.
Förskolan Körsbäret Handlingsplan Ht-10, Vt-11
Ljungby grupp 1 - Jenny Granrot – sjuksköterska Ljungby kommun
Learning Study / Stöd för genomförande och dokumentation
VÄRDEGRUNDSARBETE Åmålsgården, Åmåls Kommun
Här skriver ni in namnet på ert förändringsarbete Här skriver ni in er enhet Här skriver ni in vilka som deltagitKontaktperson: adress: tel: e-post:
Kvalitetssäkring 2010/2011 Tullens förskola, avdelning: Kobben
Resultat Vi kan konstatera att de framgångsfaktorer och de insatser vi genomfört gjort skillnad. Personen ifråga har fått ett jämnare humör. Enligt diagrammet.
Solgårdens verksamhetsmål MILJÖ  Solgårdens anställda ska prioritera ett miljömål för året; Solgårdens miljöplan 2013  Samtliga anställda kan och ska.
Positiva trender Under studiens gång har vi sett att förändringsarbetet bringat in större påverkansmöjligheter över aktiviteter som tar plats i gemensamhetsutrymmena.
Här händer det grejer! Under studiens gång har vi sett att förändringsarbetet inneburit större möjligheter för påverkan över aktiviteterna i gemensamhetsutrymmet.
Dialogkort - arbetsmiljö och hälsa
Föräldrainflytande. 1. Anser du att det finns ett fungerande samarbete mellan förskola och hem på ditt/dina barns avdelning?
Växjö kommun,  Kommunala högstadieskolor, Växjö kommun  Administratörer, kulturaktörer, koordinatorer och elever  Delaktighet som värde och praktik.
Välkommen till Ledardagen!
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Blackebergs Gruppboende Bromma.
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Tranebergs Å-Hem, Bromma.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2014
Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2013? Verksamhetsresultat för Mark Särskilt boende.
MER ” EGENTID ” – S Å ST Ä RKER VI BARNENS M Ö JLIGHET TILL SJ Ä LVBEST Ä MMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk f ö rening – Bambi Korttidshem,
Modul: ”Mäta för att veta” Psykiatri Nordväst, Avdelning 131
Ramverk för patientmedverkan
VÄLKOMMEN TILL KASTANJENS FRITIDSHEM
11 Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Stadsledningskontorets brukarundersökning Bromma.
S E N I O R A L E R T Team: Särkivaaragården, Övertorneå
Erfarenheter av ögonstyrd dator som hjälpmedel för samspel och delaktighet för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättning - en pågående studie.
Stockholm stad Familjedaghem 2013 Staden totalt Presentation Om undersökningen Frågorna i enkäten Inför läsning av rapporten Svarsfrekvens Resultat –Staden.
Förbättringsresan Hur kan vi använda det vi vet för att skapa ett lite bättre liv för de äldre?
Effektivare vårdadministration - ett förbättringsprogram
En dag på. Läser en bok Bygga med tågbanan Rita Mysan – rollekar Lyssnar på musik eller en saga på CD:n Väver Syr Praktiska hyllan; tvätta golv, skruva,
Stadsledningskontoret Brukarundersökning inom äldreomsorgen 2013
Inledning Initiativet till värdegrundsarbetet kommer från de tio medverkande idrotter i Göteborg som började diskutera möjligheten för barn att prova flera.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014
Varför frågar vuxna bara en gång och sedan nöjer sig med svaret ”bra”?
Resultat: Mätningarna efter förändringarna visade ett gott resultat. De boende åt mer och de gick upp i vikt. Deras livskvalitet visade sig även ha ökat.
STs arbetsmiljörapport i samarbete med SCB Seminarium Torbjörn Carlsson.
Stockholm stad Brukarundersökning inom socialpsykiatrin 2014 Stödboende Södermalm stadsdel.
NU-sjukvården. Tiderna förändras Krav och förväntningar ändras samtidigt som sjukvården utvecklas och förändras. Det är dags att tänka nytt.
Strategiska perspektiv på verksamheten
Har du betalt hyran? eller: Hur är läget? Madeleine Rossi, Per-Oskar Gundel, Susanne Elg - Skyddsvärnets Träningslägenheter.
Case Aneby Kommun 20-22/ Hur ser Aneby kommuns vision ut kontra verkligheten, område förskolan?
Resultat: Under 5 veckor valde vi att mäta hur många gånger vi fick borsta tänderna minst 1 gång/dag på fyra av våra svåraste demenssjuka boende. Vi gjorde.
Bra planering skapar trygghet
Resultat: Samtliga fyra omsorgstagare som omfattats av förbättringsarbetet har minskat antalet gånger de avböjt hjälp p g a att de inte orkat ta emot den.
Resultat: Personalen upplever genom intervjuer att de vet inte hur och är osäkra inför bemötandet av BPSD-personer. Bekräfta personen, handlingsplaner.
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Resultat Införandet av rapporter uppskattas och ses som mycket värdefullt av personalen. Personalen känner sig tryggare och bättre informerade. Alla tar.
Ett förbättringsprojekt i Värdeforum Bättre liv för sjuka äldre -team Stockholms län- Maria Beckman Inoussa Mounira Irene Andersson coach Pernilla Fransson.
Välkommen till Brunna, Gröna Lund och Stamvägens förskolor
Resultat: Mättningar som vi gör en gång i vecka respektive månad ser vi en förändring och en markant förbättring i arbetet. Personalgruppen gillar PPP.
Ett utvecklingsprojekt i Värdeforum FÖRBÄTTRAD RÄTTSSÄKERHET I LAGREGLERADE FRIVILLIGUPPDRAG Finansierad av Vad visade era tester? Telefonintervju (patientnämnden-stödpersoner)
MER ”EGENTID” – SÅ STÄRKER VI BARNENS MÖJLIGHET TILL SJÄLVBESTÄMMANDE OCH INTEGRITET Bambi Ekonomisk förening – Bambi Korttidshem, Matilda.
Resultat: Under de två veckorna med schemalagda promenader har de utförts 10 dagar av 14. Välbefinnandekurvan hos de boende visar på en minskad oro och.
Kulturlivet – kommunikation och samverkan Annette Bäck, Jesper Skånberg, Conny Nordsten, Gunvor Nordsten, Ruth Jackson, Lars Nordell Coach; Elisabeth Åkerman,
Resultat: Antalet personcentrerade genomförandeplaner i verksamheten har ökat från 62% till 100%.. Våra kollegor har, med hjälp av ”verktygen”, fått ökad.
Resultat : Under baslinjemätningen blev det extra tydligt för oss att det är många av våra gäster som inte äter den lagade maten (de gula stolparna). Det.
Ramverk för patientmedverkan
Kvaliteten i din hemtjänst Brukarundersökning 2011
Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016
Kvaliteten i ditt vård- och omsorgsboende Brukarundersökning 2011
Enkät i gymnasieskolan 2015
En Relationsbaserad Äldreomsorg
Presentationens avskrift:

Resultat: Vi ser en ökning av antalet tillfällen av utevistelse och promenader. Antalet boende som får erbjudande om utevistelse har ökat, under den tredje veckan av test 2 fick 11/13 boende erbjudande om utevistelse 2 gånger/veckan. De boende efterfrågar promenader och utevistelse självmant i större utsträckning. Utevistelse och promenader Möjlighet till en aktiv och stimulerande vardag Saye Betaye, Martin Parklint, Rut Medhanie, Mimoza Gashi, Lidija Stojanovic, Elisabeth Siönäs, Therese Asklöf Vad har vi lärt oss? Det finns goda idéer att ta vara på i arbetsgruppen Det finns utrymme att förbättra vår verksamhet, det finns möjligheter att skapa nya rutiner i redan befintliga arbetssätt Vi har blivit bättre på att lyssna på varandra Hur går vi vidare? Vi vill fortsätta att aktivt arbeta med att förbättra utevistelse Vi hoppas kunna nå vårt mål och erbjuda utevistelse minst 2 gånger/veckan till alla boende Att vår rutin kan användas på hela Edsätra Mätningar Ett utvecklingsprojekt i Värdeforum Edsätra äldreboende Edsätra – ett suveränt äldreboende i kristen atmosfär. Attraktivt för boende, anhöriga och medarbetare. Edsätra äldreboende är ett privat vård- och omsorgsboende med en kristen profil. Vi vill skapa ett hem och en boendemiljö där de som bor hos oss känner sig trygga och har möjlighet att påverka sin vardag. Hemlagad mat, samlingar och aktiviteter av olika slag skapar hemkänsla och trivsel. Vi har kunnig personal som finns tillgänglig dygnet runt. Vi ligger i Sätra i Skärholmens stadsdel söder om Stockholm med omgivningar som inbjuder till såväl promenader som naturupplevelser. Utvecklingsområde Styrelsen och ledningen på Edsätra har definierat ett antal målområden att arbeta med där delaktighet för boende och anhöriga är ett område. Stockholm stad genomförde 2012 en enkät bland de boende och resultatet från denna visade att bara drygt hälften av de boende på Edsätra upplever att de kan vara med och påverka sin vardag och får komma ut i friska luften när de vill. Vi valde därför att arbeta med att förbättra utevistelser och promenader. När förbättringsarbetet påbörjades visade en mätning att endast 3 av 12 boende fick erbjudande om utevistelse under en vecka. Vi vet idag att utevistelse och promenader förbättrar hälsan för äldre och vi tror också att det påverkar välmåendet positivt. Mål Ökad utevistelse för de boende. De boende får erbjudande om utevistelse minst 2 gånger/vecka. Utarbeta en rutin för utevistelse som möjliggör för de boende att komma ut oftare. Skapa en positiv kultur för förbättringar. Vad har vi gjort och hur har vi arbetat? Test 1 Personal som arbetar till avsatt för utevistelse mellan måndag och fredag. Test 2 Personal som börjar arbeta avsatt för utevistelse mellan måndag-fredag. Utevistelse erbjuds till boende efter en veckoplanering genomförd av samtliga kontaktpersoner. Test 3 Personal som börjar arbeta avsatt för utevistelse mellan måndag-fredag. Utevistelse erbjuds till boende efter planering som sker varje morgon då dagens arbete planeras och fördelas. Vi har samtidigt mätt hur många boende som får erbjudande om utevistelse varje dag samt hur många som varit ute. Vad har hänt vid sidan av utvecklingsprojektet? Utevistelsens betydelse och vinster har blivit tydligare både för oss själva, de boende och den övriga arbetsgruppen på Edsätra De boende efterfrågar promenader och utevistelse självmant i större utsträckning Stärkt samarbete i arbetsgruppen med verktyg att förbättra En kultur i arbetsgruppen med en öppenhet för förändring och vilja att lyssna på varandras idéer Test 2